Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › programovanie v C
- Toto téma obsahuje 27 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 10 months od
Marcello123.
-
AutorPríspevky
-
6. mája 2009 o 19:20 #62420
mamvtrubkeÚčastník (Participant)zdravim ludia. viete mi pomoct? potrebujem do skoly nakodit nieco v C a neviem v com :(
trosku som robil kedysi adobe flex a ten je rieseny cez eclipse tak som skusil eclipse pre c/cpp
ale tam mam stale unresloved inclusion pri
#include
#include
#include
#includena unixovom skolskom servri ked idem cez ssh a kodim vo vim tak mi napr. neberie conio.h…
ak mate skusenosti tak by som bol rad ak by ste mi poradili bud nejake schopne prostredie alebo vyriesit ten eclipse :( poskusal by som si to vyladit aj sam ale akosi mi tlaci cas tak sa spolieham ze mi niekto pomoze skor. vdaka :)
6. mája 2009 o 19:35 #158053
MirecÚčastník (Participant)popis k conio.h
http://en.wikipedia.org/wiki/Conio.h
takze na unixe je to problem:(inak na programovanie v c++ (teda ja samotne c) pouzivam xcode
6. mája 2009 o 19:47 #158057
mamvtrubkeÚčastník (Participant)no ja sa k xcode bez penazi asi nedostanem :(
6. mája 2009 o 20:06 #158059
santa99Účastník (Participant)Si z TUKE čo ? :) Kde vidíš problém ? ja som to robil vkuse online mal som kópiu celého priestoru na omege doma …a čos om zmenil skopčíl skompiloval … vkuse pustené tri veci konzola , xCode na editáciu a ForkLift niečo ako total cmd pod Windowsom. Takto som to vpohode zvládal. Skus Windows Dev C++ alebo CodeBlocks …skor ti treba Windows. Dost nahovno sa mi programovalo pod Macom akurat Java je vcelku fajn teta NetBeans to je rovnaké.
6. mája 2009 o 20:08 #158060
mylankoÚčastník (Participant)Ved Xcode mas na instalacnych diskoch alebo si ho mozes zdarma stiahnut.
6. mája 2009 o 20:12 #158061
mamvtrubkeÚčastník (Participant)coo? instalacne dvdcka som este ani nemal v mechanike :D ani neviem co tam je a to uz mam vyse roka :D
a pokial viem tak si ho mozem zdarma stiahnut iba ak som ADC clen a neviem o tom ze by som bol…a hej som z tuke. chodim normalne tez ssh cez terminal ale to vim-ko to je otras. a ako si poriesil to conio.h? ma to nejaku alternativu?
6. mája 2009 o 20:21 #158063
santa99Účastník (Participant)mno jak hovori Mylanko je to tam všetko strčíš nainštaluješ a máš pokoj do budúcna pozor však ak pouźívaš Safari 4 Beta sú tam problémy s Xcode…
6. mája 2009 o 20:31 #158065
ondrej.lehockyÚčastník (Participant)na co ti je conio.h? vsetko mas predsa v stdio.h a stdlib.h :-) a dufam, ze vies zavolat systemovy „clear“. inaksie nechod ani na zapocet…
k safari 4 beta si staci stiahnut najnovsie xcode…
aspon vidno kto vyrastal uz len klikanim cez win alebo x okna (k hlaske na editor „vi(m)“)
6. mája 2009 o 21:05 #158075
santa99Účastník (Participant)čo ja viem , či je to o vyrastaní :) jednoducho kto čo komu vyhovuje a v danej dobe dostupné .. Keď už pod linuxom tak jednoznačne edito JOE alebo to vylepšené VIčko … nevím mu meno .
6. mája 2009 o 22:32 #158086
mamvtrubkeÚčastník (Participant)ludia takze na druhom dvd som si nasiel xcode :) huraaa a viete mi prosim poradit nejaky program cez ktory dam ogiginal .c subor na server? cez transmit mi to neide lebo nezozerie ssh :(
6. mája 2009 o 23:09 #158095
MirecÚčastník (Participant)skus Cyberduck
http://cyberduck.ch/6. mája 2009 o 23:29 #158096
mamvtrubkeÚčastník (Participant)parada diiikes moc
7. mája 2009 o 1:29 #158099
mylankoÚčastník (Participant)Ja len este k tomu Xcode. Ano, je pravda, ze ked ho chces stiahnut z ich stranok tak musis mat vytvoreny ADC ucet. Lenze za ten sa neplati. Jednoducho sa zaregistrujes a je to:) Plati sa tam za par doplnkovych sluzieb, ktore ked nechces, nemusis ich vyuzivat (napr. zlozitejsie videotutorialy, ale su tam aj niektore zdarma)
7. mája 2009 o 10:59 #158109
santa99Účastník (Participant)Technicky sa cez ssh pripojíš cez ForkLift ako som spomenul , asi si nezaregistroval. Ale cyberduck je fakt , źe lepší v tomto.
7. mája 2009 o 13:37 #158114
mamvtrubkeÚčastník (Participant)no ADC je aj neplateny ale neviem ci sa z toho druhu konta da stiahnut xcode. ale neriesim mal som to na druhom dvdcku. a forklift som nezaregistroval ale uz mam cyberduck. obe programy zatial idu mozno ak by ste mi rychlo vedeli poradit ako spustit nakodeny program tak by som bol rad :) akosi sa mi neda stlacit debug, compile alebo run… :(
7. mája 2009 o 14:20 #158117
santa99Účastník (Participant)ta asize najprv ho musis skompilovat gcc nazov -o nazov.c alebo iny kompilator cc tiez moze byt ved kukni syntax na nete.
Pod linuxom teda svoje dielo spustis ./nazov thatsall7. mája 2009 o 14:42 #158118
mamvtrubkeÚčastník (Participant)pff to ako cez terminal? panejane ja som myslel ze ten xcode mi to zrobi :D
7. mája 2009 o 15:57 #158125
ivan.mÚčastník (Participant)ved ano zrobi, mozes kodit, kompilovat a debugovat pod xCode, aha
http://neilmonday.blogspot.com/2008/02/how-to-compile-basic-c-programs-in.html
a potom nakoniec, na poslednu skusku si vsetko preniest do skoly(cyberduck + terminal), zkompilovat a odtestovat a mas hotovo.
Len si daj bacha. Ak ti zacne xCode hadzat zlte breakpointy, odskrtni preferencie>Debugging>Load Symbols lazily.
7. mája 2009 o 17:13 #158127
ondrej.lehockyÚčastník (Participant)santa99: prave to vylepsene vi-cko je vim :-) inaksie vi/vim najdes na kazdom unixovom systeme, a joe-a som musel zakazdym odskrtnut aby sa naistaloval…
stando: skus si to napisat v obycajnom vi-cku alebo textedite a skompiluj cez terminal. ked nainstalujes xcode, naistaluje sa ti samozrejme aj gcc… ostava ti uz len dodrzovat syntax POSIX a nemas problem to skompilovat aj pod open vms, ktory je na tuke :-)))
7. mája 2009 o 17:18 #158128
mamvtrubkeÚčastník (Participant)no a ked chcem kompilovat cez terminal? dostanem sa do zlozky kde mam dajme tomu subor.c a ked skusam syntax vyssie poradeney (gcc nazov -o nazov.c) tak mi pise hovadiny. a ked to dam bez -o tak ma problemy z malloc.h.
ak idem cez cc subor.c tak tak isto :(
neviete mi pomoct asi tam treba daco doinstalovat alebo co lebo na servri bere aj malloc -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.