Firmware 3.0 pre iPhone a iPod touch je k dispozícii – zhrnutie, tipy a triky

Apple len pred chvíľou uvoľnil očakávanú aktualizáciu firmvéru pre iPhone a iPod touch na verziu 3.0. Nájdete ju ako vždy po pripojení telefónu do iTunes a kliknutí na Check for Update. Systém prináša obrovské množstvo noviniek – Copy & Paste, MMS, Tethering, širokú klávesnicu, aplikáciu Diktafón, Spotlight a ďalšie. Aplikáciam tretích strán umožní prístup k 1000 novým API, vďaka čomu môžu využívať Push notifikácie, Bluetooth, Dock konektor či CoreLocation pre navigáciu pomocou GPS. V nasledujúcich riadkoch nájdete podrobnejšie informácie o niektorých zaujímavých funkciach.

Slovenčina a čeština

Absencia slovenčiny a češtiny bola v našich končinách jednou z kritizovaných vlastností iPhonu, to však mení firmware 3.0. Preklad sa objavil už v prvej betaverzii nového systému, časom sa výrazne zlepšil a úplne z neho zmizli nepreložené frázy. V piatej betaverzii bol kompletný, s príchodom Gold Master verzie sa však aplikácia App Store z neznámych dôvodov vrátila opäť do angličtiny. Jazyk sa dá prepnúť v nastaveniach a podľa neho sa správajú aj lokalizované aplikácie tretích strán. Pre zaujímavosť uvádzame screenshoty prekladu z prvej bety a z finálnej verzie.

Slovenčina Slovenčina Slovenčina
Slovenčina Slovenčina Slovenčina

Lokalizovaná klávesnica a nová široká klávesnica

Firmware 3.0 obsahuje aj novú slovenskú a českú klávesnicu. Klávesnica má nový layout so samostatnými tlačidlami pre mäkkčeň a dĺžeň. Žiaľ, diakritické znamienka sa na nej zadávajú presne naopak ako na počítači, najprv treba stlačiť písmeno a až potom mäkkčeň/dĺžeň. Nie je ťažké si na tento spôsob zvyknúť, avšak podobne ako QWERTY layout je absolútne neopodstatnený a pravdepodobne pramení jednoducho z nevedomosti a nedostatočnej snahy Applu. Do písmen sa vám bude najprv triafať ťažko, druhý a tretí riadok sú vzhľadom na pridanie tlačidiel pre mäkkčen a dĺžen o trochu posunuté, do niekoľko dní si však klávesnicu obľúbite. Pravá novinka je však autokorekcia, ktorá je na výbornej úrovni.

Široká klávesnica, ktorá bola doteraz prístupná iba v Safari je po novom aj v aplikáciach Mail, Správy a Poznámky. Za dobu používania firmwaru 3.0 som širokú klávesnicu využil len niekoľkokrát. Jej problém je, že pri používaní vidité veľmi málo textu. Ľudia, ktorí denne z telefónu píšu desiatky mailov ju však pravdepodobne ocenia.

Find my iPhone

Find My iPhone Kto sledoval prezentáciu na WWDC a už niekedy stratil mobil, musel byť funckiou Find My iPhone nadšený. Tá vám, ako názov navráva, umožní pomocou MobileMe nájsť váš stratený iPhone či iPod touch. Po prihlásení na me.com stačí kliknúť na tlačidlo Accout a vybrať z postranného menu Find My iPhone. Tam nájdete tri služby, ktoré vám pomôžu v prípade neštastia – Find meno telefónu zobrazí polohu mobilu na mape. Zariadenie bude lokalizované dostupným spôsobom a teda v prípade iPhonu 3G a 3G S cez GPS, v prípade prvého iPhonu cez trianguláciu vysielacích veží a v prípade iPodu touch len pomocou Wi-Fi lokácie. Od toho záleží aj presnosť, ktorá nemusí byť vždy najlepšia, no aspoň by vám mohla pomôcť určit, či je váš telefón doma, v práci alebo niekde inde. Počas skúšania tejto služby som veľmi dobré výsledky nedosiahol. Telefón sa z neznámych dôvodov väčšinu času hlásil ako Offline, aj keď tak by sa mal hlásiť iba v prípade keď je vypnutý alebo mimo sieť, pretože na internet je pripojený aj keď je zamknutý (narozdiel od iPodu touch – ten musí byť odomknutý). Po vypnutí funkcie Find My iPhone v nastaveniach na iPhone a opätovnom aktivovaní už však všetko fungovalo správne. Je otázkou, či bola nefunknčosť zapríčitnená preto, že som FMiP skúšal ešte pred oficiálnym spustením. V každom prípade však nie je na škodu si FMiP vyskúšať a zistiť, či vám všetko funguje ešte pred tým, ako ho budete potrebovať naozaj.

Find My iPhone V prípade, že zistíte, že váš iPhone je stratený, môžete naň pomocou druhej služby odoslať správu. Tá sa na telefón pomocou technológie Push v momente doručí a zobrazí prípadnému nálezcovi. K textovej správe je možné pribaliť aj zvukovú signalizáciu, stačí zaškrtnúť chckbox a iPhone bude po dve minúty neprestajne pípať, čo vám pomôže ho lokalizovať. Zvuková správa hrá aj v prípade, že máte vypnuté zvonenie. Pokiaľ je iPhone nenávratne stratený a máte v ňom citlivé dáta, určite vám príde vhod tretia služba Remote Wipe. Tá vymaže všetko čo máte v telefóne, vrátane nastavení vášho MobileMe účtu, logicky ho teda ďalej už nebudete môcť lokalizovať ani posielať naň správy.

Find My iPhone

Copy & Paste

Keď som Copy & Paste prvýkrát vyskúšal, vadila mi na ňom jeho nekonzistentosť. V jednej aplikácii sa používal úplne inak ako v druhej a tam zasa inak ako v tretej. Mám pocit, že Apple na tejto funkcii trochu popracoval, stále je však trochu zložitá. Rád by som vám teda priniesol niekoľko tipov, aby ste z nej neboli zmätený.

V normálnom texte (poznámka, mail) sa C&P vyvoláva dvojťukom na slovo alebo dvojťukom na miesto, kde chcete s označením začať, ktorý zakončíte rýchlym pohybom na miesto, kde chcete označenie skončiť. Potom môžete označenie pomocou dvoch modrých bodiek zväčšovať alebo zmenšovať. V bublinke sa v tomto prípade nachádzajú možnosti Kopírovať, Vystrihnúť a Vložiť.

Alternatívne sa C&P vyvolá vždy pri použití lupy, teda keď podržíte prst dlhšie na mieste. Vtedy sa však neoznačí žiadne slovo, ale vyskočí bublinka, ktorá vám umožní Označiť (označí najbližšie slovo), Označiť všetko a Vložiť. Dve modré bodky by ste tu teraz márne hľadali, najprv musíte mať aktívny výber.

V aplikácii Safari (a v niektorých aplikáciach tretej strany) vyvoláva dvojťuk inú funkciu a tak C&P vyvoláte podržaním prsta na odstavci s textom či obrázku. Výber je v tomto prípade obdĺžnikový a umožní vám jednoduchšie označiť väčšie bloky textu. Keď zmenšíte výber pod veľkosť jedného odseku, začne sa správať štandardne (dve modré bodky). Pokiaľ je v Safari text dostatočne zväčšený, dá sa naň použiť lupa a teda je naň aplikovateľná predošlá metóda označenia.

C&P sa mi podarilo omylom aktivovať nespočet krát, stáva sa to hlavne pri skrolovaní v Safari, či v aplikáciách tretej strany ktoré na túto funkciu nie sú optimalizované. Napriek tomuto faktu je C&P praktickým pomocníkom. Okrem toho, že vám umožní kopírovať telefónne čísla a adresy a nebudete ich musieť prepisovať, využiť sa dá aj na veci ako kopírovanie obrázkov zo Safari do Mailu, masové odstránenie textu (označíte text a stlačíte backspace) či zvýraznenie dôležitej informácie pred screenshotom. Fantázii sa medze nekladú.

Safari

Malé, no o to praktickejšie zmeny sa dotkli aj Safari. Pribudla dlho očakávaná funkcia otvoriť link v novom okne. Stačí na odkaze dlhšie podržať prst a vybrať danú možnosť. Potom sa môžete vrátiť naspäť na pôvodnú stránku a počkať, kým sa vám nová v pozadí načíta. Toto považujem vzhľadom na rýchlosť mobilného pripojenia za veľmi užitočnú funkciu. Novinkou je aj možnosť zatvoriť aj posledné okno (tab), v tomto prípade sa vytvorí nové prázdne okno. Safari je subjektívne stabilnejšie a aj objektívne rýchlejšie. Testy potvrdili 3–10 násobný nárast rýchlosti JavaScriptu, zrejme vďaka používaniu nového enginu, podobnému v tom zo stolovej verzie prehliadača, narozdiel od nej však iPhone stále ukazuje priebeh načítania v URL políčku.

Safari v iPhone Safari v iPhone

Push hlásenia (notifikácie)

Ďalším vylepšením sú Push notifikácie alebo hlásenia. Tie umožnia aplikáciám tretej strany posielať pripomienky aj v čase, keď práve nie sú spustené. Hlásenia môžu byť v troch typoch – pripomienky vo forme pup-up okien, zobrazujúcich sa aj na lockscreene, odznaky (badges) na ikone aplikácie a zvuky. Je na vývojárovi, ktoré z možností sa rozhodne vo svojej aplikácii využiť, posledné slovo však ostane vždy užívateľovi, ktorý môže v nastaveniach daný spôsob notifikácie pre každú aplikáciu buď povoliť alebo zakázať. V prípade, že vám zostalo už iba trochu batérie, môžete dočasne jedným ťukom kompletne všetky notifikácie vypnúť. Notifikácie však výdrž batérie veľmi neovplyvňujú. Push notifikácie zrejme nevyužijete naplno už od dnešného dňa, keďže najprv musia developeri túto funkciu zahrnúť do svojich aplikácii a Apple ich musí povoliť v App Store. Medzi prvými by mali byť Tap Tap Revenge 2, AIM, československý NotifyMe, AP News a ďalšie.

Push Push Push

App Store

Vynovený je aj App Store. Zlepšené je prechádzanie v screenshotoch, z ktorých je už možné vidieť všetky naraz. Pribudla u nás nedostupná funkcia Redeem umožňujúca zadať kód z darčekovej karty iTunes. Keďže položiek je 6 a nezmestia sa všetky na spodnú lištu, vznikla kategória „Iné“. Položky môžete reorganizovať podľa vašej potreby, rovnako ako v aplikácii iPod.

App Store App Store App Store

Diktafón

Okrem množstva nových funkcií pribudla aj jedna nová aplikácia. Nesie názov Diktafón a robí presne to, čo by ste predpokladali – nahráva zvukové nahrávky, s ktorými môžete ďalej pracovať. Programov s podobným účelom je v App Store niekoľko a vznikli oveľa skôr, ako tento priamo od Apple. Diktafón však ponúka to, čo aplikácie tretej strany ponúkať nemôžu – beh a nahrávanie na pozadí. Vyhotovené nahrávky si môžete vypočuť, označiť, zostrihať a nakoniec odoslať. Pri pripojení do iTunes sa stiahnu automaticky. Kvalita zvuku je dobrá a je vo formáte .m4a pri bitrate 128 kbps. Táto aplikácia je skôr bonus a zrejme ju množstvo z vás odsunie na poslednú plochu, no je dobré mať tu možnosť nahrávania aspoň pre prípad.

komentárov
  1. Skvele, neviem sa dockat :)

    Inac, ako je to s funkcnostou OS 3.0 na starom “2G” iPhone? (jailbreaknutom a odomknutom) Existuje niekde link na hack verziu?

    dik

    0
    0
  2. Asi hodinu 20:00-21:00 som mal problem s aktivaciou, po upgradenuti na novy firmware my i-tunes po pripojeni iphonu hadzal error , ze sa nemoze pripojit na istore….

    0
    0
  3. Dobry vecer. Mam vazny problem…stiahol som update a nainstaloval ho do ihponu klasicky cez iTunes. Vsetko prebehlo ok, avsak po restarte, ked mal nabehnut restore napise mi, ze server docasne nedostupny. Ide o chybu serverov apple ? iPhone je bez JB…original firmware 2.0.2….Prosim pomozte…potrebujem to rozbehnut. Dakujem za kazdu radu…

    0
    0
  4. Nejde mi nainštalovať 3.0 FW :( kde ej chyba neviete ? napíše to:

    The iphone cannot be updated at this time because the iphone activation server is temporarily unavailable

    0
    0
  5. Servery Apple sú preťažené, pokiaľ máte podobný problém ako opisujú diskutujúci v posledných troch príspevkoch, nepokúšajte sa o update, počkate niekoľko hodín a skúste znova.

    0
    0
  6. sakra mohlo mi to prist na rozum, ze to bude pretazene. Jednemu znamemu som updajtol iPhone a teraz ho neviem restornut kvoli pripojeniu na serveri… :(

    0
    0
  7. Neviete kedy bude novy OS 3.0 pre iPod Touch dostupny aj na Slovenskom iTunes Store? Uz presli 3 hodiny od oficialneho vydania a iTunes este stale pise: “Your request could not be completed. The item you’ve requested is not currently availible in the Slovak Store.”

    0
    0
  8. Hmm… mohol som si skor pozriet tieto komentare :) Teraz sa mi nevie spojit s activation serverom… no nic a jak som sa tesil :(

    0
    0
  9. Sara> Asi preto, ze nemas iPhone 3GS

    Inak update prebehol v pohode, akurat som musel cakat 30 minut na aktivaciu. Aktivacne servre su pretazene.

    0
    0
  10. Sklamalo ma to že na iPhone 3G nejde nahrávať video =(

    Video a Kompas a iné srandy budú asi až na iPhone 3G s =(

    0
    0
  11. Hm, OS3 nainstalovany, vsetko zda sa funguje, ale v Settings mi chyba policko Hlasenia(neviem ako to bude napisane po anglicky, kedze to tam nemam). Ako je to mozne?

    Airplane, Wi-Fi, Carrier a uz dalej v tejto tabulke nic. Nasleduje klasicky Sounds, Brighntess, atd…
    Co je to za blbost?? Stalo sa to este niekomu???

    0
    0
  12. Sakra vsak tu nedali nahravanie videa ….. :/
    Zas budem musiet dat JailBreak a Cycorder …..
    A to len pre jednu vec ….. sa z toho asi rozrevem …

    0
    0
  13. No já nevidím hlásení, ale počítám, že se mi tam objeví s první aplikací, která je bude podporovat, nevidím tethering a docela by mě zajímalo, jak to děla s diakritikou v sms… jestli se to krátí, nebo to odesílá bez znamének……

    0
    0
  14. rád by som upresnil nadpis… pre iPod touch zatiaľ žiaden update nevyšiel, momentálne tvrdí, že na slovensku a ani v česku nie je update dostupný… zatiaľ nikto netuší kedy apple sprístupní update aj pre iPod touch

    0
    0
  15. Alex Hajdu – políčko Hlásenia (Notifications) sa objaví až keď nainštaluješ prvú aplikáciu s podporou Push notifikácii (ktorých momentálne veľa nie je). Prepínač “Falošná stránka” sa nachádzal iba v betaverziách, vo finálnej je funkcia zrejme napevno zapnutá. S tvojím iPhonom je všetko v poriadku :)

    0
    0
  16. mne iPhone po update prestal spolupracovat s WiFi. Pomohol restart Airport-u a uz to funguje bez problemov. A este mala drobnost: mozno budu niektore starsie aplikacie z iTunes store nefungovat spravne s OS 3.0. ( napr Skype mi ukazal error ale po druhom restarte aplikacie to funguje ok)

    0
    0
  17. alex, hlásenia su po anglicky Notifications (push). Ty to tam nemáš preto, lebo nemáš v iphone nainštalovanú žiadnu aplikáciu, ktorá túto technológiu podporuje. Ak si takú aplikáciu nainštaluješ, tak sa ti v nastaveniach objaví položka hlásenia.

    0
    0
  18. Tomas skus settings/general/keyboard/autocorrection na off. Mam ale firmware 2.2.1, novy mi zial nejde z dovodu pretazenia serveru, tak neviem ci to aj na novom pojde.

    0
    0
  19. IDE TO UŽ … len jeden problem ze ked som to dokoncil stale pise iPhone ze pripojit k iTunes co mam robit ? ved osm pripojeny da sa volat len sos

    0
    0
  20. Hele přišel jsem na jednu věc. komu nejde upgradovat iPhone zkuste ho vypnout potom ho vypnutej připněte ke komplu ať se sám nastartuje a mělo by to jít. Dělal jsem teď dva co nešli a pomohlo to.

    0
    0
  21. tak, aj napriek pretazenym servrom, sa niekde predsa len naslo miesto aj pre mna :)
    pri spustani uz nainstalovaneho os ma prekpapila hlaska, ze moja simkarta je zablokovana (sk t-mobile), ale po zadani pin sa to vyriesilo.
    uz bolo treba len pockat chvilku na overenie mobilnej siete a ficime na oestrojke :)
    ps: vdaka macblog za aktualne info

    0
    0
  22. je tu niekto kto updatol manualne na gold master verziu 3.0 a teraz mu iTunes podobne ako mne tvrdi ze mam najnovsiu verziu ?

    myslim ze v tej GM uz nie su ziadne debug veci v pozadi… len si nie som isty,

    0
    0
  23. mne sa neda na windowse stiahnut update. ten 230 MB subor sa dostahuje az do konca a potom namiesto Done mi vypise error… mate niekto podobny problem?

    0
    0
  24. Jo, ludia, Tethering na O2/sk nula bodov :-( Existuje niekde nejaky univerzalny carrier settings subor, ktory to zapne? Vdaka!

    0
    0
  25. Jak je to s podporou MMS? Nekde jsem cetl, ze pujde pouze pri 3G pripojeni, to je dost silene. Kazdopadne u Vodafone CZ MMSky nefunguji, ackoliv si iPhone stahnul pri instalaci OS 3 i aktualni nastaveni operatora. Nevite nekdo, jak to tedy je?

    0
    0
  26. lopez453:
    GM = FINAL , uplne je to presne to iste na posledny chlp. sedi velkost, MD5, aj funkcie, proste vsetko je to rovnaka 7A341 verzia. Nemusis ani updatovat ani nic. Staci dat restore ale aj tak budes mat to iste ako si mal , cize GM = FINAL

    0
    0
  27. Okej,
    mám O2, ale tethering vraj nejde. Keď si nahodím firmware, dám doň Orange kartu a update-ujem carrier setting a nahodím späť O2 kartu, tethering stále nepôjde, že? :D

    0
    0
  28. Zdravím, asi budu za idiota, ale zeptám se. Poznámky jsem nikdy nepoužíval na Macu, všechny upomínky a to i  poznámky dávám do iCalu s připomínkou atd… na iPhonu občas poznámky ale využívám a tak teď když v OS 3.0 je novinkou synchronizace s Macem, tak jsem toho využil, zeptalo se mě to jestli chci synchronizovat, dal jsem OK, vše v pořádku, ale nyní tedy ta idiotská otázka: dobře, ale s čím v Macu se to vlastně synchronizuje? :-) kde se ty poznámky objeví? v iCalu to evidentně nikde není a že by v Mac OS byla nějaká aplikace “Notes” o tom nevím. Víte tedy někdo kde se to v počítači objeví ? Díky.

    0
    0
  29. @jozef: ja mam apn urcite dobre nastavene lebo edge mi ide v pohode, len pod polozkou network v general nemam nic ohladom tehteringu tak ako ked vlozim orange sim :( pri orange zas nemam cellular data network nastavenia a nejdu mms :( tie v O2 idu po nastaveni cellular data

    0
    0
  30. Mám problém 3.0 neumí zapnout titulky. Nevím co s tím? prostě tam není možnost zapnout titulky nebo vypnout, tak jak to bylo ve 2.1

    0
    0
  31. ahojte ,
    urobil som upgrade,dal som v itunes synchronizovat telefon este raz a uz hodinu mi hlasi backup a cakam a cakam…poradide?

    0
    0
  32. Neviem ako ostatni ale mne vsetko funguje perfektne a to vratane tetheringu a MMS bez toho aby som musel robit akekolvek nastavenia. Proste som cez bluetooth connectol iphone s imacom, iphone mi hned oznamil “zdielanie internetu” a ono to slape. Ziadne nastavovanie apn a pod.
    MMS to iste. Ziadne nastavovanie len pridat k sprave foto a poslat.

    0
    0
  33. Mam Orange a fakt mi to funguje – aj tento prispevok pisem cez tethering. Pokial viem tak Orange uvolnil carrier update dokonca par dni pred FW 3.0. Doshujem sice rychlost len okolo 1Mb/s ale to moze byt aj mojou aktualnou polohou.

    0
    0
  34. Nespominate Bluetooth A2DP profil. Celkom uzitocna vec. Skoda len, ze AVRCP protokol bol Applom zle implementovany a funguje len play/pause. FF ani REW nefunguju.

    0
    0
  35. *Problém s MMS vyrieseny. Treba zavolať na 905 a aktivovat si obrazove správy. (na konci pri aktivaciach je to 16#)
    Nechápem to, lebo mi kedysi demo licencia swirlymms fungovala. Preto som si myslel, že nebude treba nič aktivovat. Pre uplnost dodam, že mám 3G paušál 150.*

    0
    0
  36. Den> Po zavolani na 905 a stlaceni 1 (aktivovanie sluzieb) a potom znova 1 (aktivacia MMS) mi hlas oznami, ze na moj mobil nie je mozne zaslat aktivacne nastavenie a mam navstivit pobocku.

    Pri stlacani 1, 6, mriezka, mi oznami, ze som zadal zle cisla (neplatna volba hlasoveho menu).

    0
    0
  37. Marek: musíš rozlišovať medzi aktivaciou a zaslanim nastavenia. Treba to aktivovat. Tiež som sa na prvý krát takto sekol.

    0
    0
  38. Den> Dakujem, uz to ide. Zrejme je to menu pre kazdeho ine, podla toho ake sluzby uz ma aktivovane. Moj postup zadavania cisel bol totiz:

    1 1 2 10# 1

    0
    0
  39. Caute. Nevsimol si este niekto ze niektore hry napriklad fastlane street racing alebo aplikacia iseismometer troska sekaju? Robi to aj kamaratovi ktory ma novy iphone. Kupil si ho vcera a tiez mu to trocha seka. Mam pocit ako keby novy firmware spomaloval telefon pri tychto hrach resp aplikaciach. Pri 2.2.1 mi to ficalo paradne teraz to trha troska napr. Aj hero of sparta nejde ako pred tym. Mam pocit ze ten novy firmware je super ale hry aj spominane aplikacie mi ficia horsie ako pri 2.2.1tke. Ma niekto podobny pocit resp. By vedel poradit? Diky moc.

    0
    0
  40. Zdravím.
    Už 3X sa mi stalo že mi ,,zmrzol” telefon a nedalo sa sním nič robiť, iba čakať kým sa vybije bateria a potom fungoval zase normálne.Nepomáha ani vytiahnúť SIM. Poradte ak má niekto podobný prípad.Díky

    0
    0
  41. ..ja som si nainstaloval novy FW 3.0 urobil som aj jailbreak vsetko v pohode no nejde mi instalovat cracknute apps..minule na fw 2.2.1 som to urobil pomocou Disk aid a vymenou mobileinstalation.framewor za cracknuty no teraz to nefunguje vypise mi ” occured error (0x8008000)neviete mi prosim vas nieklto s tym pomoct??:(

    0
    0
  42. mam taky problem ze mi nejde Bluetooth a operatora mam orange takze neviem ci to blokuju oni alebo to mam nastavit niekde aby mi fungoval prosim poradte

    0
    0
  43. stiahol som si verziu 3.0 ale mam z nej zmiesane pocity. na jednej strane tato nova verzia prinasa nieco novsie ale na strane druhej niektore stare aplikacie s nou nepracuju. najviac ma mrzi aplikacia iEasyCamera a RealCam LE (fotenie s casovacom). vie niekto poradit ako stiahnem staru verziu do iphonu?
    jozefca_ca@yahoo.com
    dik

    0
    0
  44. Yom,
    keď ti zamrzne telefón, stlac tlačidlo ktoré slúži na zablokovanie telefónu sucastne s tlačidlo home na cca 8 sekúnd a tým restartnes telefón

    0
    0
  45. neviete ako to je s aplikaciou “nike +” ? mam 3G a aj OS 3 ale nezobrazuje sa mi tam ta aplikacia nikde som nenašiel dodatočne stiahnutie tejto aplikacie.

    0
    0
  46. Dobrý deň mam vážny a myslím si že unikátny problém, dnes som si chcel update-nuť iphone na OS 3.0 počas backing up-u sa mi vybila batéria neviem prečo keďže bol zapojený na PC a Itunes bežal … teraz zmierený so stratou všetkých medií sa snažím o restore ale Itunes ohlasuje “unknow error 2002” prešiel som viaceré fóra no zatiaľ žiaden návod nefungoval … dúfam že mi dokážete pomôcť :)

    vopred Ďakujem

    0
    0
  47. vie mi niekto poradit?:) mam taky mini problem vzdy ked sa snazim nainstalovat 3.0 do iphonu tesne pred koncom mi to padne vie mi niekto povedat co mam spravit aby to bolo nainstalovane? uz mi to padlo asi 15 krat

    0
    0
  48. dropsy: Nike+ podpora je iba pre iPhone 3GS. iPhone 3G nemá potrebný hardware.

    raSt: Skúšali ste ho restorovať aj v Recovery alebo DFU móde?

    Vaše meno: Vyskúšajte restore na inom počítači.

    0
    0
  49. Ja mam este iny problem, okrem vydrze baterky, posledne dni mi v noci zdoche, odkedy mam nainstalovany OS 3.0, este sa mi nepodarilo urobit backup, zatial nejako fungujem, nasledne synchro mi zbehne. Ale backup nie, ostane stats na nejakom bode, a nehybe sa. Uz som to skusal aj nechat dlhsie, cca 30 minut, ale ziadne zlepsenie. Tak premyslam teda restore a nasledne to nejako rozbehat. Dufam, ze aj ja nebudem mat z toho tehlu.

    0
    0
  50. neviem ako mam nainstalovat nove trasy na navigaciu!!!mohlo by to byt aj zadarmo neviete mi poradit na ktorej stranke by to slo???dakujem

    0
    0
  51. mam iphone 3g telefon mi nepracuje s notifikaciami, a vsetky mam zapnute, vobec nedostavam spravy napr. z aplikacii ako su whats up, facebook a podobne..vie mi niekto poradit co s tym?? uz som obnovovala aj vsetky nastavenia a stale nic, dakujem za pomoc

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.