Recenzia: Puzdro POPULAR ® pre iPod video/classic

Značka Popular ® už od roku 2002 ponúka originálne tričká, tašky a rôzne doplnky. Ako jedna z mála (ak nie ako jediná) slovenských značiek vyrába aj púzdra pre iPody, ktoré sú, ako všetky ostatné výrobky Popularu ručne vyrábané. Ich dizajn je jednoduchý, čistý, vhodný aj pre náročnejšieho zákazníka. Zaujmú aj preto, lebo nie sú vyrábané masovo a zachovávajú si tak väčšiu originalitu. Ak vás táto stručná charakteristika zaujala, čítajte ďalej.Púzdra Popular osobne považujem za výborný spôsob, ako vyjadriť jedinečnosť vášho iPodu. Znie to možno prehnane, ale koľkí majitelia iPodov svoj iPod skutočne nezbožňujú? (A vo všeobecnosti je to tak asi aj s ostatnými výrobkami Apple.) Sú ručne robené a originálne. Predávajú sa vo viacerých farbách a určené sú pre obe pohlavia.

Moje puzdro je v hnedo-ružovom prevedení. Celé je vyrobené z textilného materiálu. Navonok je jednoduché a predná časť sa zhora nadol mierne rozširuje. Zapínanie je na suchý zips a má jednoduchú potlač s logotypom panáčika značky Popular. Na zadnej časti puzdra sa nachádza pútko, pomocou ktorého môžete iPod nosiť na opasku, a pripevnená karabínka so šnúrkou; tá sa dá samozrejme v prípade potreby odopnúť.

Vnútro puzdra obsahuje dve vrecká – jedno určené na iPod, druhé na použitie podľa potreby. Osobne ho využívam na slúchadlá k iPodu, ktoré sa doň pohodlne zmestia, ale možností je samozrejme viac. Keďže je puzdro textilné, je vhodné pre všetky rozmery iPodov video a classic – či už máte 30, 80 alebo 160GB model. Osobne sa mi páči aj to, že vnútorná podšívka v bledoružovej farbe je v kontraste s tmavohnedou.

Použitie puzdra je pohodlné v prípadoch, keď potrebujete voľné ruky. Či už idete naľahko do mesta a nepotrebujete so sebou nosiť žiadne zbytočnosti, alebo puzdro využijete na prechádzky, zavesené na krku poskytuje dostatočnú voľnosť. Zo začiatku mi trochu prekážalo, že sa slúchadlá zamotávali do šnúrky, ale to je len otázka zvyku. Keď prídete na to, ako ich „uložiť“, použitie bude bez problémov. Puzdro pripnuté na opasku je však zrejme pohodlnejší spôsob nosenia. Záťaž nie je taká veľká, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať a výhoda je, že slúchadlá môžete nosiť podľa potreby tak, ako ste zvyknutí.

Puzdro zozadu; pútko a karabínka.

Obal na iPod je vhodný aj v ťažších podmienkach – chráni pred špinou, prachom či inými nečistotami. Mäkká textília tiež tlmí nárazy, a teda v prípade, že vám iPod padá z rúk, môžete predísť vzniku škrabancov alebo (v lepšom prípade) aj vnútornému poškodeniu.

Púzdra Popular nemôžem veľmi odporučiť pri vykonávaní športových aktivít. Pri behaní sa puzdro hompáľa z jednej strany na druhú a beh bude to posledné, na čo budete sústredení. Pri iných športoch to je s najväčšou pravdepodobnosťou dosť podobné. V konečnom dôsledku sa ale nedá hovoriť o nevýhode, tieto púzdra na to primárne ani nie sú určené, a teda sa nedá rátať s takýmto využitím. Ďalšia vec, s ktorou treba rátať je, že iPod z puzdra budete musieť vyberať, ak chcete zmeniť hlasitosť alebo playlist.

Vnútro puzdra; hlavné a prídavné vrecko.

Osobne si na puzdrách Popular cením najviac príjemný dizajn a to, že pri nosení mám prázdne ruky a vrecká. Zatiaľ sú dostupné len pre iPod video resp. classic a 2. generáciu iPodov nano, ale podľa slov majiteľa sa plánuje sekcia doplnkov pre iPody rozšíriť aj pre nové modely. Na výber je zatiaľ viac dámskych modelov (štyri farebné variácie), jeden unisex a jeden pánsky model. Myslím, že dámske púzdra by mohli byť vhodné aj ako malý darček. Vo všeobecnosti ich však odporúčam každému, kto má rád originalitu, príjemný dizajn a mestský look.

Plusy:

  • voľné ruky
  • ochrana pred nečistotami a nárazmi
  • dva spôsoby nosenia
  • príjemný vzhľad

Mínusy:

  • vyberanie iPodu na zmenu playlistu a pod.
  • slúchadlá sa zamotávajú o šnúrku

Za zapožičanie púzdra k iPodu video/classic ďakujeme spoločnosti POPULAR ®.

komentár
  1. Až teraz som si uvedomil že je to vlastne sajta aj návrhy od Michala Rafaja. Ten patril medzi mojie “vzory” pri začiatkoch designu, samozrejme aj teraz mi majú jeho práce čo povedať. (trošku oftopic) Každopadne vdaka za link :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.