Problem S Internetovym Pripojenim Macbook OS X 10.5

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Problem S Internetovym Pripojenim Macbook OS X 10.5

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Sam Uherek
    Účastník (Participant)

Zdravim,

Mam jeden pomerne velky problem v mojej situacii. Mam MacBook s operacnym systemom OS X 10.5 a jeho dnesne spravanie vyvrcholilo tym, ze mi nedokaze nic staihnut z internetu. Zacalo to tym, ze my vyhadzoval chybu kazdy raz ked som si chcel otovrit novy browser -10820 (dufam, ze som si to dobre zapamatal). O asi desat minut sa to opravilo a cely mac mi zacal ist strasne pomali. Tak som ho restartoval, lebo to vzdy pomahalo ked sa vyskytla nejak chyba.

Ked sa opat nastartoval, z nejakeho dovodu sa aplikacie nedokazu pripjit k netu. Ked idem do browsers tak my vyhadzuje chybu „Problem Loading Page“ „Server Not Found“ „Firefox can’t find the server at http://www.google.com.“ alebo hociaku URL kde idem. Taktiez je to s ostatnymi aplikaciami ktore sa snazia pripojit k netu ako dropbox alebo ine browsery. Napr Safari hovori „You are not connected to the Internet.“

A teraz to zacne byt zabavne. Skype mi ide a tiez Remote Desktop Connection. Tieto aplikacie nemaju ziaden problem. Z RDP pisem prave terz a na skype nemam problem ani volat. Takze internet funguje, modem je v pohode, provider je tiez okay, ale moj mac nie.

Vedeli by ste mi niekto pomoct co s tym mam robit? Hladal som aj po inych forach, ale kedze som nevedel co presne mojmu macu je, nevedel som co mam hladat.

Za kazdu radu budem velmi vdacny. Dufam, ze to budem vediet vyriesit velmi rychlo.

Samo

mcgiany
    Účastník (Participant)

pokial skype ide a stranky nie, tak je problem s DNS. Skype ide preto, lebo v configu ma presne nastavene IPcky. Taktiez RDP ide, lebo sa pripajas na IPcku. Ale nefunguje ti name resolving. Preco, to uz ja netusim.

wings400
    Účastník (Participant)

predpokladam, ze mas osx lion a na internet si propojeny cez kabel a nie cez wifi. ak je to ono, je tam problem s nejakymi novymi daemonmi na sieti ktore zaviedly v lione. mne to jeden cas robilo, potom prestalo, potom zase, az som sa nakoniec na to vysr… a nahodil som stary dobry SL a dodnes ide bez problemov.
    u mns to vyzeralo tak, ze ked som pripojil mac na kabel, okamzite jeden z procesov (nepamatam nazov) vyskocil na 100%, cely mac akoby sa zmrzol a internet prestal fungovat.

edit: asi to bol tento, ale neviem naisto http://revogirl.wordpress.com/2011/09/14/disabling-the-netbios-protocol-daemon-in-lion/

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.