Prosim o pomoc MacMini 2.1 software

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Prosim o pomoc MacMini 2.1 software

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Filippp
    Účastník (Participant)

zdravim mam starsi Macmini 2.1, 2Ghz Intel Core 2 duo, je nanom OS X 10.5.8
    ide oto ze pocitac je hrozne apomaleny nejdemi tam ziadna ktualizacia ani itunes nemozem pouzivat z novym iphonom, vie mi niekto poradit ako tam dat nejaky novy software. ja sa v tom velmi nevyznam pretoo sa obraciam na skusenych ludi. Som z bratislavy ak by mi vedel niekto poradit bol by som vdacny

dfx
    Účastník (Participant)

zozen si os x 10.6 ( snow leopard ) a upgraduj na 10.6.8.

aku mas grafiku? ak mas geforce 9400m, tak pojde aj yosemite, inak odporucam 10.6

JFK.
    Účastník (Participant)

jop, daj si tam najnovší SL (10.6.8), to ti bude fachať dobre, to je starý odladený veterán ….

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Neviem, či máš model s GeForce 9400M alebo starší, ale ak máš starší, je to celé o Snow Leopard vs. Lion. Výhoda Snow Leopardu je odladenosť, stabilita, rýchlosť a podpora PowerPC aplikácií. Lion zas podporuje aj niektoré novšie aplikácie, ktoré sa už pre Snow Leopard nerobia a podpora iCloud. Ako píšeš že máš iPhone, skús Snow Leoparda aj Liona. Len upozorňujem, že Lion je jablčná Vista.

renad
    Účastník (Participant)

Určite treba použiť OS X Lion … Z môjho pohľadu (a trojročnej skúsenosti s ním) práve Lion je určite najlepšie odladený „veterán“, ako bolo uvedené vyššie … zrovnávnať OS X Lion s Vistou – nemám slov … :-(

Filippp
    Účastník (Participant)

Dakujem za info rady, grafika je GMA 950. neviem ci je to lepsie ci horsie no skusim najst na nete Lion alebo SL. ak by ste o nieco vedeli dajte vedet dakujem

Progres
    Účastník (Participant)

Ahoj, tiez mam rovnaky mac mini 2.1 ako ty. Pouzivam OSX 10.6.8 Snow Leopard a som spokojny. Idu aktualizacie, itunes aj appstore. Akurat niektore aplikacie uz nie su podporovane.

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

GMA 950 – to je tá staršia ako NVidia 9400M

palo s.
    Účastník (Participant)

Mam ten isty mac mini. Pouzivam Liona, ale ako hovoria ostatni, mozno by bol lepsi SL. Neviem to objektivne posudit. Mne to slape pohodovo, ale fakt je ten, ze mam 4GB RAM (reálne 3GB) a SSD. S týmito vecami to slape ako hodiny. Este tam mam aj Windows 10 technical preview v Bootcampe a ten slape este lepsie ako Lion. Microsoft je poslednu dobu (od Win 8) zamerany na stary HW a musim uznat, ze im to ide ako po masle. Doslova zážitok.

Ramky do tohto železa je už problém zhánať, vďaka čomu sú drahé, ale vrele odporúčam.

P.

xpalo
    Účastník (Participant)

mam ten isty mac, co ti mozem poradit, kup donho ssd a nainstaluj yosemite… nechapem do dnesneho dna ako ten comp funguje. do 2 sekund mas naraz nastartovane vsetky app z adobe suite, prehrava full hd po sieti, okamzite reaguje na vsetko. (som zvyknuty na mbpro i7 2.7 16gb ram a toto fakt nijako viditelne nezaostava)
    supol som donho este 8gb ram ale to neurobilo v zasade nic oproti ssd. ssd mam len 128gb, z ciny som za 10 usd objednal ramik namiesto mechaniky a dal donho 500gb hdd… cize miesta dost, system je na ssd, data na hdd a som si isty ze s tymto najblizsich 4-5 rokov bez problemov vydrzim

xpalo
    Účastník (Participant)

ups jezis sorry kecam, ja mam 3.1, zmiatol ma ten intel core 2 duo… v kazdom pripade, v 2.1 mozes zvacsit ram na 4gb a ak to ma sata hdd, ssd ti ten pocitac ozivi o par rokov :)

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.