Samsung Galaxy S vs. iPhone 4

Domov Diskusné Fóra Ostatné Samsung Galaxy S vs. iPhone 4

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 56 )
  • Autor
    mapplec
    Účastník (Participant)

Jaem – pre zaujimavost, apple odkupil firmu ktora tieto procesory vyraba aj pre samsung (preto je aj v galaxy) a su identicke, apple si tam dal iba svoju znacku a prisposobil svojmu systemu..

i ked je to trocha blbe, ze vravia aky je to ich vytvor, tu firmu odkupil cize maju aj narok na tie procesory..

kazdopadne myslim si, ze je to uplne jedno.. hlavne je, ze je to kvalitne a slape to super..

ViRPo
    Účastník (Participant)

omg… zas uplne o inom ako nazov temy … nechapem ako to ze apple nedokaze nikto prekonat …

petiar
    Účastník (Participant)

Cena produktu sa nestanovuje podľa toho koľko stoja súčiastky (+20%) alebo podľa toho koľko to má funkcií. Je to otázka ponuky a dopytu – očividne je tu dopyt po iPhone 4 za 800€ (alebo koľko stojí, neviem presne), takže sa za takú sumu bude predávať aj keby náklady na jeho výrobu boli jedno euro. A je to úplne v poriadku.

Ale k téme: telefóny a ostatné zariadenia sa nekupujú podľa toho koľko a aké majú funkcie a koľko stoja. Kupujú sa podľa toho na čo ich potrebujeme a či nám na naše účely postačia. Pre človeka, ktorý pracuje na Macu je iPhone takmer jasná voľba. Všetka synchronizácia prakticky čohokoľvek je úplnou samozrejmosťou, množstvo desktopových aplikácií (Things, Billings…) má svoju iPhone alternatívu, takže tam nie je o čom. Neviem si predstaviť že by som si kúpil napríklad ten Samsung. Hoci vyzerá veľmi dobre nechce sa mi tráviť ani sekundu času tým že sa budem snažiť rozchádzať všetko to, čo mi na iPhone pôjde okamžite. Nechce sa mi, nebaví ma to. Telefón/počítač má byť môj sluha, nie ja jeho.

Na toto by som prihliadol pri rozhodovaní. Ináč prajem šťastnú ruku pri výbere.

ViRPo
    Účastník (Participant)

Ja práveže vlastním MBP a som veľmi spokojný aj touch som mal 1gen aj nano všetko ok … ale iphone si za každú cenu nekúpim …. kedy by mohla byť na sk bazárová cena nového kúska tých cca. 400Eur ?

icefire
    Účastník (Participant)

ViRPo/však práve … neviem čo sa tu splieta s 570 … asi sa na to vykašlem a ostanem pri kombinácií 6300 Nokia plus ipod touch :D/

Inak vies, ze ja mam tu istu kombinaciu, len 6303 a iPod Touch? :) Mal som aj 3G S, ale islo na leto prec, lebo si na to clovek musi davat pozor, aby mu to nejaky magor neukradol a na to nemam naozaj nervy pri akciach a podobne :)

ViRPo
    Účastník (Participant)

hej ako ked si to zoberiem z hladiska vydrzi je to super riesenie :) inak som zvedavi na nove ipody … a asi sa az v septembri rozhodnem co zoberiem … presa budu nove ipody, ifon na slovensku a mozno tie ceny student zvladne mozno nie :D

monicqa
    Účastník (Participant)

to by zaujimalo asi kazdeho. ale ver tomu, ze ked bude iphone aj ipad dostupny bezne na slovensku, a nebude to urcite za 800 eur, tak tie ceny pojdu dole.

ja som si povedala, ze ipad si kupim novy, a uz to tak vyzera ze si pockam nan kym bude u nas oficialne, ked sa uz hlavne trhy nasytia. predsa nebude dostupny donekonecna. idem radsej teraz v lete na dovolenku do Pariza.
    ale iphone napr. nemam problem kupit aj z druhej ruky, za to ze bude tyzden robaleny.., pamatam sa ze 3Gs sa tu potom v bazari predavalo za celkom dobre ceny.

Matt21
    Účastník (Participant)

nerád to hovorím ale porovnávať hocičo s iPhone 4 nemá zmysel

Jalko
    Účastník (Participant)

Ma vobec zmysel sa na tomto fore pytat podobne otazky? Tu nikdy nebolo lepsieho telefonu od iPhone. Vlastne snad ani nikdy nemal ziaden nedostatok:)

ViRPo
    Účastník (Participant)

monicqa bodaj by si mala pravdu … inak ako chapem ze su aj vacsie trhy ako slovensko, rakusko, cesko, polsko atd … zaostalne krajiny … ale mohli by byt lojalny a snazit sa to rozsirit co najsor :)

monicqa
    Účastník (Participant)

daj si pauzu, chod na kupko a nerozmyslaj furt o tom :D sak su prazdniny… :D
    a iphone je len telefon… aj keby si si ho hned zajtra kupil, za tyzden si nan zvyknes a ani nebudes vediet ze mas novy fon

Xorpi
    Účastník (Participant)

Aha… to si ty, ten ViRPo, čo si 2 mesiace vyberal MacBook Unibody a počítal pomáli každé € a zakaždým zakladal novú tému? Vieš čo, kašli na to… kúp si ten Galaxy a ďalej nespamuj ;) :)

ViRPo
    Účastník (Participant)

Neviem čo teraz myslíš … ale asi si to mýliš …
    K téme … jednoducho poviem – škoda že na macblogu už nie sú užívatelia ktorý by dokázali naozaj poradiť ako nič v zlom …

Xorpi
    Účastník (Participant)

ViRPo – ale ty ako neviem čo riešiš stále… iPhone 4 má svoje klady a i zápory (pre niekoho cena), Galaxy je dobrý mobil, ale ovládaním to iPhone žiaľ nebude a tak isto ani aplikáciami… ako mobil to môže byť dobrý, ale nečakaj od toho look & feel iPhonu… za to sa platí…

mapplec
    Účastník (Participant)

sorry, ale co je napr. v mojom prvom prispevku v tomto topicu take co neporadi?

ViRPo
    Účastník (Participant)

Ale poradi ale vacsinu veci uz ovladam :)

mayoxy
    Účastník (Participant)

„Technologicky ide o najlepšie telefóny aj galaxy s aj iphone … vyššie je už len Nokia n900 ale to je zas iná kategória …“

aj keby nokia spravila telefon s 4″ IPS displayom , 4 jadrami po 1 Ghz, 1 GB ramkou a obchodom s 100 000 aplikaciami NIKDY, opakujem NIKDY nebude lepsia ako iphone. to si zapamataj

Benne
    Účastník (Participant)

Mayoxy, nikdy nehovorí nikdy. Nič neni dokonalé a večné.

petiar
    Účastník (Participant)

ViRPo, ale veď keď počkáš ešte mesiac-dva, tak príde nový iPhone 4 a „staré“ 3GS sa budú predávať fakt veľmi výhodne (nechcel som použiť spojenie „za pár šupov“ – to asi nie). :-) Hodíš si na to iOS 4 a máš po probléme.

roarbb
    Účastník (Participant)

Ja mam treaz Samsung Galaxy Spica (tiez android) s TFT displayom. Android sa mi paci a je to podla mna dory konkurent k iOS. Pritom sa tam dobre aj programuje :) je to nieco ako java framework, neviem ci je to pre niekoho podstatne.

Z aplikacii mi zatial nic nechyba. Viditelnost na slnku s mojim TFT nie je taka hrozna, vidno vsetko dobre (testoval som to spolu so sport trackerom endomondo), s tym Super Amoled nebude urcite ziadny problem.

Kupil som radsej novy mobil s androidom, ako pouzivany iPhone za rovnaku cenu. A spravil by som to znovu :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 56 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.