Skener

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    piki22
    Účastník

vie mi niekto pomôcť so skenovanými fotografiami na Macu?
    Naskenované fotografie sa nedajú otvoriť na PC. Počul som, že treba niečo zmeniť v nejakých nastaveniach, aby skenované fotografie sa dali prezrieť aj na PC.

sleepwalk3r
    Účastník

ak to skenujes do nejakeho „normalneho“ formatu (jpeg, png, tiff, pdf, … ) tak to musi fungovat vsade

piki22
    Účastník

no malo by, alee… nefunguje, dokonca mi to nechce zobrať ani i-photo.

madmann
    Účastník

v akom formate sa ti ukladaju skeny?

piki22
    Účastník

jpg a skusal som aj TIFF

sleepwalk3r
    Účastník

jpg je univerzalny format ktory sa pouziva na celom svete na milionoch zaradeni a operacnych systemoch – vsade funguje uplne bez problemov a rovnako – viac univerzalnjesi format asi ani neexistuje.
    MAC OS nepouziva ziadnu „specialnu“ verziu jpeg suborov takze problem bude skor niekde inde ako v OSX.

skus to trochu popisat – ako robis ten scan – aky program na to pouzivas, co znamena „nedaju sa otvorit na PC“, daju sa vobec v niecom otvorit kedze ani iPhoto ti nefunguje ?

piki22
    Účastník

skener mám Canon canoscan 9600 a k tomu je program Photostudio ( obdoba Photoshopu ).
    No ale teraz som zistil, že v PC keď premenujem súbor a dám koncovku tiff alebo jpg tak sa mi zobrazí aj ikona jpg alebo tiff a to v pohode otvorí…
    Nechápem to, ale je to tak. Neviem prečo mi Mac ukladá súbor bez koncovky.
    Poraď.

mrzo
    Účastník

Skusal si nejaky iny program na scanovanie? (zo support webu Apple)
    – Image Capture
    – Preview
    – Print & Fax preferences in System Preferences
    – Scanner / Printer queue
    – Some third-party applications

Mano5
    Účastník

Nie je to chyba Macu ale skenovacieho programu. Kedysi Mac vobec nepouzival koncovky (nepotreboval to). Neskor kvoli prenositelnosti suborov medzi roznymi platformami zacali do programov davat moznost „ulozit s priponou“ (mal to tak aj Adobe). Takze skus najst v programe nejaku volbu, kde zapnes automaticke ukladanie pripon.
    Inak slusny skener. To asi nebude len na take „domace zuvanie“ :)

piki22
    Účastník

problem je, že pridany softík ( Photostudio ), ktorý podporuje naplno využitie tohto skeneru. Môžeš skenovať v takzvanom simply mode, alebo advance kde si so skenom môžeš robiť doslova divy. V dnešnej dobe je predsa príjemné si aj so slabšiou fotkou pohrať…
    no a programy ktoré som skúšal ( Corel, Photoshop…) mi vôbec nedovolili sa do nastavení skeneru dostať.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.