Samsung Galaxy S vs. iPhone 4

Domov Diskusné Fóra Ostatné Samsung Galaxy S vs. iPhone 4

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 56 )
  • Autor
    ViRPo
    Účastník (Participant)

Zdravím Vás,

Páči sa mi iPhone 4, ale nehrá do kariet:
    – blokovaný … ťažké na zohnanie … blbá dostupnosť
    – neskutočne nahoden cena ….

Zaujímavý konkurent je Samsung Galaxy S
    Ide o androidový mobil – procesor podľa mobilmanie je rovnaký ako Cortex A8 1Gz (píše to aj pri iphone čo je celkom zaujímavé …)
    Parametrovo má o niečo väčší displej 4″ s trocha menším rozlíšením

Neviem aký môže byť súboj na slnku SuperAmoled vs. IPS čo má iphone … ale viem źe ten super amoled je lepší ako tft aj ako amoled. Na mobilmani bol aj test že je naozaj vidno veľa …

Čo sa týka aplikácií je ich cca. 80tisíc vs 200 000 tisíc od Apple store.

Ostatné veci by maoi byť ok … test samsungu galaxy ukázal výdrž batérie na 84 hodín …

Čo vy na to ? myslíte že to môže byť náplasť na radu od iPhonu 4 ?

Btw. cena je 500 eur za 8GB verzia väčšie ani hádam nie sú … a podiel androidov je tiež dosť vysoký …
    Technologicky ide o najlepšie telefóny aj galaxy s aj iphone … vyššie je už len Nokia n900 ale to je zas iná kategória …

Čo vy na to ? Páčí sa Vam galaxy ? Aké by mohli byť väčšie nevýhody oproti iPhonu ? (nemá blesk :))

Xorpi
    Účastník (Participant)

kópia nebude nikdy nad original… retina display u iPhone 4 nemá konkurenciu…

stranger
    Účastník (Participant)

Mal som zopar Androidov, popritom stale iPhone, momentalne uz ale len ako sukromny telefon. Ako pracovny pouzivam Motorolu Milestone, rootnutu a pretaktovanu na 1 Ghz, v sucasnosti asi najlepsi Android na trhu. Ten Samsung ma nejak vraj na figu odladeny FW, dost seka… Milestone ma navyse hw klavesnicu.

ViRPo
    Účastník (Participant)

Xorpi: nenazval by som to kópiou … skôr konkurenciou :) čo sa týka retiny tak áno je tam vyššie rozlíšenie ale čo napr toto: ?

http://pic.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9000-galaxy-s/review/phone1/gsmarena_006.jpg amoled má krajšie farby a na slnku je asi naj … aj keď rozlíšenie nemá až také ako iphone …

resp. pozorovacie uhly http://pic.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9000-galaxy-s/review/phone1/gsmarena_007.jpg

http://pic.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9000-galaxy-s/review/phone1/gsmarena_008.jpg

ano viem je to 3GSko, ale retina je vraj krajšia … jednodcho väčšie rozlíšenie ale asi neprínaša také ostatné prínosy ako super amoled :)

btw. ja sa snažím byť korektný aj jeden aj druhý phone ma kopu mínusou :)

ViRPo
    Účastník (Participant)

stranger: dík za info, neviem či tam pri tom samsungu je nejaký problém … zháňam alternatívu iPhonu 4 (ale skôr bez klávesnice aby nebol moc hrubý telefón …)

Btw. nie je android ako android ?
    btw. ako je to s upgradom androidu … dá sa každý upgradnuť ?

Benne
    Účastník (Participant)

tie fotky si sem ani nemusel davat, 3Gs a 4 je uplne nieco ine ako si sam napisal, takze porovnanie je uplne bezpredmetne… Pozri si fotky displeja 4 a uvidis sam :)
    Zalezi aj na tom, na co mas peniaze. Ja mat na novy iPhone 4 peniaze, tak donho idem, nad samsungom by som ani nerozmyslal. Skus sa s nim pohrat a uvidis sam. Trha sa to, cele prostredie je divne oproti iPhonu, ostatne to je aj ucel vyrobcov, ak si zvyknes na jeden OS, tak uz sa tazsie prechadza na iny. Mne by sa zvykat nechcelo, Galaxy sa mi ani nepaci a ako tu uz niekto pisal, pride mi to ako cista kopia apple. O androidoch si precitaj tiez, co sa tyka updatov, neni to ako u iOS.
    Btw tie procesory maju spolocny zaklad, v iP4 a v Galaxy, Apple si ho prisposobil na svoj telefon len. Ale netreba pozerat na cisla a tabulky, treba telefon skusit. Moze mat aj 2Ghz procak a moze byt pomalsi ako 3Gs :)

ViRPo
    Účastník (Participant)

chápem čo chceš povedať :) btw. akú výdrž má iphone 4 ?

Jaem
    Účastník (Participant)

Aj ked sa mi galaxy s paci, radsej by som siahol po iPhone4. Raz uz som sa s „iPhone killer“ s WM 6.x zrovna od samsungu popalil, smartphone s Androidom som skusal na dovolenke asi 2 tyzdne, ale po skusenosti s OS4 v iPod Touch vychadza (pre mna) iP4 ako najlepsia volba, aj ked je o cca 70 euro drahsi ako samsung S.
    Konstrukcne je lepsi iP – ocel+ gorillaGlass vs plasty + tvrdene sklo, aj ked je tym padom o 20g tazsi
    Co ma vsak od sams. odradza najviac, je prave Android – nie som jeho odporca, paci sa mi a verim, ze bude rychlo napredovat, ale v dnesnej dobe a v nasich koncinach ma este dost nedostatkov.
    Za prve – lokalizacia. Najblizsia na 2.1 je ceska a podla sprav na forach dost zle spravena, (na Froyo zatial nie je) a na jej nahratie do telefonu je potrebny zasah do root-tu, co zvladne len velmi malo ludi. iOS4 je plne lokalizovany, vratane t9 a klavesnice. Nemam s anglinou najmensie problemy, ale v rodnom jazyku je to predsa len pohodlnejsie.
    Aktualizacie – doteraz nie je iste, ci samsung oficialne uvolni 2.2 pre galaxy, a ak ano, tak kedy. Z vlastnej skusenosti to vidim na skor neskor, ako skor :) A pravdepodobnejsie rychlejsie uvedu novy model, ako by mali aktualizovat stare
    Aplikacie – v prospech iP hovori nielen pocet, ale hlavne funkcny AppStore vratane platenych app. Na android markete zo slovenska nekupis nic a ani tak skoro to nepojde. Si odkazany na hladanie po nete, castokrat bez zaruky, ci je dana app bezpecna. Stiahnutie, instalacia/odinstalacia app cez iTunes je sekundova zalezitost, ktoru zvladne aj totalna lama.
    Podla mna je galaxyS+android velmi dobra volba pre technofilov, IT skusenejsich a hrajkov, ktory sa radi s telefonom a jeho OS bavia a maju na to cas. Pre ostatnych je uzivatelsky prijatelnejsi a pohodlnejsi iPhone.

ViRPo
    Účastník (Participant)

hej ale hnevá ma dostupnosť a cena iphonu, prečo nemôže dať iphone normálne do predaja aj na sk a ostatné krajiny… koľko bude zaostalé slovensko čakať na iPad ? je to hrôza … a keby že iPhone 4 zoženiem za 570 eur berem ho hneď ….

tankista
    Účastník (Participant)

ViRPo no na iphone 4 si nachystaj tak 800e

ViRPo
    Účastník (Participant)

však práve … neviem čo sa tu splieta s 570 … asi sa na to vykašlem a ostanem pri kombinácií 6300 Nokia plus ipod touch :D

Jaem
    Účastník (Participant)

ViRPo,co sa dostupnosti tyka, je to teraz problem vacsiny sveta. iP sa oficialne predava len v 9 krajinach a este aj tam musis pre obrovsky zaujem cakat 3 tyzdne, druha vlna pride v auguste, tretia v septembri a tam uz bude urcite aj Slovensko. Ber to z tej lepsej stranky – aspon vychytaju muchy a aj vyroba a motaz uz bude po zabehu :)
    Aj ta cena nie je az tak vecou Apple, ako vdaka nariadeniam EU – povinna 2 rocna zaruka, v priemere 19% DPH, celkovo vyssie danove a odvodove zatazenie ako v USA…

ViRPo
    Účastník (Participant)

samozreme ale aj tak sa mi to zdá nehorázne predávať telefón za 800 eur, ktorého výrobné náklady podľa ifixitu či koho sú 150 Eur (200 USD ) viem že niečo stojí vývoj, a software ale to naklonujú aj do miliardy ….
    Rozumná cena by bola okolo 500 Eur … predsa 350 eur to by mohlo stačiť na záruku a ostatné veci … ale 800 …. tak to je už prestrelené ako to že to aj tak toľko ľudí chce ?

Jaem
    Účastník (Participant)

A odkial mas ty tych 800 €? 16GB neblokovana verzia stoji v UK 500 GBP (asi 580€), vo francuzku 630€… A naco ho kupovat nedotovany, ked aj tak platim operatorovi za mobilne sluzby, tak preco nevyuzit zlavu?

ViRPo
    Účastník (Participant)

Jaem ale Slovensko je Slovensko :( oneskorené predražené .. a btw mám O2 čiže zľavy nehrozia ….

krtko.
    Účastník (Participant)

Ak sa nemylim tak iFixit bral do uvahy iba cenu nahradnych dielov. Do samotnej ceny telefonu si este prirataj vyvoj, sw, balenie, logistika, … + este spomenute dane a budes na uplne inej cene.

ViRPo
    Účastník (Participant)

samozrejme ale aj tak 150 euro … plus dajme tomu 250 euro co je nadhodene to je 400 euro plus dajme tomu marze 500 euro … plus co este ? je to nenoramlna cena aj pre dobre zarabajucich ludi …

… dajme tomu pri 3GSku a 3gen ipodu touch boli ceny ipodu touch super … navyse telefon a hned dvojnasobna cena … neskutocne ….

raul
    Moderátor

jaem, suhlasim…

virpo: radsej o tom, comu nerozumies nepis, nic v zlom… jedna vec je suciastka za suciastkou spocitat a druha vec je predajna cena.

cena iphonu 4 je primerana – preco? Lebo sa za par dni predalo kusov na miliony.

mapplec
    Účastník (Participant)

android ma buducnost, ale ma viac minusov ako plusov..

– updaty su neiste, ci ich vyrobca pre svoj fon vyda, dajme tomu teraz je uz 2.2 a pre htccka stale nikde nic narozdiel od apple, kde je podpora telefonu vela rokov,
    – android, kedze je naviac fonov, nieje tak dobre optimalizovany ako iOS4, caste sekania, niekedy padne nadstavba,
    – amoled na slnku je strasne citatelny (k tomu fonu),
    – pri niektorych androidoch sa neda upravovat menu,
    – vacsina android fonov zvuk nahrava v .amr :/
    – na 80% veci treba mat rootnuty telefon ktory nieje otazkou par sekund,

a tak dalej.. radsej si nasetri na iP4 s nejakym dobrym pausalom, ak si v o2 tak sry, na slovensku mas bohuzial smolu, pretoze tu sa iPhone bez viazanosti predava iba neoficialne tzn. cena je mnohonasobne vyssia..

Jaem
    Účastník (Participant)

Nechapem, co furt riesis cenu. Jednoducho taka je a hotovo. Chces + mas na to = kupis, nemas na to – nekupis… A navyse – stale riesis len cenu iPhonu a ze je velka a pritom Apple investoval do vyvoja procesora A4 a uplne ho prekopal a prisposobil svojmu OS, investoval do iOS4, a ten poskytol BEZPLATNE vsetkym svojim zakaznikom aj so starsimi zariadeniami a pritom uvazacia cena iP4 je takmer rovnaka ako pri predchazajucich iPhonoch. Samsung si sam vyraba displeje aj CPU, pricom do vyvoja procesora neinvestovali ani halier, platia len licencne poplatky, OS je open source, a napriek tomu pytaju za plastovy galaxyS 500€. A cloveka naserie, ked ho o pol roka uvidi vo vypredaji za 200€, lebo vyrobca ma novu „vlajkovu lod“.
    Trapi ta rovnako cena za Volvo, ci Mercedes? A co cena borovicky? Vyrobne naklady su 5 centov, predali sa jej uz statisice litrov, za boha nejde dole, prave naopak…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 56 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.