MSI Crystal A410, imitácia iMacu

Spoločnosť MSI známa hlavne svojimi základnými doskami a grafickými kartami sa inšpirovala dizajnom Apple iMac-u.

MSI Crystal A410 podporuje procesory Core 2 Duo pre Intel Socket T (LGA775), základná doska je postavená na čipsete ATI RC410M, grafická karta je integrovaná ATI Radeon Xpress 200.

Displej má uhlopriečku len 17 palcov, počítač je oproti iMacu hrubý a obsahuje dokonca aj staré PS/2 porty a paralelný port.

Cena začína na 670 dolárov, počítač však neobsahuje procesor, RAM ani pevný disk, tie je nutné zakúpiť zvlášť podľa vlastných potrieb. Tento produkt je na trhu už pol roka, tip nám zaslal e-mailom čitateľ.

Viac fotografií nájdete v galérii. Pri prvom pohľade som si myslel, že sa jedná o vtip typu MacBook AirCraft, tento barebone však skutočne existuje a verím, že si aj našiel svojich záujemcov.

V minulosti sa objavili aj rôzne klony počítača Mac Mini, napr. značky Aopen (tiež výrobca základných dosiek).

komentárov
  1. Čaute. No hrôza a des. Snažil som sa, ale nenašiel som na tom vôbec nič, čo by stálo za jeho kúpu. A najviac ma pobavila tá hnusná DVD-Rom mechanika, floppy mechanika, PS/2 a paralelný port. Celý tento nápad od MSI je len krokom späť. Po okamžitom prezretí obrázku som si myslel, že ide o vtip štýlu MacBook AirCraft. Ale najsmutnejšie na tomto všetkom je, že MSI to myslí vážne. Ja osobne tomu nefandím a neverím v úspech, fakt sorry. (Ďalší dôvod, prečo už nemám rád MSI :-)). Majte sa…

    0
    0
  2. Ako MSI mi prislo ako celkom fajn znacka, mam od nich router, MoBo v pccku, a ja neviem co este vsetko, ale toto je preslap…

    0
    0
  3. No to je obluda.. Nikdo nikdy nebude originální jako Apple, nikdy nikdo nevymyslí nic hezčího než to co vymysleli designeři Apple.

    0
    0
  4. Krasny priklad, co robi s ludmi reklama. Staci napisat hocico a ludia hned zmenia nazor. A to, ze maju aj 100-krat lepsi model s 19″ monitorom, to uz nikoho nezaujima.

    0
    0
  5. Nie je to tak pekné, ako iMac, to je pravda. Pravda je však aj to, že to asi nebude stáť taký “balík” peňazí ako iMac. Ako nevýhodu vidím iba to, že to nie je širokouhlé – ani jeden z odkazov. Btw. – ten 19 palcový je o niečo krajší :-)

    0
    0
  6. LOL, sem se docela zasmal. Na chvilu jsem aji premyslel, jestli neni 1. dubna. Tohle je neco naprosto priserneho. Ta lepsi verze sice vypada o neco lepe, ale stejne je to bida.

    0
    0
  7. Hnusne to sice je… ale treba me je naprosto jedno jak muj pocitac vypada. A asi to je majoritni nazor jinak by pocitacove skrine beznych PC vypadaly zcela jinak.

    0
    0
  8. Ono to je hlavne idealne pre firmy, ktore si mozu postavit lacnejsi kompaktny pocitac na bezne kancelarske prace.

    Aj ked si mozno zostavili barebone, stale museli mat extra bednu na stole, plus este monitor. Takto maju vsetko v jednom a je po starosti.

    To ze sa daju kupit second-hand alebo repasovane Macy, co moze byt cenovo porovnatelne, to je uz na dlhsiu diskusiu.

    0
    0
  9. nato aka je MSI znacka by som od nej teda toto neocakaval, je to cisty opajc, zaco sa mozu iba hambit. jedine pozitivum co na tom vidim, ze to moze
    byt kvalitou (komponenty) dobry pocitac, moj stary PC bol MSI a bol som s nim uplne spokojny, este dnes ho pouzivaju moji stary rodicia. samozrejme ze dizajnovo na imac nema.

    0
    0
  10. No hej, len ten Dell v porovnani s HW specifikaciami iMacu je cenovo predrazeny. (v USA) I ked je to od nich celkom pekny kus.

    0
    0
  11. no sorry:) …ale ja tomu neverim… takuto opachu v dnesnej dobe by mohol vymysliet len uplny debil… nie to este umiestnit take strasidlo na trh! :D

    0
    0
  12. to Count Grishnackh: dell by som tam nezaradoval, ma dost odlisny design, ak myslis, ze kopirovanie je aj to ze je to pc na nohe, tak sa myslis, pretoze sony mal este davno pred imacom pc na nohe, takisto ako sonyericsson P1 bol pred iphone akurat nebol multitouch display. Cize treba porovnavat iba produkty s podobnym designom, ak ma chapes ))

    0
    0
  13. Jasne, ze tu nejde o kopirovanie.

    Jednoducho doba pokracuje, vsetko sa zmensuje a robi co najkompaktnejsie. O par rokov budu podla mna pripady velkych desktopovych skrin minulostou.

    0
    0
  14. to mags: Čau. Samozrejme, že Ťa chápem. Jasné, že Dell XPS One nevyvinuli ako 100%-nú kópiu iMac-u s podobným dizajnom, ale uviedol som ho zámerne. Chcel som poukázať na to, ako si páni v Dell predstavujú All-In-One riešenie. A je asi skoro každému jasné, kto “vyhral”, či už z estetickej stránky dizajnu alebo výkonnostnej stránky. Navyše, aj nezainteresovaný sa už nemôžu sťažovať, že Apple je predražený, keďže Dell ponúka so svojím All-In-One riešením v porovnaní s Applom za viac peňazí menej muziky. A určite si nemyslím, že sa produkty musia porovnávať len z hľadiska dizajnu. Samozrejme, že aj on je podstatný, ale je ešte mnoho aspektov, ktoré sa pri porovnávaní musia zvážiť. To je môj vlastný názor, nemusíš s ním súhlasiť. Prajem Ti pekný deň a uži si víkend naplno.

    to Anathos: Čau. Som rád, že si ma pochopil. A aj ja sa teším, že si ako “veľký” kúpim počítač s výkonom Mac-a Pro, ale v tele Mac Mini :-). Pekný víkend.

    0
    0
  15. to Count Grishnackh: Čau, samozrejme že ťa chápem. Tiež si myslím, že tu nejde o porovnávanie kópií iMac/u. Napriek téme, myslím, že najdôležitejšie porovnanie je software OSX vs. Win a nie komponenty ani dizajn. Čo sa týka ceny, áno Dell je predražený, sám som mal dell workstation predtým, než som presadol na mac/y, a cena bola neúmerna k iným win-workstation. Myslím, že dell si ale udržiava svoju prestíž a kvalitu, a je v tomto smere pre win-user/ov veľmi zaujímavou značkou, dovolil by som tvrdiť, že zaujmavejšou ako IBM (s ktorého som bol sklamaný).

    To ako hovoríš “z applom viac hudby za menej peňazí”, s tým celkom súhlasím, najmä keď som pozeral na apple.com, a vidím, že iMac má ešte silnejší procesor (3.06 GHz). Ale ten terajší model na Svk (2.4 GHz) za 62.620 Skk, nieje zrovna hudba. Inak stroje sú to super. )) Peace. Pekný týždeň.

    0
    0
  16. Čaute. IMHO z estetického hľadiska je toto monštrum ten najškaredší počítač, aký som kedy videl. Keby ho vyrobila nejaká neznáma firma niekde v Paraguaji, nepoviem ani slovo, ale MSI ? Firma, ktorá na úrovni vyrába grafické karty a hlavne špičkové základné dosky? Doteraz tomu neviem uveriť a veľmi ma to trápi, ako MSI mohol vôbec vyrobiť takéto strašidlo. Desivé na tom všetkom je, že to myslia vážne !!! A takýmto produktom si len odpudzujú zákazníkov. Kvôli tomuto “zázraku” získavajú ľudia akési zmiešané pocity a nezáujem o produkty MSI, aspoň “já to tak vidim” :-). Keby som sa teraz rozhodoval nad kúpou nejakého hardware, tak by som si po takomto “prekvapení” určite nevybral nič od MSI. Btw. a čo je na tomto “úžase” Crystal? Ja myslím že NIČ. Dúfam, že sa chalani v MSI načisto nepomiatli a že čím skôr túto hrôzu stiahnu z výroby a čím skôr zmizne z povrchu zemského. Tento “pokus” o počítač typu All-In-one nemal nikdy uzrieť svetlo sveta. Prajem vám ešte pekný deň a užite si 1. máj.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.