Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Wifi sa pripoji po 5-6x vypnuti a zapnuti
- Toto téma obsahuje 20 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 13 years, 10 months od
iTuxx.
-
AutorPríspevky
-
20. júla 2011 o 21:49 #79082
iTuxx
ModerátorPekny vecer prajem,
mam problem s pripojenim na wifi siet. Ked som kupil moj MBP (Late 2009), neboli problemy ziadne. Zacali sa objavovat asi po polroku. Po prebudeni alebo zapnuti sa nevedel pripojit na domacu wifi siet, na ktoru sa bezne pripaja. Jedine co pomaha je zapnut, vypnut, zapnut, vypnut, zapnut a asi na 5-6 alebo aj 7 krat sa podari pripojit. Nevedel som preco to robi. Ale raz som len tak prezeral co za utility to vlastne OSX (Snow Leopard) ponuka, a nasiel som Keychain Access. Zo zvedavosti som to otvoril a tam boli zaznamenane vsetky zaznamy o zadavani roznych hesiel (neviem presne naco to vlastne sluzi, ale tak mi to pripadalo ako nejaky dennik). A kedze ich tam bolo vela, zacal som ich vymazavat. Po premazani sa problem zazracne vyriesil. Odvtedy uz MBP nemal ani raz problem sa okamzite pripojit.Lenze dnes po aktualizacii na Lion sa to zas zacalo. Po otvoreni dokonca ani nevidel moju wifi siet. iPhony a ostatne zariadenia nemali problem. Zase som musel 5-6x vypnut a zapnut wifi na MBP aby sa pripojil. Myslel som ze zas premazem tie zaznamy o pripojeni alebo co to je, lenze ten dennik je skoro prazdny a nic tam co sa tyka wifi uz nie je.
Nemal niekto podobny problem? Vedel by niekto poradit? Dost ma to otravuje a zdrziava a navyse ked potrebujem testovat ine wifi siete, najma u zakaznikov, tak mi to velmi stazuje pracu, lebo sa neviem na tu wifinu spolahnut, ci siet nefunguje alebo zas sibe notebooku.
Dakujem.
20. júla 2011 o 22:20 #274266renad
Účastník (Participant)20. júla 2011 o 22:49 #274273luqash
Účastník (Participant)som mal ten isty problem, proste doma som sa nevedel pripojit na net pomohlo len neustale zapinanie a vypinanie wifi az potom na x-ty krat sa chytil. Problem nastal ked som z OS X 10.5.8 updatol na snow leoparda. Vyriesil sa to tak, ze sa kupil novy router
20. júla 2011 o 23:08 #274285iTuxx
Moderátorrenad: co to ma spolocne s mojim problemom?
luqash: uz mam 3. a robi to aj u hocikoho ineho doma. Toto neni problem routra. To je problem pocitaca, ale neviem ako to vyriesit, kedze povodny sposob uz nefunguje :-/
25. júla 2011 o 19:52 #275163dudl
Účastník (Participant)podobny problem mam aj ja snazim sa na to prist :(
25. júla 2011 o 21:44 #275178dudl
Účastník (Participant)v podstate som sa docital ze to vyriesi najskor nova aktualizacia lebo je to uz znamy problem . ale na nete najdete niekolko uzitocnych rad ktore niekomu mozno pomozu
WiFi Dropping in OS X Lion? Here are Some Wireless Troubleshooting Solutions
25. júla 2011 o 22:37 #275187JFK.
Účastník (Participant)nič nepomôže…jedine 10.7.1
25. júla 2011 o 22:41 #275188raul
ModerátoriTuxx: asi sa v teme, ktoru postol renad rozoberaju niektore nastavenia, ktore ked zmenis, moze to pomoct…
Vypnutie qos, fw, zmena krajiny, time zone, channel..25. júla 2011 o 22:58 #275190miskosvk
Účastník (Participant)Nemas nahodou linksys?
26. júla 2011 o 0:30 #275204iTuxx
Moderátormne wifi nedropuje. Iba sa po prebudeni nevie pripojit. Ked sa uz na 5x pripoji, tak uz drzi pokial zas pocitac neuspim. Po prebudeni zas moze ale nemusi nastat ten problem. Zvycajne nastava vtedy ked sa ponahlam, zakon schvalnosti.
raul: na SL mi pomohlo precistit Keychain Access od zbytocnych hesiel. Lenze teraz na Lione je zoznam prazdny, takze nemam co cistit.
miskosvk: Nemam linksys. Robilo to na Edimaxe a teraz aj na Dlinku. Od routra to nezavisi.
26. júla 2011 o 6:49 #275207mrzo
Účastník (Participant)Presne toto mi robi doma nas Dlink (uz druhy). Robilo to na Leoparde, Snow Leoparde, na Lione som este neskusal… Co vacsinou pomoze je restartovanie routra nie Maca… Dlinky su jedny z najhorsich wifi routrov s akymi som sa kedy stretol a to mi ich uz par preslo rukami.
26. júla 2011 o 6:55 #275208mrzo
Účastník (Participant)Pravdou je, ze niektory maju na Lione poblemy s wifi ale skor to opisuju ako dropovanie spojenia, nie nemoznost sa pripojit… Mozno ide o kombinaciu roznych problemov (aj s Lion aj s routrom – ktore, velakrat treba spravne nastavit, ako napisal uz raul, aj ked si vela ludi mysli presny opak – vyberiem z krabice a vsetko bude 100% fungovat)
26. júla 2011 o 9:24 #275213renad
Účastník (Participant)iTuxx:
má to veľa spoločného s tvojim problémom … v tej téme píšem, že som mal veľa rôznych rútrov (či už kupovaných, či v akcii od Orange, T-Comu a pod.) …
Moje konštatovanie je, že všetky rútre za cca 30 éčiek robili, robia a budú robiť v spojení s Macom problémy, pokiaľ nie si IT odborník, a nevieš si ich dokonale nastaviť, prípadne nestráviš pár večerov za Googlom, resp. tu na Macblogu …
Po zakúpení Airport Extreme (či ako sa to volá) a neuveriteľne jednoduchom nastavení všetky tri domáce Macy „ožili“, internet ide takou rýchlosťou ako má, nič nepadá a ja nemusím nič vypínať, reštartovať, resetovať, nastavovať či dokupovať silnejšie antény a podobne …Stačí takto ? :-)
26. júla 2011 o 15:17 #275267mcgiany
Účastník (Participant)ti co radia kupu ineho routera su asi pekne na hlavu.
Osobne mam obycajny TP-LINK a po zakupeni slo vestko OK. Potom zrazu to zacalo blbnut a vzdy po zapnuti/prebudeni macbooku to blbo. Vyskusal som snad vsetky mozne rady a zmeny nastaveni v routeri, ale nic nepomohlo. Proste som sa zmieril s tym, ze musim parkrat zapnut vypnut wifi. No a asi po 2 mesiacoch problem sam od seba prestal a zatial sa pocas niekolkych mesiacov neobjavil (klop klop). Moja teoria je, ze niekto v okoli mal router, ktory sposoboval rusenie. Niekde som cital, ze to je celkom realne.26. júla 2011 o 16:09 #275279mrzo
Účastník (Participant)2 mcgiany – ano tvoje riesenie je skutocne super, si proste genius. Zmierit sa stym, ze to viac nejde ako ide, a dufat ze sa problem vyriesi sam… To co opisujes (rusenie v okoli) by prave dobre nastaveny (manualne zvolit na pevno spravny kanal, zvysit/znizit vykon…) alebo lepsi wifi router (vie automaticky zistit obsadenost kanalov a podla kluca vybrat ten najvhodnejsie ak sa da este vyberat) zvladol a fungovalo by to ako malo minimalne lepsie…
Mimochodom dnes som schvalne v robote zapol len wifi a uz par hodin fungujem len cez nu – pripojilo sa na prvy krat, ani jeden drop z nej… Mam Lion.
26. júla 2011 o 17:56 #275302iTuxx
Moderátorja som doma skusal 3ks routrov: Edimax, Dlink a TP-Link. U zakaznika po pripojeni bol problem zas na Zyxeli, pripadne inom modeli Dlinku.
Je mi jasne ze router od Apple je “najlepsie“ riesenie, ale zial tolko € zan nedam. A navyse nema v sebe DSL modem ktory potrebujem. Co sa tyka dlinku, ja mam skusenosti ze su to velmi dobre a kvalitne routre.
A tieto obycajne routre zas tolko nastaveni neponukaju aby som nic ine nerobil len sa babral v nastaveniach a firmwaroch atd. Len ma to mrzi ze taka zakladna vec ako pripojenie na wifi nefunguje 100%. Na druhej strane som rad aspon za to, ze ked uz sa pripoji, tak to vydrzi.26. júla 2011 o 18:10 #275306Mirec
Účastník (Participant)Po update Macbooku 1.gen na 10.6.8 som spozoroval aj ja uvedeny problem. Riesim ho uz tyzden. Dovtedy sla wifi bez problemov. Nepotesim vas – apple router nepomoze. Chyba je niekde v OS. Mam Airport extreme. K nemu mam este cez wifi pripojene 2 iPhony, dva notebooky – powerbook g4 a HP. Ziaden problem na ostatnych zariadeniach s viditelnostou a konektovitou nie je. Jedine macbook ma s tym problem. Dnes som instaloval aktualizaciu (10 MB) pre 10.6.8 Zatial sa to tvari, ze to ide. Uvidime:o)
26. júla 2011 o 19:40 #275314mrzo
Účastník (Participant)Nevravim, ze nemoze byt nejaky bug v nom OS – takmer urcite je – problemy maju viaceri, ale nie vacsina, prave naopak. Hodinu dozadu som nastavoval tu uz niekolkokrat spominany a preberany problemovy router MSI60SE. Po spravnej konfiguracii sa pripojilo vsetko – prvy iPhone, ktory sa nejako prekusal aj cez nenastavene DNS, spolu s desktopom Windows XP, po tom co som si spomenul co vsetko este treba nastavit a nakonfigurovani DNS a GW v DHCP sa pripojilo aj vsetko ostatne (Nokia a este neviem aky telefon) vcetne MacBooku s Lionom (MacBook bez spravnej konfiguracie tohoto routra nielenze danu siet ani nevidi, ale ani ziadnu inu – router nan posobi doslova ako rusicka…). Co sa ti tu viacery snazia povedat je to to, ze lepsie routre maju castokrat ovela inteligentnejsie zakladne nastavenie, plus vela veci su si schopne nastavit sami automaticky, alebo s co najmensim zasahom uzivatela. Najhorsie je, ze staci mat v okoli jeden zle nakonfigurovany router a mozte sa aj na hlavu postavit… wifi vam bude blbnut a vy s tym toho moc spravit nemozte…
26. júla 2011 o 19:59 #275319dudl
Účastník (Participant)doma si to poriesi kazdy ale skor ide o bezproblemove pripojenia na ine free siete . takze rady kup si router nad 30 e :)
27. júla 2011 o 11:21 #275398mcgiany
Účastník (Participant)mrzo: nepovedal som, ze sa s tym ma zmierit. Ale jedna vec je ako pisal aj dudl, ze doma si to mozno nejak osefujes, ale prides k niekomu a nepojde ti to, tak mu povies, aby si kupil novy router? Chacha, urcite pojde bezat do agemu a kupi si.
Pokial mam doma uz ten spominany TP-LINK a macbook ma problem sa pripojit, pricom Win notebook funguje a dokonca funguje aj iPad a iPhone tak kde je podla teba problem? Ani lepsi router ti asi v tomto pripade nepomoze. A hovorim, skusal som vsetky mozne nastavenia routera a prd mi to vtedy pomohlo. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.