Paparazzi – screenshoty webstránok

Ak vyvíjate internetové stránky, tak je pravdepodobné, že z nich potrebujete robiť screenshoty. Obrázky webov následne môžete posielať ďalším ľuďom, alebo si ich kvôli archivácii ukladať a neskôr sledovať postupný vývoj a zmeny. Taktiež sa screenshotovanie stránok hodí pri oznamovaní a poukázaní na dizajnové bugy a podobne.Na tento účel je výborný malý a jednoduchý program Paparazzi. Pomocou tejto utility môžete urobiť screenshoty celého webu, bez prehliadača a zbytočnej ďalšej grafiky naokolo. Screenshot teda siaha až po koniec webu, nezávisle na tom, aký je dlhý alebo široký. Stačí zadať minimálne grabované rozlíšenie a následne obrázok uložiť.

Skúste si to s adresou www.macblog.sk, ten má výšku takmer 10 000px. Z toho dôvodu je v programe možnosť automaticky ukladať aj thumbnaily, teda náhľady.

Paparazzi je zdarma, sťahujte TU, alebo navštívte oficiálne stránky autora.

komentáre
  1. Celkem dobra je na toto i Shiira.
    Umi vyexportovat stranku jako jedno dloooooo….oo…{tak dlouhe, jak je potreba, resp. jsem nenarazil zatim na limit}…oouhle PDF.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.