- Toto téma obsahuje 0 odpovedí, 1 hlas, a bola naposledny upravená pred 15 rokmi od .
Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.

Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › Tip: Ako kupit ENG Windows 7 lacnejsie
Ak by niekto mal z akehokolvek dovodu zaujem o kupu Windows 7 lacnejsie ako u nas v obchodoch,
objavil a vyskusal som jednu moznost.
Jedna sa o kupu krabicovej download verzie, ktora umoznuje prenos na novy pocitac, ked svoj sucasny
nahradite.
OEM licencia, ktora je este lacnejsia tuto moznost neponuka, je pevne zviazana
s pocitacom, na ktory ju poprvykrat nainstalujete a aktivujete. Nevyhodou OEM licencie Win 7
je aj to, ze ak vymenite niektory komponent pocitaca, uz sa vam neaktivuje a budete sa musiet
telefonicky doprosovat Microsoftu o jeho opatovnu aktivaciu. Zazil som aj to, v mojom byvalom
PC mi odisla doska, musel som Microsoftu poslat kopiu faktury od povodnej dosky, reklamacny
protokol, fakturu od Win 7 a fakturu od novej dosky, az potom mi to aktivovali. S OEM Win XP
takyto problem nebyval.
Kedze sa este sem tam hram nejake hry, rozhodol som sa zadovazit si krabicovu verziu Win 7
do BootCampu. Vcera som presliedil nase e-shopy, ceny zacinaju na 164E za verziu Home Premium,
plus postovne.
Zistil som, ze je celkom problem zohnat EN jazykovu verziu, aby nebol problem s Apple drivermi.
Aby som to skratil, staci ist na stranku UK Microsoftu, http://www.microsoft.co.uk, tam kliknut Buy Now,
Windows 7 a tam si vybrat ediciu, o ktoru mate zaujem. Podotykam ze tu kupite len anglicku jazykovu
verziu, ak si nekupite Ultimate, kde sa to da kedykolvek zmenit.
Momentalne je na Home Premium zlava, takze vas vyjde £ 124.49, co je podla mojej banky 152 EUR.
Pri objednavke som zadaval svoju slovensku postovu adresu, platil som so slovenskou Visa kartou, da sa vraj aj s Mastercard.
Po potvrdeni objednavky vam zobrazi licencny kod a ponukne linky na stiahnutie. Po stiahnuti si
Win napalite na DVD, alebo skopirujete na USB a nainstalujete.
Samozrejme vam vsetky tieto informacie pridu aj na mail, ak by ste stratili svoje napalene DVD, alebo
USB, mate si moznost windows stiahnut kedykolvek znova.
Keby mal niekto akekolvek otazky, rad doplnim.