Apple agresívne reaguje na včerajší štart predaja Windows 7, tri nové TV spoty

Microsoft vydal 22. 10. 2009 svůj nový operační systém Windows 7. Apple vydal ve stejný den tři nové TV reklamy Get a Mac, které jasně reagují na příchod nových Windows. Jakýkoli komentář je zde nadbytečný.

Broken Promises

Teeter Tottering

PC News

komentárov
  1. “…move to Mac, and run Windows 7 there.”
    takto nejak by mala vyzerat odpoved MS, keby ich marketingove oddelenie nepozostavalo zo stroskotanych vyhulencov *

    0
    0
  2. Alex: lenze skus sa trosku vcitit to koze ich marketingoveho oddelenia. Vedia ze Win7 kopiruje listu z Mac docku. Vedia ze Mac dock je lepsi nez ich lista. Vedia ze cely MacOSX system je lepsi nez Win7. Vedia ze na Macoch ludia nebudu mat len Win7. Vedia ze ludia su zvedavi, a aj ked budu mat umysel pouzivat Win7 tak Mac aspon vyskusaju. A vedia ze kto raz skusi Mac, len tazko sa vracia spat :)

    Takze uprimne povedane, ja sa im necudujem ze takato odpoved nebola, oni musia dosiahnut aby si ludia Mac vobec nekupili :)

    0
    0
  3. Apple by mal pozmeniť reklamy. Tieto totiž vzbdudzujú príliš veľkú apatiu voči Apple u PC užívateľov a stráca sa image sympatickej alternatívnej značky.

    0
    0
  4. dex: tak nejak.

    rusho: mas pravdu, ja fakt netusim, na co na tom marketingovom myslia. nejde mi hlavne do hlavy, ako je mozne, ze marketing a PR valnej vacsiny ich ostatnych produktov je ok, a zaroven maju velke problemy v pripade ich desktopoveho OS. asi vedia komunikovat iba s IT profesionalmi a nie obycajnymi ludmi.
    bud im to firemna kultura nedovoluje, alebo to zo zasady nechcu robit, ale ja by som vo svojich reklamach zacal fackat Apple – postupne vytahovat vsetky nedostatky hriesneho Jablka. pre nas divakov by to bolo zaujimavejsie, a Apple by zacal zase robit poriadne spoty.

    inak, FYI, Windows mal dock skor ako MacOS:
    http://tennisall.googlepages.com/Windows1.0.jpg

    bud si moc stary a uz si to nepamatas, alebo moc mlady a vidis to teraz prvykrat

    0
    0
  5. povedal by som ze nie som ani moc mlady, ani moc stary, s PC som pracoval este pred vydanim Win 3.1 (hoci som bol este male decko vtedy), ale uz to bolo po vydani jednicky. Kazdopadne, myslim ze je velmi malo tych co s Win 1 realne pracovali…

    o tej spodnej liste som nevedel, ale hento mi velmi ako dock nepripada, skor ako lista rychleho spustenia ktoru mali Windows od 98ky… Tym samozrejme nepopieram ze sa Apple od Microsoftu nemohol inspirovat, dotiahol to vsak do perfekcionizmu a teraz to MS od nich okopcil naspat, i ked imho nie velmi podarene :)

    0
    0
  6. nasiel som jedno trefne vysvetlenie, preco Apple reagoval hned piatimi spotmi:
    “The thing to understand about Apple’s Windows 7 attack ads: You don’t spend money attacking something unless it’s a threat.”

    0
    0
  7. haha … su ako coca cola a pepsi dakedy …. hadaju sa ako male deti … a myslim ze kazdy z oboch operacnych ma nieco do seba … takze naco tieto vysmechy…..

    0
    0
  8. Alex: threat? Apple je firma s mensinovym podielom na trhu, ktory si vsak minimalne drzi, resp. pomaly zvysuje vdaka kvalite svojich produktov, a vdaka tomu ze ten, kto realne s Macom pracoval nie je ochotny prepacit MS tak nedokonale produkty za take nehorazne ceny (hovorim z vlastnej skusenosti). Takze ak chceme hovorit o hrozbe, tak skor by som povedal ze Apple je hrozbou pre MS a nie naopak, Apple nema co stratit, lebo uz su mensinovy hrac…

    0
    0
  9. Tieto prilis nevysli, ale jedna vec ma fakt zabila:

    PC: “Let’s go to commercial.”
    Mac: “We are a commercial!”
    PC: “Let’s go to another commercial!”

    0
    0
  10. Dúfam, že Vás uspokojím..
    Vo filme Prirates of Silicon Valley bola jedna veta Billa Gatesa, ktorá podľa mňa charakterizuje celý Microsoft, všetok ich úspech a aj podiel na trhu..
    Keď Jobs bol na konci na Gatesa naštvaný ako videl ten nový NEC s naloadovanými Microsoftáckymi software aj OS, Jobs povedal:
    “We’re better than you, we’we got better stuff!”
    Gates odpovedal:
    “Steve, you don’t get it, that doesn’t matter. THAT DOESN’T MATTER!!”

    Toto je podľa mňa úplne najhlavnejší dôvod, prečo sa držia hore, aj keď vedia, že sú horší…

    A ešte jeden výrok Steva Jobsa z roku 2007 tuším:
    “Apple’s market share is bigger than BMW’s or Mercedes’s or Porsche’s in the automotive market. What’s wrong with being BMW or Mercedes?”

    0
    0
  11. no uz mi tieto “get a Mac” reklamy lezu hore krkom, hlavne teraz…3 minuty po tom co mi len tak zamrzol mac os x, a keby som nahodou nastlacil cmd+s, tak by bola poobedna praca v keli…
    heh…dokonaly operacny system…

    0
    0
  12. tato forma reklamy je urcena pro jinou cilovku nez jsme mi.
    Forma komunikace ve státech je jiná, pokud jste nekdo sledoval americké prezidentské volby urcite Vám rozmluvy politiků přišli taky divné (idealistické, lehce naivní, hodně patriotické)….

    0
    0
  13. Sám vlastním iMAC ale nechápem na jednu stranu, v čase ked Microsoft vysielal Laptop Hunters Apple žiadal stiahnutie týchto reklám..je to priam úbohé a absurdné namiesto toho aby sa snažili úkázať včom vyniká ich systém oproti Windows, sa len vezie na jeho úspechu. Toto si dnes nedovolí žiadna solídna firma a nielen voči MS. Nebyť hračiek ako iPod a iPhone tak Apple neprežije. MAC sa stal nástupom Intel procesorov vlastne iba PC s rovnakymi HW problémami. A vážne nemám chuť za ten istý i7 procesor platiť 2000 v naších končínách 3000 USD ked môžem mať značkový ,,PC s presne tým istým HW za 800 aj s OS.
    To si vážne myslíte že 95-tisíc ľudí zamestnaných v MS neje schopných natočiť blbú reklamu? Som rád že sa neznížil na ohováranie cudzieho produktu na úkor riešenia vlastných problémov. Zmena vedenia Microsoftu pomohla Ballmer je Ballmer ale nieje to idiot. U Windows 7 to neje o Wow! testovalo 8 milionov ľudí, človek bol informovaný o všetkom. stavili na jednoduchosť, otvorenosť,kvázi úprimnosť a neskrývajú nedostatky.

    0
    0
  14. @Alex: inak, FYI, Windows mal dock skor ako MacOS: http://tennisa ll.googlepages­.com/Windows1 .0.jpg

    tak to ani náhodou, to čo je na obrázku sú len ikony aplikácií na ploche, prvý funkčný dock mal NextStep (vertikálny)

    0
    0
  15. Podla mna pre ucel tejto reklamy nie je podstatna jej forma (ktoru inak chape europan ako american …), ani propagovat MAC OSX oproti novemu Win7 ani ine spekulacie. Ide len o to, aby sa o tychto systemoch diskutovalo, aby ludia vobec poznali pojem Apple, MAC … To sa im dari :) a inac lepsie nacasovat by to asi neslo.

    Inac Alex: ta linka na dock – akoze win – trapas, to nie je dock. Dock robi dockom jeho funkcionalita nie to ze podobne vyzera. To ze sa odtial da nieco spustit nie je to hlavne. Ak si si nevsimol, ak vobec mas Apple, tak by si vedel ze dock sluzi v prvomrade na prehlad, ake aplikacie su v systeme spustene, aj dokumenty. Dalej signalizacna funkcia – nieco sa niekde deje, treba zasiahnut a pod. (novy email, sprava, hovor, …) Toto robi dock dockom a nie len to ze mozem spustit odtial nejaky program. Ten si mozem spustit aj z aplikacii, alebo zastupcom z plochy. :)

    0
    0
  16. mac…. páči sa mi tento OS, macbook je niečo nadherné, na dotyk na pohlad atd…. jedneho času som bol zalubeny do toho vš. ale….ked vidím tieto úbohé reklamy, ako fakt ma prechádza chuť investovať prachy do tohto…
    Načo je dobré takého dehonestovanie konkurencie, dobre, hej, jasné, konkurečný boj je hustý, ale nepochopým tento spôsob… proste to je úbohé…
    mi to príde ako by Apple bol absolútne dokonalý, ale čo som ja mal patálií s Macbook-om, to neprajem nikomu….mne to mrzlo a robilo haluze nonstop…neprajem nikomu, asi som zostarol pri tom o niekolko rokov, čo som sa tma rozčuloval….a ešte si dajú takuto ponižujucu reklamu?…Uznávam je to fajn systém, ael ich praktiky sú neraz prinajmenšom divné………………

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.