Reklamácie iphone 5 Orange – Telekom (swap, záruka atď.)

Domov Diskusné Fóra Ostatné Reklamácie iphone 5 Orange – Telekom (swap, záruka atď.)

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    zahadum
    Účastník (Participant)

Skúšal niekto podať podnety na SOI alebo Telekomunikačný úrad pri riešení reklamácie iphone 5 s operátormi? Pri výmene telefónu – swap, kde sa udáva miesto výmeny kus za kus uvedú v reklamačnom vyjadrení – oprava RF dosky, alebo miesto novej záruky len plynúca pôvodná aj, keď príde k výmene zariadenia?

bawy
    Moderátor

Je dosť možné že nie. Ľuďom sa do toho nechce.
    Na SOI som podal jednu sťažnosť (13.11.2012) pre porušenie zákona č. 250/2007 Z.z. z 9.mája 2007 voči telekomu, no v čase prešetrenia (marec 2013) to už nebolo aktuálne. Škoda, že to u nás ide tak pomaly a SOI nevie/možno nechce rýchlo reagovať..možno sa jedná len o ojedinelý prípad kvôli počtu prevádzok telekomu..neviem.

Ak máš ale osobnú skúsenosť s výmenou „swap“ tak do toho určite choď. Čím viac podnetov tym väčšia šanca na úspech pre nás spotrebiteľov. To snáď nie je možné, aby tu večne niekto obchádzal práva spotrebiteľa..
    A vôbec operátorov netreba šetriť je to stroj na výrobu peňazí a zákazníka si nevážia. A vôbec, systém že potrebujem reklamovať slúchadlá z iPhone 5 a chcú mi na mesiac zobrať telefón a dať náhradnú nejaký nokia C5 …ach jaj.

zahadum
    Účastník (Participant)

pocas reklamacie iphonu som parapelne podal ziadost na telekom aby v pripade vymeny zariadenia som mohol uplatnit zakonnu moznost volby a to miesto vymeny odstupit od zmluvy. Vyjadrenie Telekomu bolo, ze tento narok vznika len ak moje zariadenie ktore som reklamoval nie je mozne opravit. Ale konkretne moje opravitelne je. Vysledok bol jasny prislo mi swap zariadenieIMEI, seriove cislo dokonca aj model (moj bol pre CS trh – swap je pre Britsky trh) su odlisne od mojho. Preto som ziadal ako je mozne ze mi opravia moje opravitelne zariadenie na uplne iny telefon rovnakeho typu. Telekom neodpovedal a viac sa so mnou nebavil. Dostal som len vyjadrenie ,,Bez ohladu na to, ci je vymena iba jedna zo suciastok alebo kompletne cely modul, ide o opravu telefonu.“ Dostal som zarucny list kde mam napisane vymena RF dosky zaruka plynie, pre povodne zariadenie nakolko islo len o jeho opravu.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.