Apple na svojich stránkach oficiálne varuje pred jailbreakom iPhone a iPod touch

Systémové modifikácie iPhonu a iPodu touch (jailbreak a unlock) Apple veľmi nemá „v láske“. Vo všeobecnosti tieto modifikácie pokladá za tabu a snaží sa na tému verejne nevyjadrovať inak ako pomalým hadzaním polien pod nohy užívateľom, ktorí tieto modifikácie na svojich zariadeniach vykonali. Je preto zaujímavé, že na svojich stránkach support.apple.com vysvetľuje, aké problémy môže jailbreak spôsobiť a prečo by sa mal užívateľ modifikáciam radšej vyhnúť.

Článok, ktorý nesie názov Neautorizované modifikácie iPhone OS boli hlavným zdrojom nestability, prerušovaného spojenia a iných problémov veľmi objektívny byť nemôže, Apple však triafa klinec po hlavičke vetou Niektorí zákazníci neporozumeli rizikám inštalácie neautorizovaných modifikácii do iPhone OS („jailbreakovanie“) na ich iPhone a iPode touch.. Ako užívateľ, ktorý sa po jeden a pol roku používania jailbreaknutého systému nakoniec rozhodol nahradiť ho čistou inštaláciou musím povedať, že niektoré problémy, o ktorých píše Apple sú prítomné, no samozrejme v oveľa menšej miere ako sa snaží firma naznačiť.

komentárov
  1. Já sám jsem zvažoval zda jailreaknout, či ne. No ale donutila mě absence jak v základním vybavení, tak v dostupnosti na AppStore něčeho tak samozřejmého jako jsou vyzváněcí profily. Dokud bude Apple přemýšlet jen obchodně (chce jistě přijít v další verzi iPhone s profily, tak jako nesmyslně nedal ostření fotoaparátu aby prodal příští model), tak se nikdy úprav svého OS třetími stranami nemůže zbavit sebevětším nepohodlím uživatelů. Ta aplikace nepovolená AppStore a tím nucena požadovat Jailbreak se jmenuje mCleaner a z telefonu, který nemá profily vůbec udělá telefon s profily, které nemají konkurenci v žádném jiném telefonu. Aplikace dotažená k dokonalosti. Aplikaci jsem si koupil a je jen chyba jen Apple, že z toho nemá ani korunu.

    0
    0
  2. Howking: pekny koment :)
    som za vsetkymi 10. aj ked mne toho na iphone az tak vela nechyba, a radsej som dala JB prec pre dobry spanok :)
    ale so vsetkym tym, co JB ponuka, by bol iphone snad uz dokonaly… takze tiez velmi nechapem, preco sa apple tvari tak “nechapavo”

    0
    0
  3. Som na tom potobne. Keby sa dal kupit MobileLog, ci iBluetooth (obe som si kupil cez cydia store), tak by z toho aj apple mal peniaze a ja by som nemusel jailbrakeovat. A celkom fajn vec je aj cyntact za 1 dolac… Keby apple venoval to usilie, co venuje voci jailbrakeu radsej do vyvoja a zlepsovania aplikacii, tak by zobral celemu jailbrakeu vietor z plachiet…

    0
    0
  4. Jailbreak robi iphone od jeho zaciatkov to cim je iphone tak trochu dnes -takmer plnohodnotnym pocitacom s moznostou telefonovat – nie naopak.

    Jailbreak umoznil a stale umoznuje rozsirovat moznosti.
    Jailbreak schvalujem.

    A neviem si to bez neho predstavit:)

    0
    0
  5. JailBreak bola,teda aj je dobra vec.Akurat mi trošku vadi že aplikacie ako Swirlly MMS sa nedaju naištalovať pretože nepodporuju OS 3.0. Viem že tie MMS obsahuje už zakladny balik OS 3.0,no na Swirlly MMS to nema a navyše mi to nefunguje oboje teda Tethering a zaroven MMS iba osobitne a nechce sa mi to nastavovať.Zaplatil som si za licenciu asi 12 dolačov a teraz to nemožem nainštalovať.Dalšia vec iBluetooth.7 dolačov.Ta nainštalovať ide ,ale pod OS 3.0 prenos vždy spadne a aplikacia sa vypne.Inak nema chybu,nahravanie videa,foťak so zoomom,cyntact,5 ikon v docku a pod.

    Ak mate niekto navod ako rozchodiť ten iBluetooth tak mi prosim napište na jansomartin_zavinac_gmail.com

    Ďakujem

    0
    0
  6. bez jailbreaku je iphone polovicnim iphone:
    – sbsettings – spousta prepinacu /wifi, edge, flymode, process management, reboot../ dostupnych primo ze status baru. Uz zadny proklikavani pres settings pri potrebe zapnout – vypnout wifi atd..
    – cycorder – nahravani videa i na 2G,3G
    – ukladani priloh do adresare
    – iFile – skvely file manager a viewer, odesilani jakehokoliv souboru mailem, upload – download cehokoliv kamkoliv do iphone pres webove rozhrani
    – PPVideoEnabler – zpristupneni nahranych videi pro vsechny dalsi aplikace (pixelpipe, iphoto import atd..)
    – plnohodnotny terminal (local, ssh), midnight commander
    – skype i pres edge
    – netatalk – AFP server – iphone se objevi jako zarizeni ve shared computers v postranim panelu ve Finderu. Wifi pristup kompletne k celemu telefonu- opet moznost stazeni/narani fotek, dokumentu atd. bez nutnosti pripojovat kabelem atd.

    0
    0
  7. jeste bych doplnil: jailbreak take nabizi moznost si vyzkouset placene aplikace, coz je, zvlaste v pripade drahych navigacnich aplikaci, pomerne dulezite. Postupne si clovek vyzkousi vsechny dostupne na trhu a pak se rozhodne a zakoupi kuprikladu Navigon :)

    0
    0
  8. Ja by som este doplnil, co bez JB nejde a pre mna je dolezita chybajuca funkcia a to potvrdenie o doruceni SMS (delivery report).

    0
    0
  9. mam iphone uz vyse roka ( samozrejme som si ho hned aj jaibreak-la ) a kym nebude normalne oficialne pristupne to co mi ponuka JB, nemienim to ani menit. Myslim ze aj apple si je vedomi ze vacsina rozmysla ako ja , tak radsej napisu “varovanie” ala bububu…

    0
    0
  10. co to jsou vyzvaneci profily? Me staci to zakladni, priradit urcity zvoneni k urcitymu jmenu… JB nemam, zkousel jsem a smazal, je to pro mne nepotrebny.

    0
    0
  11. sucho: tak to ti zavidim tvoje skusenosti :-) Okolo mna je celkom bezne, ze smsky byvaju dorucene minimalne o den neskor, pripadne vobec a podobne.
    Nie je to na dennom poriadku, ale uz ma neprekvapuje, ked sa take stane. Zvycajne len skaredo zahresim na mojho skveleho oranzoveho operatora, utriem slzy ze som na neho odkazany… a idem dalej… :-)
    BTW k teme: Jailbreak som od OS 3 .0 ani nevyhladaval. Predtym som si bez toho nevedel svojho milacika predstavit.

    0
    0
  12. Ja som napr. tiez zvazoval, ci si kupit Navigon alebo Sygic… Cez JB som si to testol. Priznam sa, ze som sa este nerozhodol, lebo kazda navigacia ma svoje muchy a spolahnem sa zatial na moje Mio v aute…

    0
    0
  13. já jsem jailbreak udělal na iPhone 2g prostě z důvodu funkčnosti, bez odbloku by mi v ČR nefungoval. To bylo na tuším na verzi 1.1.4 nebo tak nějak

    Ugrad na 2.0 jsem už udělal oficiální přes iTunes po té co v ČR začali prodávat 3G a od té doby jedu na oficiálním OS (v tuto chvíli 3.0.1)

    Protože iPhone obsahuje vlastně všechno co od něj očekávám (od verze 3), tak ani nemám moc aplikací, palcenou vlastně jen jednu – Wine Cellar

    Takže mně osobně politika applu ohledně alikací neomezuje. Ještě musím říct, že jsem mile překvapen, že 2g iPhone funguje s novým OS čím dál lépe a překvapivě nemám ani pocit, že by se s časem zhoršovala výdrž baterie.

    Prostě spokojenost, kvůli úžasnémuz ovládání a safari bych na jiný telefon už nešel.

    0
    0
  14. for den: ja som u ružových …a nemám tam problém s odosielaním SMS jedine na Silvestra pociťujem preťaženú sieť …ale to je asi v každej

    Mám iPhone 3G a hneď po kúpe som bez rozmýšľania urobil JB …našiel som tam dobré veci verím že sú tam teraz oveľa lepšie …no nebaví ma stale všetky App hľadať odznova čo pri Officialnom upgrade nemusím takže od 2.1 idem Legal …netrápi ma ak mi padla záruka

    …chýbajú mi určite nieaké Aplikácie zo Cydie ale čo už dá sa aj bez nich žiť …sťahujem si aj platené aplikácie …stiahnem najprv Lite vyskúšam a potom Full

    0
    0
  15. No ja som musel ist do JB. Telefon bol blokovany na operatora. Tiez som myslel ze uz si tych par programov za tych 3.99$ kupim a mozno aj nejaku navigaciu ktora uz ale nieje najlacnejsia. Ale nedali mi proste sancu tym ze telefon je blokovany.

    0
    0
  16. sucho > Dolezite na potvrdeni o doruceni je pre mna to, ze viem kedy sms prisla (ze prisla okamzite, o hodinu, na druhy den rano, o dva dni – lebo nemal mobil zapnuty….) a nie to ci vobec dosla. Je mozne, ze v dnesnej dobe su tak spolahlive siete ze kazdu sms v ramci nastavenej casovej tolerancie platnosti dorucia ale ja chcem normalnu funkciu dorucenia ako maju vsetky ostatne mobili (a Apple iPhone sa pasuje hlavne za mobilny telefon tak ju ma mat, ked je to standardom).

    0
    0
  17. Zdravim,

    vie mi niekto pomoct s jailbreakom? mam upgrade na 3.1 … a ako keby som mal zviazane ruky. pls HELP, samozrejme nie zadarmo

    0
    0
  18. Ahojte chcem sa spytat pisali ste tu o vyskusani aplikacii cez JB chcem sa spytat ci som casovo obmedzeny pr stiahnutej aplikacii cez sidiu, nemam JB iphone a chcel by som nainstalovat igo9.

    0
    0
  19. Ale musite uznat ze apple aj trochu povolilo a postupne aj ked pomaly pridava funkcie ktore sa dali len cez jb. Napr. quickgold alebo vyhladavanie, MMS, multitasking, pozadie v springboard atd. A tiez sa pozrite na virusi ktore sa daju cez root. No jb plne podporujem a suhlasim ze radsej by mohlo apple zameriavat na plnohodnotne vyuzitie systemu a nie blokovanie jb.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.