Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Uni MB 2.oGHz -VS- Uni MB 2.4GHz
- Toto téma obsahuje 48 odpovedí, 14 hlasov, a bola naposledny upravená pred 16 years, 3 months od
MarcelM.
-
AutorPríspevky
-
11. mája 2009 o 21:35 #158522
2.0swan
Účastník (Participant)co takto si kupit 500GB disk, vymenit za 160GB v macbooku a tu nasledne budes pouzivat na TimeMachine. potom ked to budes chcet predat, 500GB si nechas, 160GB sformatujes a das ju spat do maca.
a jedna otazocka: ked mam v bootcampe aktivovanu vistu a vymeni disk, pojde mi opat aktivovat ???
( podla mna asi nie ), nemate stym skusenost, niekto ???11. mája 2009 o 21:35 #158523Anonymný
Neaktívny@xRiCky Moja rec. Ale ja buem cakat len do tej konferencie. Bud bude ten minor upgrade alebo zlacnenie, alebo nic ale v kazdom pripade budem cakat co predstavia, ak aj nic tak kupujem lebo Mac je ako heroin.. raz s nim zacnes a zapaci sa ti, ale potom je uz tazke si od neho odvyknut. Ja to mam teraz rovnake, na PC sa neda vobc vydrzat hrozne mi chyba prostredie OSX.
@2.0swan Neviem ako by si mi chcel logicky vysvetlit ten Tvoj napad. Tak budem mat 5ooGb disk naflakany datami a budem ho zalohovat cez TM na 16oGb disk. Hmmm, tak asi si budem muset tie najdvolezitejie dokumenty nasackovat na tych prvych 16oGB disku aby mi ich TM odzalohoval na ten moj 16oGB disk a zvysne budem muset ozeliet. Ved pre pana krala, ked mam raz 5ooGB disk tak zalozny musim mat minimalne rovnako velky, u TM to plati dvojnasobne ved tie zalohy nie su na jednu disketku ved ti to zalohuje cely disk. Logika nepusti, ci lepsie povedana matematika. Mozno si to myslel inak, ale ja som to pochopil tak ako si to napisal..
11. mája 2009 o 21:52 #158526zero0x
Účastník (Participant)Hasan kup si teraz .. Ak pockas do konferencie budes chciet cakat na Nehalemy a tie budu asi az v novom roku.
Kup si v anglicku, dobre sa onho staraj a predas ked pridu nove :)
11. mája 2009 o 21:53 #158527designme
Účastník (Participant)Hasan: Asi by sme sa na cene nedohodli ;)
11. mája 2009 o 21:57 #1585292.0swan
Účastník (Participant)zalohu som nikdy nerobil, nic nezalohujem ani na osx, ani na wine. dokonca ani nemam paru ako to na osx funguje. x) jedine co som kedy pouzival boli body obnovenia na viste a tie su objemovo velke neni
11. mája 2009 o 22:00 #158530Anonymný
Neaktívny@zero0x Nie, nie, veru si pockam.. Mne ide o to ze ci bude nejaky minor update, ci pojde cena dole alebo predstavia Snow Leopard. Ak len jedno z tychto troch tak to bude pre mna odmena za cakanie. Ak ani jedno tak kupujem hned po konferencii tak ci tak.. Nehalemy ma az tak netrapia, jednak preto ze ako si spomynal nebudu tak skoro a ja bez Maca dlho byt nemozem, a druha vec je ze by som dopadol ako s MBP ze by to bolo tbytocne zas vykon ktory by som nevyuzil tieto MB su pre mna veru idealne len chcem pockat aby som si za tych par tyzdnov netrepal hlavu o stol ze som mohol mat 3G chip v Mb, mohol som ho mat lacnejsie alebo som k nemu mohol mat pribaleneho Snow Lea. Ozaj myslite ze ten Snow leo je realny? Lebo ved sa mi zda Apple sa tym hrdil ze vypusti ho akurat v tom obdobi v akom sa akurat kona ta konferencia (povedali nieco v tom duchu do roka ho vydaju od dnesneho dna, vtedy bola nejaka schodzka ci nieco a bolo to zhruba v tom obdobi ako sa kona tohtorocna konferencia)..
@designme No, ved to som mal aj takeho tusaka ze nie preto som ti to napisal ze ci sa to oplati ako pre koho :-)))11. mája 2009 o 22:40 #158537MarcelM
Účastník (Participant)Hasan:
Sme sa nepochopili.
Ja potrebujem notebook nato aby som ho prenášal, na prácu 3D grafiku a tak mám PCčko s 1TB diskom kde mám všetko potrebné od zálohované ešte na inom disku.Ohľadom externého disku, keď vytiahneš 160GB disk čo ti bráni ho tam pri predaji ho dať späť ? Kúpiš nový mac dáš si do neho ten 500GB disk a ideš ďalej. Externý box kúpiš v pohode za 10 € aj menej. To vyprázdňovanie nepotrebuješ riešiť ak si tú 500 necháš.
Náklady sú teda 80€ disk plus 10€ box. Tak teda kúpiš v UK asi 900€ MB 2.0 plus 90€ za disk. Neviem ako cesta.
Čo sa týka hustoty nemusí to byť priama úmera, ale obecne to platí. 160GB disk dve platne 4 hlavičky 5400 otáčok 500 GB disk dve platne 4 hlavičky 5400 otáčok. Disk dáta číta a zapisuje tak rýchlo ako sa ukazujú pred hlavou, teda je asi 2-3x rýchlejší. Ak si kúpiš 250GB disk 7200 otáčkový je možné, že bude mať horšie parametre ako 5400 otáčkový 500GB.
PS: nemám možnosť to tu odmerať nemám nato ani čas lebo 160GB je už vonku, ale niečo som pozrel na nete.
WD 3200BEVT – 320GB SATA/5400
Minimum – 33.3 MB/s
Maximum- 69.7 MB/s
Average – 54 MB/sAcess Time – 16,9ms
Burst rate – 72,1 MB/sVS
Seagate Momentus 7200.2
7200ot. 200GB
Minimum:34,1MB/sec.
Maximum:59,8MB/sec.
Average:50,0MB/sec.
Access time:14,8 ms
Burst rate: 70,1 MB/sec.
CPU Usage 16,5%Rýchlosť 500vky som nenašiel, ale tu je niečo http://www.cdr.cz/a/25810
Typujem že rýchlosť čítania okolo 80-90 MB/sec čo je toľko koľko má desktopový disk z pred dvoch troch rokov :)
11. mája 2009 o 22:42 #158538zero0x
Účastník (Participant)@Marcel: A ked si kupim 500gb 7200? Je to najlepsi a najrychlejsia moznost?
Pojde mi rychlejsie XP vo VMWare?
11. mája 2009 o 22:52 #158542MarcelM
Účastník (Participant)500GB 7200 ot/min sa nevyrába ešte, jedine 320GB. Záleží na prioritách, mne je u notebooku dôležitejšia výdrž a veľkosť pamäte, ako rýchlosť(rozdiel medzi 320GB 7200 ot/min nebude nijak markantný pre notebook v porovnaní s 500GB 5400 ot/min stojí asi rovnako a parametre sa budú skoro zhodovať, ak nebude mať 500GB navrch, jedine by mohol byť rozdiel ak si človek vyberie model s 16MB cash). Inak ak si človek pripojí externý disk, keď je na baterke tak si iba skracuje čas, ktorý mu baterka vydrží. A ja rád nosím serialy a filmy stále pri sebe :)
SSD je možnosť, ale drahá. Ak máš rýchlejší disk tak ti Win do VMWare nabootuje o niekoľko sekúnd rýchlejšie.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.