Virtual Windows na Mac OSX 2014

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Virtual Windows na Mac OSX 2014

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    .ed
    Účastník (Participant)

Ahojte,
    potreboval by som sa s Vami poradiť ohladne virtualizácie Windowsu na Macu.

I. V prvom rade sa rozhodujem medzi VMWare Fusion 6 a Parallels Desktop 9. Vedeli by ste mi poradiť, ktorý je lepší?

II. Ďalej by som chcel nainštalovať buď Win 7 alebo Win 8 (32 alebo 64bit?). Potreboval by som takú verziu systému čo by najmenej zaberala miesta a mal by som na ňu vyhradené 2 GB (mám 8GB) a aby bol čo najvyšší výkon. Čiže čo najjednoduchšia verzia čo zvládne náročnejšie úlohy v MS Office (Word,Excel,Acces) a nejaké jednoduché aplikácie – žiadne hry ani nič extra náročné a aby mi moc nemrzol mac.

ďakujem za rady

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

V tomto pripade VMWare Fusion a Windows 7, 64 bit

.ed
    Účastník (Participant)

Ok. Dakujem

.ed
    Účastník (Participant)

A vedel by mi niekto poradiť aby mi Windows zaoberal čo najmenej miesta? Kedže veľa funkcii je mi zbytočných kedže je to len virtual

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Napr. miesto verzie Ultimate použi Professional.

Kedysi som cez nLite odľahčoval Windows XP, ach tie časy :-)

maiob
    Účastník (Participant)

na to co potrebujes staci aj Win7 HOME PREMIUM … sice Word, Excel pouzivam pouzivam priamo na MacOS ale pouzival som Win na eDane alebo niektore special Win veci ked nemam plnu verziu na Mac a bohato to postacuje na vsetko, a nie je to ani lenive .. jedien co ma stve je Parallels 7 a 8 .. 8cka mi pod Mavericks ide 7 uz pyta upgrade a to je dalsiych 50€ ta ich politika nema chybu

.ed
    Účastník (Participant)

@maiob
    hladám nejaký systém (resp. verziu) čo by najmenej miesta zaberala, lebo som mal windows 8 a pomazal som blbosti a nainštaloval Office aj to v okresanej verzii a zaberá mi to až 25GB

Videl som že čisto Windows 7 zaberá aj 5 GB len neviem nájsť, ktorá je to verzia. Bolo by zlé aj kebyže nainštalujem 32bit? pre 2GB ramky? Najlepšie by bolo kebyže je nejaká verzia Windowsu 8 s veľkosťou do 10Gb ale neviem či taká je.

diky

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

32bit nerozbeháš ;-)

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

A skús pohľadať verziu s označením „N“ , táto verzia nemá Windows Media Player a pár iných blbostí (lebo EU povedala)

.ed
    Účastník (Participant)

@Lukáš
    myslíš že nie? 32bit by mal ísť na 2GB ramky vo virtuale nie?

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

teoreticky možno, aký máš model Macu? Ale podľa mňa nie.

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

počkať, toto nie je VMWARE :-D

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

nuž ako som googlil, zrejme 32bit pôjde,

.ed
    Účastník (Participant)

jj a nevieš ešte či je veľký rozdiel medzi win8(32b) a win7 (32b) čo sa týka veľkosti na disku, rýchlosti a využívania RAM na virtuale?

????
    Účastník (Participant)

vo fusion aj parallels bez problemov spustis 32bit OS. v rychlosti si rozdiel nevsimnes a na 2GB RAM pojdu rovnako, zaberu aj rovnako vela miesta (predpokladam ze o niekolko MB ti nejde).

ja som vzdy instaloval x64 OS, ale vzdy som mal k dispozicii 4GB RAM a viac. v samotnej podstate 64bit system ma vyznam, ak potrebujes viac ako 4GB RAM a zaroven mas k dispozicii 64bit verzie aplikacii. na druhej strane je x64 standard a na instalaciu x86 verzie by som potreboval vazny dovod, napriklad ovladace na konkretny hardware, ktore v x64 verzii neexistuju.

uprimne, neries x64 x86, office budes mat aj tak na 99% 32bitovy.

edit: jednoduche google hladanie mi vyhodilo toto: http://www.sevenforums.com/chillout-room/10183-windows-7-x64-vs-windows-7-x86-fight.html

.ed
    Účastník (Participant)

Ok, diky.
    Ešte riešim problém medzi Win 8 a Win 7.
    Mal som naištalovaný Win 8. Nepotrebné aplikácie čo tam boli som vymazal a nainštaloval MS Office 2013 (len Word,Excel,Acces) a okrem toho som tam nič nemal a zaberal mi až 25GB, čo sa mi zdá byť hrozne veľa, lebo mi ide len o tie 3 aplikácie.
    Nie je nejaká možnosť vymazať nepotrebné priečinky alebo súbory v zložke Windows bez toho aby to nejak výrazne neovplyvnilo systém a máte s tým dobré skúsenosti? Resp. či v tomto nie je lepší Win7.

????
    Účastník (Participant)

este doplnim, je par veci, ktore sedia na disku zbytocne

– hibernacny subor (o velkosti RAM) – da sa vypnut
    – pagefile.sys (default o velkosti RAM) – da sa zmensit
    – folder obsahujuci instalacne data pre Windows komponenty a jazyky (%systemroot%\WinSxS). tento adresar sposobuje to, ze si windows nepyta instalacne DVD pri instalacii napr. Solitairu. existuju na to utility
    – zalozne/docasne subory po instalacii updatov a servicepackov – daju sa mazat, Disk Cleanup
    – system restore – da sa vypnut

info o WinSxS:
    http://blogs.technet.com/b/askpfeplat/archive/2013/10/08/breaking-news-reduce-the-size-of-the-winsxs-directory-and-free-up-disk-space-with-a-new-update-for-windows-7-sp1-clients.aspx

inak ak to mas len kvoli Office, preco neskusis 2011 pre Mac ?

.ed
    Účastník (Participant)

diky, pozriem si to.
    No mám aj Office 2011 pre Mac, ale Access je len pre Windows. Tak kvôli tomu.

????
    Účastník (Participant)

to je pravda. ani ODBC to nema dobre urobene, ak vobec

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.