Glyphboard pre iPhone – web aplikácia so špeciálnymi symbolmi a znakmi

Pravdepodobně se i vám už několikrát na iPhone stalo, že jste nutně potřebovali použít určitý symbol. Osobně jsem byl líný se pokusit najít nějakou nativní aplikaci na iTunes Store. Náhodou jsem však narazil na Glyphboard. Glyphboard není nativní aplikace, jedná se o online aplikaci.

Standardně na klávesnici v iPodu Touch a iPhone klávesy skrývají velkou škálu znaků, které se snadno využívají, avšak občas potřebujeme použít nějaký ten symbol, který zrovna na klávesnici není. Jako vhodný příklad by se dalo uvést logo společnosti Apple (), pí (π), nebo šipka vpravo(→). Přesně tyhle a ještě víc symbolů (znaků) můžete používat díky Glyphboard.

Aplikace funguje jednoduše:

  1. Nejdříve se dostanete skrz Safari na stránku aplikace.
  2. Pak si web-aplikaci uložíte na plochu (Home Screen).
  3. V aplikaci vyberete daný znak a zkopírujete jej do schránky, ze které jej můžete potom dle libosti používat.

Jako drobné plus bych zde viděl také malé textové políčko, do kterého si můžete vložit libovolné množství požadovaných symbolů a potom si je naráz zkopírovat do nějaké textové aplikace, nebo do e-mailu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.