Mac Pro s 8 jadrami už teraz?

Britský online obchod Apple Store mal pred niekoľkými hodinami zaradený v produktoch aj Mac Pro s ôsmimi procesorovými jadrami. Zobrazoval sa ako výsledok vyhľadávania pri fráze „mac pro“. Znenie označenia produktu bolo „Now quad-core and 8-core processing power“. Po kliknutí na link sa však objavila klasická stránka Mac Pro s dvoma štandardnými procesormi Xeon, čiže spolu 4 jadrá.

Intel už štvorjadrové procesory vyrába, Anandtech ich v Mac Pro v kombinácii 2×4 už aj otestoval (fungujú), preto užívatelia očakávajú, že Apple tiež použije tieto procesory oficiálne. Zrejme už čoskoro – inak si tento predčasný upgrade na stránkach Apple neviem vysvetliť. V každom prípade to bol aspoň pre včerajšok omyl a stránky boli ihneď upravené do pôvodného stavu.

Pripomeniem, že 8 jadier (dva štvorjadrové Xeony) vie využiť len veľmi málo aplikácií, preto bude zaujímavé sledovať, aký bude po týchto strojoch dopyt. Zvedaví môžeme byť predovšetkým na konkrétnu cenu oproti súčasným 4 jadrovým Mac Pro.

[info z TUAW]
komentáre
  1. “Intel už 8 jadrové procesory vyrába”

    Nemysleli ste náhodou na 4 jadrové? Pokiaľ viem, 8 jarové majú prísť až niekedy na začiatku roku 2009 spolu s 32nm výrobným procesom.

    0
    0
  2. Samozrejme chyba, Intel vyraba stvorjadrove, ak sa v Macoch pouziju 2 stvorjadrove, bolo by to 8 jadier (oproti sucasnym dvom dvojjadrovym), cize preto nastal maly omyl. Opravil som za M. Horniacka. Dik za upozornenie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.