Krátky tip: Pošlite iPod spať

Ak sa vám stáva, že zabudnete na zapnutý iPod video a kým vy spíte, on hrá celú noc a vy ráno uvidíte batériu takmer prázdnu, tu je jednoduchý spôsob, ako ho môžete „poslať spať“. Jednoduché a praktické využitie hodín je jedným z nich (v iPode ich nájdete pod Extras>Clock). Vyberte ktorékoľvek zo zobrazených hodín a následne Sleep Timer na spodku menu. Zvoľte dĺžku času a iPod automaticky prestane hrať a vypne sa na konci zvolenej periódy. Sleep Timer by sa mal tiež zobraziť na obrazovke pod Now Playing a zobrazovať ostávajúci čas do vypnutia. Nemám overené, pri ktorých iných verziách okrem iPod video je táto funkcia podporovaná, nechajte nám prípadne vedieť v komentároch.

V prípade, že hudba je vašou uspávankou, využite Smart Playlisty, do ktorých si predvolíte limitovaný počet piesní (napr. 8–10 s približným časom hrania 30 minút). Keď playlist dohrá, automaticky sa vypne (kvôli tomu, že vlastne ďalej nič neprehráva).

Zdroj: iLounge.com

komentárov
  1. Tato funkcia je uz aj na starom ipod 20GB (dvojfarebny disp.) .Teraz mam ipod nano 2nd gen. a tiez to tam je. Myslim ze tato funcia je standardna pri kazdom ipode.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.