Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Sygic
- Toto téma obsahuje 21 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 9 years, 7 months od
PK.
-
AutorPríspevky
-
29. septembra 2015 o 16:29 #106396
zane
Účastník (Participant)Ahojte,
máte nejaké skúsenosti so Sygicom na iOS? (Akutálne mám iP 4S iOS 7.1)
V App Store majú veľa negatívnych commentov, pritom na Androide to kamarátovi šlape fajn, videl som na vlastné oči.
Vďaka :)
29. septembra 2015 o 16:54 #410865????
Účastník (Participant)mam Sygic, ale niekolkokrat ma zaviedol na zlu trasu. v porovnani s Navigonom je Navigon lepsi.
Sygic ma ale 14dnovy trial, vyskusaj si ho a uvidis
29. septembra 2015 o 18:45 #410879Drevoplech
Účastník (Participant)Sygic som si kupil (na Android) asi pred rokom a pol, pouzil som ho asi 5 krat a zakazdym som bol zufaly. Sice to stale vylepsuju, ale podla mna je to tragicka navigacia. Vzdy ked mu dam znovu sancu, tak ma to rychlo prejde a spustim Here (bezplatna nokiacka navigacia).
Priklad: Chcel som ist na Bratislavsku ulicu v Grobe, ale ponukalo mi to iba Bratislavsku ulicu v BA. Musel som teda navolit Grob, tam zastavit a zadat Bratislavsku ulicu.
Cestou z chorvatska som chcel ist na Plitvicke jazera. Napisal som to ale zrejme do tej navigacie zle, cize to sygic nenasiel a tak ma bez upozornenia navigoval na Bratislavsku ulicu v grobe. Keby som sa nepozrel kolko km ostava do ciela, tak si to mozno vsimnem az po par hodinach cesty smerom domov.
Tiez bolo zabavne ked som zastavil pred vchodom domu kam som mal namierene (to som este netusil), ale navigacia hovorila, ze do ciela ostava 1km. Isiel som teda podla navigacie, ktora ma doviedla cez jednosmerky na to iste miesto, len o 5 metrov vedla.
29. septembra 2015 o 19:32 #410880martinjuran
Účastník (Participant)Používam ho a nemám problem. Prešiel som s ním prakticky celu Európu – bol som s ním v Paríži, Brusely, časť južných Čiech, Taliansko…
Adresy idu zadávať v pohode, stačí pochopiť ako ich zadávať.
Používam verziu cely svet a mám zaplatené dopravne informácie pre Európu.
Velmi dobrý update vyšiel cca 2 týždene dozadu.
Nikdy ma nenechala v štichu , samozrejme treba používať zdravý rozum.29. septembra 2015 o 21:22 #410886zane
Účastník (Participant)Dík za rady :) Už som to kúpil, majú ponuku ešte do zajtra za 20€, to už sa oplatí ;)
29. septembra 2015 o 22:16 #410892Drevoplech
Účastník (Participant):) ta ponuka je permanentna… Uz par rokov sa tvaria, ze mas poslednych par minut na vyuzitie akcie. Ja som to kupoval tusim za 24. Ale byt tebou, tak si stiahnem zadarmo Here. Je to plnohodnotna offline navigacia s mapami celeho sveta a je uplne zadarmo. Povodne to bolo excluzivne pre Nokia Lumia ale neskor vydali verziu aj pre android a tusim aj iOS. Tato navigacia bola jedinym dovodom, preco som sa tej Lumie nechcel zbavit aj ked som uz davno mal HTC One aj so zakupenym Sygicom.
Ten Sygic ma aj vela svetlych stranok a vychytavok… Po pouziti inych navigacii tomu ale nedokazem prist na chut.
29. septembra 2015 o 22:25 #410895????
Účastník (Participant)ani som nevedel ze Here je zadarmo, pekne
29. septembra 2015 o 22:42 #410896martinjuran
Účastník (Participant)Here je výborne. Ale napriek tom vačšinou používam Sygic – ma veľa príjemných vychytávok – napr. ked chodíme na dovolenky, tak mi ukazuje ako ďaleko je odpočívadlo ci pumpa. Pri cestovani s deťmi a psom neodcenitelne ;-).
29. septembra 2015 o 23:11 #410897zane
Účastník (Participant)Here som skusal v BA a nebolo schopne ma dopravit na danu adresu (priamo v BA!) a navyse ma parkrat poslalo odbocit kam sa nesmie a podobne. Takze okamzite strata dovery
30. septembra 2015 o 9:17 #410906Jozef Remen
Účastník (Participant)Drevoplech: a ty sa divis ze ti ponukalo ulicu v meste, ktore si mal navolene a nie v Grobe, kam si chcel ist? Alebo sa divis, ze ta navigovalo na bratislavsku ked si mal navolene slovensko a nie chorvatsko?
Ako co viem, KAZDA aplikacia musi mat navoleny stat a mesto, kam chces ist, potom zadavas ulicu. Klasicky flow, neviem, co je na tom nepochopitelne.
30. septembra 2015 o 11:03 #410914Drevoplech
Účastník (Participant)Jozef: Problem je v tom, ze zadam nazov ulice, ktora sa nachadza aspon v 10tich mestach. Kedze som ale bol prave v Bratislave, tak ma to chcelo navigovat na tu najblizsiu moznu destinaciu. Nevypisalo zoznam miest, kde sa ta ulica nachadza a nedalo mi na vyber aby som si vybral tu pozadovanu. Nevedel som ten Sygic ani nijako prinutit aby hladal inde, ponukal viac moznosti, nenasiel som tam moznost zvolit ine mesto kde sa ma ta ulica nachadzat. A ked som sa to pokusal zadat stylom Mesto, Ulica, alebo Ulica,Mesto, tak mi to nenaslo vobec nic. Tu ulicu mi naslo az ked som sa do konkretneho mesta dostal.
Tuto ulicu si to potom zapamatalo ako poslednu uspesne najdenu adresu. Ked som v Chorvatsku potreboval ist na destinaciu, ktoru mi to nenaslo, tak ma to bez upozornenia navigovalo na poslednu uspesne najdenu adresu.
Oproti tomu napriklad Here ti pri zadavani adresy vyhodi kompletny zoznam miest a statov kde destinaciu nasiel a mozes si vybrat kam chces vlastne ist. Ked tam zadas adresu, ktoru nepozna, tak ti napise, ze lokacia sa nenasla a nezacne ta to nikam navigovat kym nezadas a nepotvrdis adresu kam naozaj chces ist.
30. septembra 2015 o 11:55 #410918Jozef Remen
Účastník (Participant)Drevoplech: no ja Ti neviem aku verziu si to pozeral ale ja to v Sygicu zarucene mam :) a je to okamzite dostupne.
To, ze ponuka ulicu v meste kde si je velmi logicke, volit to zakazdym odznova by hrozilo nehodou.
To ze to Here takto robi som nevedel, ale nepokladam to za stastne riesenie listovat v siahodlhom zozname vsetkych miest. Ved si len predstav, robis nejaky rozvoz tovaru v danom meste. Ides z ulice A ku klientovi na ulici Nemocnicna a potom na ulicu Postova a potom trebars Hviezdoslavova. Isto si vies predstavit, ze tychto ulic je na slovensku jak nasratych, najdes ich snad v kazdom meste.
30. septembra 2015 o 12:37 #410921martinjuran
Účastník (Participant)100% súhlas s Jozefom. Sygic fakt takmer denne používam cca 4 roky a naozaj je vynikajuci a pre mna je lepší ako jednoúčelové ( box) navigácie ( minimálne tým, ze je aktívne pripojený na net).
Here je fajn, ale ma veľkostne neoptimalizovane mapy – Sygic sk 31,9 MB – Here 226,6 MB. Nemecko Sygic 627,2 MB – Here 996 MB.
Samozrejme, ze Here funguje aj on-line bez potreby si stiahnuť mapy. Priznám, ze by som to asi neriskol ist len s tým ze mapy sú online.30. septembra 2015 o 13:35 #410927Drevoplech
Účastník (Participant)Jozef, ono ti to ponukne prioritne tie ciele, ktore su najblizsie samozrejme. Takze siahlodlhym zoznamom listujes mozno ak chces ist z Bratislavy do Brazilie (ak tam maju rovnaku ulicu).
Hrozba nehody je inak vzdy, ked sa venujes hocicomu okrem soferovania :) Hrat sa s navigaciou pocas jazdy by mi ani nenapadlo.
Je to naozaj dost dlho co som Sygic nespustal a viem, ze ho stale vylepsuju. Takze mozno uz dnes by mi celkom vyhovoval. V kazdom pripade by som si ho ale uz urcite nekupoval. Jednak z dovodu, ze Here je zdarma a vyhovuje mi, a tiez preto, ze z minulosti mam so Sygicom zle skusenosti.
30. septembra 2015 o 14:21 #410933Jozef Remen
Účastník (Participant)Ta stara verzia bola fakt dost zla, hlavne co sa vypoctu efektivnej trasy tyka, tato uz je v pohode.
Mal som kedysi Navigon a i ked bol dobry, Navteq mapy maju zasadnu slabinu v tom, ako su robene. Najprv su totiz snimane druzicou a az potom (ak vobec) sa prejdu autom aby sa zistila ich zjazdnost.
Ano, su detailne, ale v tom je aj kamen urazu – neraz si to mysli, ze horsky priesek je regularna cesta, alebo ze z podjazdu mozete odbocit doprava (lebo neberie niekedy vyskove urovne). Bezne ma takisto hadzalo do jednosmerky, ved cesta ako cesta.
To zlievanie ciest je tam tiez problem, skratka nema riadne oddelene pruhy ako Teleatlas mapy.
Anyway, osobne pouzivam vstavanu navigaciu v aute, ked to treba tak mi to staci a je to dobre integrovane. Jediny problem je, ze za tie TomTom mapy si za upgrade (ak chcete kazdy rok) Ford ci TomTom pytaju cca 90 eur. Zderstvo defakto u kazdej automobilky.
30. septembra 2015 o 17:36 #410946PK
Účastník (Participant)ja nerozumiem ludom co platia za nieco take ako je sygic,ved je tu waze, prvotriedna a zadarmo
1. októbra 2015 o 9:11 #411010Jozef Remen
Účastník (Participant)PK: navigaciu primarne pouzivaju ludia v zahranici. Doma snad ma kazdy tolko rozumu, ze vie sledovat navigacne tabule a predtym si pozriet ulicu napr. na Google maps, eventualne pouzit aj Waze.
Ale kedze Waze pouziva online mapy, v zahranici si VELMI dobre rozmyslis, ci to pouzijes, inak sa na datovom roamingu nedoplatis. Raz si to vyskusaj, ale ked ti pride ucet cez 100 euro, potom sa nestazuj.
1. októbra 2015 o 13:04 #411025PK
Účastník (Participant)no ja neviem, mam od telekom dtaovy balik XL ci ako sa to vola, 500MB za 15e a este nemam pocit ze by to nestacilo.. v zahranici pouzivam mobil rovnako ako doma. bez problemu.
1. októbra 2015 o 13:06 #411026Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)Ja mám Sygic (na iPade), keď občas idem s otcom niekam v aute, porovnávame si navigácie :-) a Sygic v pohode, žiadny problém.
1. októbra 2015 o 13:26 #411027martinjuran
Účastník (Participant)PK: Nehovoriac o tom, ze nie všade ( napr. v horách ) je dátové 100% pokrytie….
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.