Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Software na dzabazu filmov
- Toto téma obsahuje 9 odpovedí, 3 hlasy, a bola naposledny upravená pred 10 rokmi, 2 mesiacmi od
majdy.
-
AutorPríspevky
-
10. októbra 2015 o 17:36 #106566
Lemon84ÚčastníkViete mi poradit, zhanam soft na databazu filmov, ktore budem mat uchovane na HDD, aby zobrazoval cover, pripadne, aby sa tam dal napriklad priradit folder, kde budu filmy ulozene a dali sa aj spustit.
10. októbra 2015 o 17:45 #411937
????ÚčastníkKodi
10. októbra 2015 o 19:09 #411944
Lemon84ÚčastníkDik za tip a da sa nastavit, aby mi to prehralo cez vlc?
10. októbra 2015 o 19:21 #411946
????Účastníksamo osebe je to prehravac, kniznica s automatickym stahovanim obrazkov filmov …
ja to pouzivam na Raspberry Pi, prehra to vsetko. no .. vsetko .. vsetko mam v H264 min. 720p, titulky externe aj embedded, viacero audio stop
10. októbra 2015 o 23:31 #411956
Lemon84ÚčastníkVyskusal som kodi ale moc ma nechytil, vyskusal som vytazenie procaku pri fullhd filme 37% oproti VLC 17%. Na VLC sa ziaden soft, co sa tyka vyuzitia systemovych prostriedkov, nechyta.
Na appstore som nasiel soft Movieicon, ktory v kombinacii coverflow zobrazenia ikon vo finderi viacmenej staci pre moje potreby, zatial.11. októbra 2015 o 1:05 #411960
majdyÚčastníkVo Finderi si môžeš predsa súbory upraviť aby vypadali ako film na DVD/blueray.
Napríklad ja mám filmy (logicky) v zložke Movies, kde má každý pridelený vlastný cover a vypadá to potom takto:
11. októbra 2015 o 7:22 #411962
Lemon84Účastník@Majdy: a ako vytvaras tie covery filmov? Ako docielim, aby mi to presne takto zobrazovalo ako tebe?
11. októbra 2015 o 19:19 #411998
majdyÚčastníkJe to úplne jednoduché a logické, len to možno vypadá zložite.
1. Stiahneš ľubovoľný cover (odporúčam vo vyššej kvalite).
2. Stiahnutý coverotvoríš v Preview.
3. Stlačíš „cmd“ + „a“ (označíš tak celý obrázok).
4. Stlačíš „cmd“ + „c“ (skopíruješ označenú časť obrázku).
5. Klikneš na film (môže byť súbor – mkv…) alebo na priečinok, v ktorom máš film a chceš aby vypadal ako cover.
6. Pravý klik na myši/trackpade a vyberieš položku „Get info“ (alebo rovno stlačíš „cmd“ + „i“).
7. V okne, ktoré ti vybehne (Get info) klikneš na ikonu v ľavom hornom rohu (vedľa názvu filmu/priečinku).
8. Stlačíš „cmd“ + „v“.
9. Done!Tip: ak chceš vymazať ikonu a vrátiť do pôvodného stavu, stačí v Get ingo okne označiť ikonu a stlačiť backspace.
11. októbra 2015 o 19:33 #412001
Lemon84ÚčastníkAno, uz som to nasiel ale diky za radu. Ked som menil ikonu foldra, tak so stiahol subory icon a tie sli zmenit len pretiahnutim na ikonu foldra. Ked som chcel zmenit ikonu filmoveho subora, tak cover som tiez pretiahol a to nefungovalo, tvoj postup ide good. Kde hladas covery, ci len google?
11. októbra 2015 o 20:48 #412007
majdyÚčastníkÁno funguje to aj tak ako píšeš, ale nie na súbory, ale len foldre (tuším) preto som to napísal komplet :)
Covery len z Googlu, ja tam toho dosť, prípadne ak sú obe strany fyzického nosiča práve ten ktorý chcem, tak zrežem na polovicu. Viac sa mi s tým nechce hrať :)
Prakticky tento postup sa dá využiť aj na tvorbu vlastných priečinkov/ikoniek, stačí použíť formát obrázku napríklad .png kvôli priehľadnosti. http://cl.ly/image/2x1k2H192A10 – i keď už by to chcelo trošku zaktuálniť, mám to v tejto podobe už od Mavericksu :D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.