Novinky z uplynulého týždňa


Video z MacRumors.com odstránené na žiadosť Apple

V utorok 24.07. sa na stránke MacRumors.com objavilo video, ktoré užívateľom ukázalo náhľad na ďalšiu generáciu iPodov. To, či tento záznam bol pravdivý, alebo len urobený niekým, kto bol šikovný, nikto nevie. V každom prípade krátko po jeho zverejnení spoločnosť Apple zasiahla a podala žiadosť o odstránenie videa. Tento krok vzbudzuje otázky ešte viac, či išlo o pravdivú ukážku, alebo nie. Vo videu sú zachytené mnohé črty podobné iPhonu, najmä dizajn Mac OS X a za povšimnutie tiež stojí adresár hudby naplnený hudbou od skupiny The Beatles. Video sa neskôr objavilo aj na YouTube, ale aj odtiaľ bolo odstránené. Jediné, čo po celej záležitosti ostalo, je zopár obrázkov.

Autá Citroën štandardne vybavené iPodmi

Francúzsky výrobca áut Citroën neponúka len kompatibilitu pre MP3 formát s ich najnovším modelom päťdverového auta C2, tento nový model dokonca ponúka iPod ako štandardnú výbavu. V južnej Afrike budú mať predajcovia na výber aj kúpu C2 iPlay, čo v praxi vlastne znamená 2 GB iPod nano s možnosťou pripojenia na centrálny zvukový systém v aute a ovládaním priamo na volante. Mnohí ľudia z Európy sú sklamaní kvôli malej kapacite prehrávača, ktorú považujú za nedostatočnú, v Amerike si naopak prajú, aby k nim Citroëny ako také zavítali čo najskôr.

Zdroj: windingroad.com

70% majiteľov Zune plánuje prejsť na iPod

Len nedávno Microsoft oznámil, že bolo predaných viac ako milión kusov prehrávačov Zune, ale z najnovšieho výskumu vyplýva, že 70% vlastníkov sa ich plánuje zbaviť a nahradia ich iPodom alebo iPhoneom. Dotazník z Eagle Research Group ukazuje, že majitelia Zune s prehrávačmi nie sú vôbec spokojní a najviac sa im na iPhoneoch páči možnosť Cower Flow. 36% ľudí uviedlo, že keby vedelo, že Apple príde s takou priekopníckou „hračkou“ ako je iPhone, nikdy by si Zune nekúpili. Na druhej strane 30% si Zune plánuje ponechať a zaoberať sa iPhoneom len v tom prípade, ak sa zvýši jeho kapacita. 22% zo spomínaných tridsiatich by Zune nikdy za nič od Apple nevymenili kvôli ich averzii voči Apple výrobkom. Zdroje však môžu byť trochu zavádzajúce, keďže nevieme nič o počte respondentov.

Bude iPod a iPhone zaberať 25% celosvetovej flash pamäte?

Skutočne to nie je až také nepravdepodobné. iPod a iPhone, dva najpredávanejšie výrobky Apple majú predpoklady na zabranie 25% celosvetovej flash pamäte. DRAMeXchange, spoločnosť, ktorá sa zaoberá sledovaním pamäťových zariadení, naznačila, že by sa toto číslo mohlo zmeniť „asi na dve alebo tri tretiny“. To skutočne nie je málo.

Zdroj: engaged.com

Malý, zlatý: iPod shuffle

Pre milovníkov hudby a zlatých šperkov sa naskytla jedinečná príležitosť spojiť obe tieto veci dokopy – na trhu sa objavil zlatý, 18 karátový iPod shuffle. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide len pozlátenie, ale v skutočnosti je celé telo tohto pôvode hliníkového prehrávača nahradené zlatom. Nemecká spoločnosť Xexxo dokonca plánuje aj „upgrade“ – diamantové ozdoby. Aj keď mne osobne žlté zlato príliš neimponuje, povedzme, že toto mierne gýčové prevedenie je ešte stále v použiteľnej forme – akurát si k nemu nechcem predstaviť pôvodné biele plastové slúchadlá; možno je práve toto časť, ktorá by potrebovala upgrade.

Zdroj: gizmondo.com

„Bezdrôtové“ slúchadlá pre iPod shuffle

Na trhu by sa už čoskoro mali objaviť nové slúchadlá pre iPod shuffle 2G. V skutočnosti nejde o bezdrôtové slúchadlá v pravom slova zmysle (s použitím Bloetoothu a pod.), ale o výrobok, ktorý sa zakladá na docku, ktorý pripojíte k iPodu, a z neho „vytŕčajúcich“ slúchadel v jednom kuse. Spoločnosť Arriva už uvoľnila prvé testovacie kusy, ale recenzisti ich zatiaľ neohodnotili najlepšie, najmä čo sa týka zvuku a hmotnosti; hmotnosť síce nie je veľká, ale stále dostatočná na to, aby ste si ich prítomnosť na hlave uvedomovali. Ben Blouse, výkonný riaditeľ spoločnosti, však tvrdí, že slúchadlá sú stále vo vývoji a môžeme očakávať zvýšenie kvality. Slúchadlá budú ponúkané vo viacerých farbách a v predaji bude tiež špeciálny vodeodolný model. Cena ešte nie je známa, ale v predaji by sa slúchadlá mali objaviť o päť až šesť týždňov.

Zdroj: crave.com

iPod s displejom veľkoplošného televízora

Novinka od spoločnosti Myvu prináša gadget, ktorý niekoľkonásobne zväčší obraz vášho iPodu video. V princípe ide len o okuliare (s ktorými budete vyzerať ako Geordi La Forge zo Star Treku), ale dokážu zmeniť dvojpalcový displej na veľkoplošnú televíziu. Jeden z modelov zahŕňa okuliare dodávané spolu so slúchadlami a batériou, ktorá nie len predĺži použitie, ale zároveň slúži ako obal na iPod. Ceny sa pohybujú od $200 do $300.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.