Turbo Pascal 7 aneb, prehodenie klavesnice

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Turbo Pascal 7 aneb, prehodenie klavesnice

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Hedzo
    Účastník (Participant)

Zdravim. Mam jeden problem, asi pred tyzdnom sa sa rozhodol ze sa budem pomaly doma sam ucit programovat v pascalle. Pokusal som sa pochopit postupnost dokonca som poziadal kamaratku aby mi stym pomohla a zasekol som sa natom ked som v programe nedokazal napisat tento znak ‚ . je to nieco ako uvodzovka ale problem je v tom ze v pascale sa mi da pisat iba s SK klavesnicou a prehodenie klavesnice na EN sa na program nmevztahuje. Ak ste stym aj vy mali problem a vyriesili ste ho tsak mi dajte vediet. Skusal som to normalne prehadzovat aj cez shift+alt a v nadstaveniach programu som tam nikde keyboard nenasiel.
    Dakujem za akukolvek radu

Hedzo
    Účastník (Participant)

A este jedna vec ze na SK klavesnici sa to napisat neda. teda este som nato nedosiel. Som totiz v tychto veciach uplny zaciatocnik nicomu ocom sa tu bavite, o tych skratkach mi to nic nehovori xD

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Turbo Pascal 7 je aj pre Mac ?? Myslim ze pre Xcode existuje nejaky plugin alebo daco aby sa tam dalo pisat aj v pascale.
    No kazdopadne specialne znaky na SK klavesnici pises v OSX cez option (alt) cize znak ‚ napises cez option + ! (klavesa medzi ô a ň)

Hedzo
    Účastník (Participant)

moc som z toho nepochopil vela mi tie skratky nehovoria ja len potrebujem vediet ako napisem na slovenskej klavesnici ten znak :D

Hedzo
    Účastník (Participant)

ak mas namysli to ze podrzim alt a zmacknem klavesu kde vy vykricnik tak mi to napise to divne B-cko co sa cita ako S toto ß

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

No a to si akoze na Mac OS X ??
    pretoze ß sa pise cez option + s

Hedzo
    Účastník (Participant)

neviem co tie skratky znymenaju mam Win XP prof. a stiahol som si Turbopascall 7 ziadne ine programy na programovanie nemam iba tento a neviem tam prehodit klavesnicu.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

skratky?? Mac OS X je operacny system ktory bezi na Apple pocitacoch. Toto je MacBlog forum takze sa tu ludia venuju prevazne Apple a Mac OS X. Neveim preco si zaktovil zrovna tu ak mas PC s Win XP a ucis sa Pascal – vsetky tie veci maju pramalo spolocne s Apple komunitou..

Obavam sa ze ti tu asi nikto nepomoze :( …aj ked mozno sa tu najdu aj dajaky windows + pascal experti.

Anonymný
    Neaktívny

skus alt+39(na numerickej klavesnici) a inak si v pascale klavesnicu prehodis myslim ctrl+alt+F1/F2, alebo len ctrl alebo len alt(a plus F1/F2), neviem presne.

Kukosk
    Účastník (Participant)

dalsia vec je ta, ze keby som sa chcel ucit programovat, pascal je ten posledny jazyk, ktorym by som zacal :D:D:D … ucime sa to v skole, a je to .. HROZA …. mozno mate iny nazor :)

Anonymný
    Neaktívny

kuko nato sa nikto nepytal.. je tu kopa postov a vsetci len hovoria hovadiny okolo a nikto neda konkretnu radu. co sa co zamyslate nad tym preco sa uci pascal a preco to ma na windowse a radit mu nech pouziva xcode.. proste chce mat pascal na windowse a chce sa ucit, tak to nerieste. rieste jeho problem.

mrzo
    Účastník (Participant)

2 nuda7 – dalsi z tvojich standardnych arogatnych prispevkov, ty mas vo vsetkom pravdu a kto nezdiala tvoj nazor na vec je automaticky idiot co? Typicky Radek Hulan… Na MacBlog fore je fakt uplne hriech predpokldat, ze ak sa niekto na nieco dotazuje tak ma Mac a Mac OS X… A je uplne drze mu poradit lepsiu variantu programovanie v Pascale v Xcode, alebo este lepsiu variantu ucit sa iny jazyk ktory, mu aj na nieco prakticke bude narozdiel od Pascalu… Nedajboze sa ho dovolit spytat ci ma Mac OS X… Za to rovno pred popravciu catu… Ale ak si mam zobrat tvoju radu k srdcu tak: na tvoj nazor ohladne kvality prispevkom na MacBlogu sa nikto nepytal a ani nan nikto nie je zvedavy tak sa k nej nevyjadruj!

Kukosk
    Účastník (Participant)

2mrzo: 100% zdielam tvoj nazor :)
    a aby som poradil tipkovi, alt+39 myslim ze to bolo :)

Anonymný
    Neaktívny

uznavam ze jeho prispevok sem nepatri, kedze sa nijak netyka apple/mac ale v tom pripade bolo najjednoduchsie mu v jednom prispevku poradit a na tuto temu zabudnut alebo ju zmazat a nie rozvijat tu diskusiu ci je pascal na ucenie dobry atd.
    kukosk poradil som mu to uz ja.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.