spokojnost s novymi macbookmi pro 2011

Domov Diskusné Fóra Ostatné spokojnost s novymi macbookmi pro 2011

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Anonymný
    Neaktívny

cavte planujem kupu MBP… no pocul som ze sa velmi prehrievaju… ake mate s tym skusenosti.. je citelne vacsi vykon ako v predchadzajucich macbookoch? cim mi poskytnetie viac info budem len rad… dakujem

Kompi
    Účastník (Participant)

Prehrievaju sa este od casov, kedy tam davali radeon X1600, rovnako pri 8600kach, 9600kach, rovnako aj 330ky nvidie sa prehrievali.

Ked chces parit pod win hry, zistis ze procak ide okolo 80-95 st. pri beznej izbovej teplote pri max vetrakoch. Kedze ludia chcu, aby ich notebook daco vydrzal a nezhavili ho dlhodobo pri pareni hier, riesia to chladiaca podlozka + RM clock pod windows. Ked potom podtaktujes procak o cca 400mhz, hned mas na chladiacej podlozke dlhodobo teploty pod 78 co je viac nes prijatelne a vetraky idu cca na 50% vykonu, takze notebook nefuci ako besny a ma rezervu. Pod MAC OS ak dlhodobo konvertujes videa s procakom na 100 percent, je viacej nez vhodna chladiaca podlozka a si OK bez problemov.

Inak s tym prehrievanim. Unibody telo je fantasticke na chladiacej podlozke, narozdiel od modelu co som mal s Nvidiou 8600GT je tento jednokusovy hlinik daleko viacej ucinny v terajsom MBP. Ked porovnas ake je chladenie v inych znackach – HP, acer, asus a nevyberies zrovna hracsku radu, tak maju rovnako riesene chladenie, ktore sa rovnako prehrieva a to nemaju ani unibody. Preto si z toho nerob tazku hlavu, je to problem vsetkych notebookov.

OakleyWisdom
    Účastník (Participant)

Obcas drtim fifu’11 pod win a teplota je maximalne 70-80° bez chladiacej podlozky. Ja som s tymto MBP velmi spokojny a co sa tyka prehrievania myslim ze uz to tu niekto pisal v jednom topic-u… Samotne prehrievanie pri MBP je vlastne ich chladenie. Kedze MBP (aj MBA) maju hlinikove tela, hlinik odvadza teplo z procesoru atd. Cize az tak tragicky by som to „prehrievanie“ nebral. Pri mojom beznom uzivani ma MB teplotu okolo 35°, teraz ked toto pisem ma 41°. Je pravda ze teplota kolise aj vplyvom izbovych teplot… pomohol som vobec? :D

Mito
    Účastník (Participant)

„takze notebook nefuci ako besny a ma rezervu.“ S tým nemožem súhlasiť. Síce mám Macbook Pro 13 iba 2 dni ale zatial sa mi zapol vetrák iba pri hraní a to som hral Team Fortress 2 na High detailoch v native rozlišenie,FPS 60 keď bolo veľa deju tak FPS 35. Necítim,že by sa mi nejako priehrieval. Odkial máte to,koľko stupňou má procesor?

nd_lama
    Účastník (Participant)

musím sa pridať k názoru Mita

mám MBP 13 cca mesiac, a ešte som nejaké extrémne prehriate nbooku nezažila. Jedine, kedy sa zapne ventilátor a je troška hlasnejší je pri hraní Team Fortress 2. Inak je úplne tichý.Napríklad teraz mám teplotu CPU 5O stupňov.

Mito – stiahni si na Dashboard utilitu iStat Pro

OakleyWisdom
    Účastník (Participant)

Moj rekord je zatial okolo 95°. A to som mal zapnute aplikacie, ktore najviac „zeru“… mal som Safari, iTunes, Aperture, Adium, Parallels – instaloval som vo Win

Mito
    Účastník (Participant)

V tom prípade má mu mňa CPU 60 stupňou – Firefox,Mail,System Profiler,Safari,Steam

Kompi
    Účastník (Participant)

to Mito : hadam stupno“v“ :). RMclock je utilita na podtaktovanie procaku, zaroven ma grafovy monitoring preiehu teplot na procesore – takze vidno aj pred pol hodinou aka bola teplota, nie len ked vypnem hru a naplno roztocene ventilatory notebook rychlo schladia a po vypnuti hry je zrazu 60 st.teplota CPU. Samozrejme sa bavim o najnovsich hrach na MBP 15 na windows 7 64 bit.

Aby sa dalo zodpovedat na otazku, ci hreje alebo nehreje niekomu, treba vediet izbobu teplotu (19 st ? 25 st ? ), stol (skleneny / dreveny), hra ide na dve jadra naplno procak plus naplno grafika alebo ide na jedno jadro ? Hranie hier je len 10 minut alebo 3 hodiny vkuse na plny vykon – to sa uz bezny stol pod notebookom adekvatne zahrieva.

„pod pojmom mat rezervu“ som myslel ci z povodnych 2000 otacok ide vetrak na 4000 alebo na max 6000 otacok.

Inak 13ka MBP je pri beznej praci absolutne nehlucny. Mozno ak video v skype vyslahne jedno jadro na 100% plus dake flashove videa a este daco na pozadi zvysi obe jadna na 90%, tak potom trochu zafuka. Otazka ale znie ci je rovnaky stav, ak das 5 hodin konvertovat video a CPU aj GPU idu na MAX, to su uz podstatne ine cisla teplot a otacok CPU a aj vetraky maju co robit a UNIBODY sa adekvatne zahreje. NAvyse na nete najdes kopec videi heat stres testov, kedy dali CPU a GPU na MAX a system spadol.

Mito
    Účastník (Participant)

Ďakujem Kompi za opravenie,teraz má CPU teplotu 55 stupňou a vetrák ide na 2000 otáčok. Idem si zahrať Team Fortress 2 tak na hodinku možno dve a dám vedieť za 15-20 minút koľko stupňou má CPU :)

Mito
    Účastník (Participant)

Tak CPU 80 stupňou a Vetrák na 6000,pri High a Native Team Fortress 2

Anonymný
    Neaktívny

no ked sa poriadne prehreje ako reaguje ten macbook? asi je teplejsi :) a ….nerestartne sa alebo ?

Anonymný
    Neaktívny

?

Anonymný
    Neaktívny

?

Mito
    Účastník (Participant)

No tak ja som ho zahrieval až na 90 stupňou (Team Fortress 2) a ventilátor šiel na 6200 otáčok (myslím,že naplno) a nič sa nestalo,tak či tak nebudeš mať zaťažený procesor na 100 percent stále a za 15-30 sekúnd ti z 90 stupňou dá na 75 (z mojej skúsenosti).

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.