Prečo je iPhone 4 na SK tak drahý ? (+ Graf cien)

Domov Diskusné Fóra Ostatné Prečo je iPhone 4 na SK tak drahý ? (+ Graf cien)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 21 až 30 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    mrzo
    Účastník (Participant)

2 petiar – ty uvazujes ako typicky slovensky podnikatel – predat za co najviac, zarobit co najrychlejsie – nenazranost… Z dlhodobeho hladiska zarobis viac ak predas za menej ale viac – tak ako to je v USA – tam beha s iPhonom, iPodom takmer kazdy, aj za tu cenu ze sa iPody rozdavaju, iP sa predavaju za normalne ceny… vies si predstavit tie cisla? Keby dokazes predat takemu % ludi ako to dokazu predat v USA vtedy si pan podnikatel, zarobil si 100x viac ako ked predas uzasne 3ks IP na predajnu a ludia su spokojni. Inak s tym, ze su Slovaci v tomto ovce suhlas. Videl som to aj ako student na VS – kedysi bol student niekto, teraz je to len polozka na ktoru skole prispieva stat istou sumou a tak sa k nim aj spravaju, co si niekedy k studakom dokazu dovolit je neuveritelne… A tak to je skoro vsade…

2 scenic – Preco davas za priklad Madarsko ktore je v riadnych srackach uz dlhodobo… Daj mi za priklad take Rakusko, Nemecko, Francuzsko… :-) O ovciach si pisat nemusel, ako pisem vyssie – suhlas.

Malokto skutocne kupuje nieco na co nema, tu sa ozivaju ludia, ktori na to maju ale je im proste do placu ked vidia tie ceny tu a inde… Ja sam neviem ako sa zachovam, cakam na biely iP4 ak vobec niekedy pride a potom neviem co spravim, kde ho kupim a ako (upisat sa kvoli lacnejsiemu telefonu, a zaplatit mozno v pausale za ten telefon 2x tolko? kupit za 800-1000€?), kde pojdem do pausalu kvoli mobilnemu internetu, ci vobec… Budem riesit ked bude aktualne a potom sa sem mozno pojdem postazovat ako ViRPo :P

ViRPo
    Účastník (Participant)

OK, ja prosto iPhone chcem, chcel by som aj iny phone ktorý by bol vyladeny a pracoval dobre s macom :) fakt dobre vyladeny … ja potrebujem stabilny fon s relativne dlhou vydrzou …

Neviete poradit, kde by sa iPhone dal za nedotovanu cenu na sk zohnat najlepši ? prípadne dáva orange alebo o2 nejaké zľavy ?

ďakujem za info.

reign88
    Účastník (Participant)

Ked ho chces, tak si ho kup. Nema vyznam plakat nad cenou, ked je bohuzial taka, aka je.

ViRPo
    Účastník (Participant)

a neviete ako je to s puzdrami ? dáva ich o2 zadara ?

petiar
    Účastník (Participant)

mrzo: Rozumiem a súhlasím s tebou (teda mám na mysli dlhdodobý efekt predaja za nižšie, nie to že som nenažranec). :-) Lenže ja som pri svojich úvahách implikoval fakt (trochu skryto, ospravedlňujem sa) že operátori rátajú s tým, že zariadení je nedostatok. Takže ak dostanem (príklad) 200 kusov tohto zariadenia tak stanovím takú cenu aby sa ešte našlo 200 ľudí, ktorí si ho za ňu kúpia. Ak by som tých zariadení dostal 10.000 tak tá cena bude, prirodzene, nižšia. Toto považujem za úplne normálne, a nemá to nič spoločné s tebou kritizovaným slovenským štýlom podnikania „lacno kúpim – draho predám“.

Taktiež si treba uvedomiť že operátori nechcú predávať mobily bez záväzku, čo je podľa mňa tiež jeden z dôvodov tej vysokej ceny nedotovaného prístroja. Pre operátorov je výhodné zaviazať si zákazníka na dlhší čas a pri normálnych paušáloch (40-50 eur mesačne) je tá cena už celkom v pohode.

ViRPo: Argument typu „Slovensko je chudobnejšia krajina tak by tu mali byť lacnejšie“ je zúfalosť.

ViRPo
    Účastník (Participant)

Áno, ale operátori hovoria o niekoľko tisícoch … spomína sa okolo 5-8 tisíc iPhonov 4 na SK (resp kým prídu ešte niektoré …)… problém potom je že sa nemôže aj v iných krajinách zariadenie a aj software tak dobre rozvíjať …

K cene, áno 50×24 máš 1200 Euro za dva roky, to je dosť za telekomunikačné služby … preplatíš 2 krát iphone :D ….

možno neobstojí, ale to že je drahší ako v krajinách s najvyššou životnou úrovňou je nanajvýš sranda pardon trapas alebo hrôza … prosto zvážim rohodnutie a zoberem či už iphone alebo htc (samsung) .. inú začku určite nie.

exantiapple
    Účastník (Participant)

neviem kto bol autorom tohoto topicu ale aj tak
    chces IP4 ale zda sa ti drahy? tak si ho nekup!!naco o tom vobec kecate?sit na SK je aka je a to ze budes riesit cenu IP4 nepohne ani mojou zaclonou!!si student?mas MBP??a chces IP4??tak ak si student mas teda cas, tak mi brnkni a zarob si nan, ver ze ked tebou prejde kopa potu tak si ten IP4 budes vazit a budes sa k nemu aj tak chovat, myslim tym inak ako keby si ho dostal od operatora za 5€ a to si to zariadenie myslim zasluzi!!Nenavidel som zariadenia a systemy s nahlodanym jablkom,ale po mojej prvej 3g babulke som pochopil o co ide, ma dva roky, je v lepsom stave ako ked som ju kupil, teraz som chcel 4tvorku ale zdala sa mi tiez cena prehnana a aj ked mam prehlad kolko potu a krvi dam za kazde drobaky tak som si povedal ze aj ked chcem nie tolko, neni problem, volam infolinku, popicujem ze pausal platim vela mam v tom hovno, ze idem na pred.miesto a rusim zmluvu, trvalo im dva dni, pausal aj s netom,smskami a srackami okolo toho vcelku mnozstvo ktore som neni mesacne schopny preniest, prevolat, ODOZVA o šmin, dvojnasobne mnozstvo za 19€mesacne a IP4 za necele kilo aj ked je zname ze u mojeho operatora dlhodobo nedostupny!!caka ma o dva dni v malej krabicke!!!!ide o to ako vies roztiahnut lakte a prezit v podmienkach kde si, ked si luzer a pudes tu mrnkat ze je drahy, tak si zan tucne zaplat a pindaj, ak si otvoris hubu a nieco pre to aby si mal co chces aj urobis tak to aj budes mat,aj za mensie love a budes si to aj inak vazit!!!takze moje zlaticko este neni doma ale uz je vsetko pripravene ako na miminko, krasne puzdierko, soft,JB, a veeeeeeeeeeeeela app ktore si zasluzi takze dovi dopo ufnukancom a apple forever ;-DDD

sanny
    Účastník (Participant)

Chod do androida ja sam som sa zalubil do macov vymakany OS ale ked som kupoval smartphone mozno v hlbke dusi som chcel ip ale viac koli image ako koli pouzitiu a teraz ked mam moj HTC desire poviem ti len tolko ze som naozaj rad ze som si ip nekupil . Mnozstvo !!free!! app

Petiar: tebe moc dakujem za tu app priznam ze som este ani nic taketo nehladal ale skusim to doma ako to fici :)

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

..a naco riesite skoro pol roka staru temu ?!?

dubak
    Účastník (Participant)

exantiapple, si si nieco slahol?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 21 až 30 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.