Macworld 2007: Apple TV (iTV)

O iTV už vieme z jesennej špeciálnej prezentácie Apple. Steve Jobs odhalil niekoľko informácii, no produkt v tom čase ešte nebol pripravený pre trh. Kódové meno produktu bolo iTV.

Predajné meno tohto zariadenia je nakoniec Apple TV. Zariadenie umožňuje sledovať všetky Vaše multimédia z PC alebo Mac-u na širokouhlom LCD/plazma televízore v inej miestnostni.Apple TV komunikuje s Macom alebo počítačom bezdrôtovo alebo cez káblový ethernet. Podmienkou je, že musíte používať program iTunes (a iPhoto), s ktorými Apple TV spolupracuje a synchronizuje multimédiá, podobne ako iPod. Filmy, seriály, hudba, fotografie – najlepšie to pochopíte na nasledujúcom screenshote z plátna prezentácie (ospravedlňte kvalitu, vyššia nie je dostupná).

Zapojenie a funkčnosť Apple TV

Obrázok znázorňuje možnosť sledovania filmov, seriálov a hudby (v iTunes) na Macu alebo PC. Zároveň tento obsah môžete kopírovať na iPod a synchronizovať s Apple TV, ktorý obsahuje 40GB pevný disk. Na iTunes si stiahnete film a ten sa bezdrôtovo skopíruje na pevný disk Apple TV. Diaľkovým ovládaním Apple Remote potom prehrávate tieto multimédia na televízore v menu (FrontRow štýl). Sledovať môžete aj obsah priamo z iTunes Store – ukážky najnovšich filmov sa sťahujú priamo z internetu a posielajú cez Apple TV na televízor. Apple TV synchronizuje aj fotoalbumy z iPhoto.

Apple TV s diaľkovým ovládaním Apple Remote

Okrem možnosti synchronizácie s hlavným počítačom umožňuje Apple TV súčasné pripojenie piatich počítačov, z ktorých sa multimédia len streamujú priamo na televízor (bez kopírovania na pevný disk Apple TV). Obmedzenie na počet počítačov pravdepodobne súvisí s autorskými právami. Pripojenie nových počítačov do zoznamu si z bezpečnostných dôvodov vyžaduje zadať náhodne vygenerovaný PIN kód, ktorý sa zobrazí na obrazovke televízora. Ten je potom nutné napísať na počítači a odoslať k Apple TV. Pripájanie je jednoduché, konrétne bolo prezentované bezdrôtovo s notebookom. Výhodné je to napríklad ak Vás navštívi kamarát, rodina, atď.

Apple TV s LCD televízorom a ovládacím prostredím

Zariadenie má zabudovaný 48 wattový zdroj, podporuje bezdrôvú komunikáciu b+g+n, teda 802.11b, 802.11g a novinkou je práve „n“ – 802.11n. Maximálne rozlíšenie, ktoré zariadenie zvláda posielať do televízora je 720p, resp. 1280×700px. Na iTunes sa zrejme neskôr objavia filmy aj v tejto kvalite. Firmwarom je pravdepodobne možné neskôr rozšíriť možnosti až na 1080p.

Na záver teda zopakujem, že AppleTV funguje univerzálne s PC aj s Mac-mi, prehráva však iba multimédia z iTunes/iPhoto. Na trhu sa objaví vo februári za cenu 299 USD.

Technická špecifikácia:

Apple TV konektory
  • Intel procesor
  • 40GB pevný disk pre 50 hodín videa, alebo 9000 MP3, alebo 25 000 fotografií
  • Rozmery 197 × 197 mm
  • Výška 28 mm
  • Hmotnosť 1.09 kg
  • HDMI (video a audio)
  • Component video
  • Optical audio
  • Analog RCA stereo audio
  • 10/100BASE-T Ethernet
  • USB 2.0 (len pre servisné účely)
  • 802.11n wireless
  • Zabudovaný infračervený príjmač pre ovládanie Apple Remote

Viac informácii na stránke produktu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.