Sygic

Zobrazujú sa 2 príspevky - 21 až 22 (z celkového počtu 22)
  • Autor
    subside
    Účastník (Participant)

Sygic používam už niekoľko rokov, a popravde, ak by stál viac ako tých 30 alebo 40 eur, asi by som nadával. Mapové podklady, podľa môjho názoru, nie sú dostatočne často aktualizované. Bol som s touto navigáciou v Maďarsku, ČR a v Poľsku. Pri väčších mestách to nebol až taký problém, no pri menších Sygic nevybral navjhodnejšiu trasu. Resp. vybral trasu, ktorou by som v živote nešiel. Uvediem príklad: chcel som sa dostať na diaľnicu pri Brne, na Sygic mape som si zvolil bod (dialničný pripájač), ktorého som chcel, aby ma Sygic navigoval a šli sme. Problém bol v tom, že trasu, ktorú Sygic zvolil, bola cesta cez lesy plné serpentín, úzkych ciest a výmoľov. Áno, dostal som sa na tú diaľnicu, ale takmer som prišiel o rozum a tlmiče. Ak som si potom porovnal tú istú trasu s Google maps, tak trasa podľa Google maps bola odlišná.

Myslím si, že príčinou je to, ako Sygic hodnotí trasy (ide len o môj subjektívny názor). Podľa mňa Sygic hodnotí mapy tak, že si dá do vzájomného pomeru vzdialenosť a MPR-ku na danej trase a na základe tohto vypľuje odporúčanú trasu. Preto Vás povedie hlava-nehlava aj po zlých cestách, pričom nedosiahnete žiadnu úsporu času. Ako keby v mapové podklady neobsahovali žiadne informácie o reálnej premávke a stavu vozoviek.

Na území SR jednoznačne Waze. Mimo SR Sygic, no len po tom, ako si najprv trasu zvolenú Sygicom prekontrolujem s Google maps. A pokiaľ v zahraničí nemám možnosť prekontrolovať trasu s Google maps, tak Vás síce do cieľa dovedie, no cesta, ktorú Sygic zvolí, nemusí byť zďaleka optimálna.

PK
    Účastník (Participant)

no waze funguje aj v offline rezime natiahnute ma nejake uzemie okolo seba. a hlavne waze
    1. nie je len navigacia ale prvotriedna pomocka na ceste co sa tyka prekazok, zapch, policajnych radarov atd. tym ze sami ucastnici poskytuju info o hliadkach. + presne zobrazuje zahustovanie premavky atd.
    2. priebezne tym ako sa pouziva vylepsuje cesty. Napr. k mojmu novemu domu cesta sice pekna vybetonovana ale na mape (ani sygic, navteq) nebola.. na waze bola ale len „vybodkovana“ ako provizorna. postupne tusim tak po 3 tyzdnoch ako som chodil hore dole tak tu cestu samo zaradilo a zmenilo na standardnu…

Zobrazujú sa 2 príspevky - 21 až 22 (z celkového počtu 22)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.