Rozdelenie disku s OS 10.4

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Rozdelenie disku s OS 10.4

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    konig
    Účastník (Participant)

Ako sa da v Tigrovi rozdeliť disk na viacero partícií? Existuje na to nejaky free program?

sugipe
    Účastník (Participant)

disk utility priamo v systéme

konig
    Účastník (Participant)

A to najdem kde? teda – Disk utility poznam, len tam nikde nevidim moznost rozdelenia harddisku.Nejaky strucny navod v par bodoch by nebol? Som len zaciatocnik.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Disk utility v Tigrovi vie rozdelit disk na dve a viac aprticii ale ma jeden drobny nedostatok oproti (snow) leopard verzii. vie to robit iba destruktivnou metodou. To znamena ze ti ho zmaze a potom rozdeli.

Neviem ci ti to takto bude vyhovovat.

konig
    Účastník (Participant)

No, to prave nie. inak uz som nasiel, kde sa to robi. Len-bohuzial, stale mi vypisuje, ze disk, ktory chcem rozdelit obsahuje startovaci zvazok a neda sa rozdelit. Takze som asi dosiel, co? Ako by sa dal nainstalovat WIN 7 aby mi fungoval cez BootCamp?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

ak mas v tigrovi BootCamp (zakupeny alebo cracknuty) tak ten vie disk rozdelit NEdestruktivne.

Ak by ti vyhovovalo aj to destruktivne rozdelenie tak nabootuj z instalacneho dvd a tam v Utilities mas aj program „disk utility“ a tam ti pojde rozdeli aj systemovy disk.

raul
    Moderátor

Ver priamo bootcamp ti dokaze rozdelit disk… Len neviem, ako je to s tigerom…

konig
    Účastník (Participant)

Bootcamp mam original, aj OS Tiger. Len ako na to?

raul
    Moderátor

ale mne sa nezda, ze by bol v Tigerovi bootcamp…
    radsej pockaj na niekoho skusenejsieho s tigerom, kto ti poradi…

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

V tigrovi bootcamp je. Ale uz nie je free ako pri (snow) leopard. Cize ak mas FUNKCNY bootcamp tak ho len spusti (boot camp assistant by sa to malo volat) a CITAJ. Je to ako pre blbych. Hned asi v druhom kroku je rozdelenie disku.

Neni to nic zlozite

Navod:
    http://manuals.info.apple.com/en_US/Boot_Camp_Install-Setup.pdf

Takto vyzera ten step kde sa rozdeluju disky:
    http://images.pcworld.com/news/graphics/125325-cropPartitions_b.jpg

konig
    Účastník (Participant)

Zaujimave je, ze ten Boot camp asistent nikde nemozem najst. Ale ked vlozim instalacne DVD s win do mechaniky a restartnem Mac a pri starte pridrzim alt, nabehne mi moznost spustenia bud OS Mac, alebo Win z DVD. A skusil som, ci instalacia WIN pojde, vsetko slo ako ma, prisiel som az po krok, kde sa vybera disk, na ktory chcem WIN nainstalovat. Tu mam vsak len nejaky zabezpeceny 200 MB oddiel a disk s Tigrom, tak dalej som uz nesiel, aby som to cele nepreinstaloval. Predpokladam preto, ze boot camp v Macu mam, alebo sa mylim? Som si isty, ze v nom kedysi bolo cez boot camp XP, len uz nie je. A neviem preco. A nezostalo ani m iesto po nom. Teraz by som tam pichol ten WIN7. Smola

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Tak este raz. Boot Camp je software a nie nejaka hardwarova zalezitost na tvojom pocitaci.
    V tigrovi to bolo ako beta verzia ktora vyprsala pred par rokmi a uz sa neda pouzit. Ak chces aj nadalej BootCamp pouzivat v Tigrovi tak si ho musis nainstalovat a nastavit datum asi o dva roky dozadu.
    Zohnat bootcamp pre tiger ale uz nie je take jednoduche.
    Najidealnejsie bude upgradnut OS na Leoperd. Tam je uz bootcamp automaticky v systeme.

Ak si nechces premazat systemovy disk tak urcite nevytvaraj particie cez windows instalacku. Windows totiz nepozna HFS+ file system a preto ho nevie ani editovat (zmensovat).

konig
    Účastník (Participant)

Fakt to nijako nepojde? Asni zmensit disk na ktorom je Tiger a potom vyuzit to nealokovane miesto na instalaciu WIN? Pomocou nejakeho externeho programu? Nic?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Urcite exituje dajaky 3rd party program ktory vie nedestruktivne zmenit velkost HFS+ particie. Problem je ale v tom ze windows by si aj tak nerozchodil. Mac totiz nema BIOS a windows zasa (s vynimkou 64bit windows 7 a asi aj vista) nepodporuje EFI.

Na to potrebujes ten BootCamp ktory dokaze bios emulovat.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.