vymazávanie

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software vymazávanie

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    nlas
    Účastník (Participant)

Ahojte,

minulý týždeň som naťahoval z kapsule starý backup, pretože iMac trošku neposlúchal a všetky problémy to odstránilo, no jeden však pribudol: keď hodím do koša hocjaký súbor, miesto toho, aby ho vyhodil do koša ma upozorní, že ho automaticky vymazávam natrvalo.

už som prebehol všetky nastavenia aj google, ale všetci hľadajú práve riešenie opaku problému, ktorý mám ja, preto sa chcem spýtať, či niekto z vás má ideu, ako to navrátiť do defaultu > teda keď dám „move to trash“ tak ho do toho koša ten file actually hodí.

Dík

gman
    Účastník (Participant)

podla toho, co som sa docital, si stratil prava na Kos, popripade kos ako adresar vobec neexistuje.
    najskor skus ~/.Trash
    ak vypise, ze .Trash je adresar, potom v terminali:
    sudo rm -R ~/.Trash
    killall Finder
    a malo by to ist
    popripade ak nahodou, co by nemalo, lebo po killall Finder, by sa mal ~/.Trash vytvorit nanovo, este
    mkdir ~/.Trash

nlas
    Účastník (Participant)

cauko,

sry som mal perne 2 tyzdne, tak az teraz som sa dostal k tvojej odpovedi.

No, tvoja obava je spravna, neexistuje kos ako directory.

mkdir ~/.Trash … na tento prikaz mi pise „Permission denied“, to asi asi musi robit cez root potom , ze?

diky este raz!

gman
    Účastník (Participant)

permission denied znamena, ze musis byt root.
    takze
    sudo mkdir ~/.Trash
    napises heslo a malo by to byt ok

ruidos
    Účastník (Participant)

ahojte,

nechcem zakladat novu temu tak skusim sem.

z plochy som vymazal vsetko ,nasledne vysypal kos a aj napriek tomu subory som nasiel vo finderi . je to mozne?
    co spravit aby ked raz zmazem, som zmazal na isto ?

dakujem za pomoc

edit : tak isto outlook. emaily ktore som zmazal aj kos vysypal tak vo finderi ich stale mam. nezasere sa takto system ? co nastavit ak to tak nechcem ?

w4cko
    Účastník (Participant)

použi npr. AppCleaner a máš po probléme, program odstraňuje všetky súbory týkajúce sa toho súboru ktorý odstraňuješ.

ruidos
    Účastník (Participant)

appcleaner mam, ale neviem ako mam vymazat v tomto programe napriklad emaily. ved to je hlupost nie?
    mne to pride ako keby mi vsetko uklada dvakrat.original zmazem ale kopia ostane. ci?

ruidos
    Účastník (Participant)

vazne nikoho nic nenapada ? help pls

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.