Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › pomoc-titulky
- Toto téma obsahuje 14 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 rokmi, 2 mesiacmi od
Proxy.
-
AutorPríspevky
-
15. marca 2009 o 19:59 #61689
krondoÚčastníkzdravim.potreboval by som poradit ako posunut titulky oproti videu.casto sa totizto stane ze ked stiahnem titulky k filmu meskaju zopar sekund.mam vlc, real player,a samozrejme quicktime, takze ak niekto vie ako na to v niektorom z tychto softov, budem vdacny.
16. marca 2009 o 1:39 #152315
raulModerátorvo vlc sa to na 100 pro da, neviem presne kde, kedze ho uz nepouzivam, ale treba iba prehrabat menu a najst to.. Udava sa to v milisekundach… gl
16. marca 2009 o 1:51 #152318
mylankoÚčastníkVo VLC to spravis velmi jednoducho …stlacis „j“ co je +50ms alebo „h“ co je -50ms. Tieto skratky by mali byt defaultne nastavene, ale ak by nahodou nie alebo ti vyhovuju ine tak si to nastavis v Preferences, tam zaskrtnes Advanced a vlavo zvolis Interface -> Hotkeys settings a nastavis si vlastnu skratnu pre Subtitle delay up a Subtitle delay down. Zdar ;)
16. marca 2009 o 11:44 #152329
Jozef RemenÚčastníkVie to aj Movist. Pohladaj na Macupdate.com
Este lepsie je upravit casovanie natrvalo v Jubleri, perfektny soft na pracu s titulkami.
16. marca 2009 o 12:46 #152334ovi77
ÚčastníkDneska kedy sa titulky robia strasne rychlo a na takmer kazdu verziu, ktora putuje po nete neni problem si stiahnut titulky na verziu aku si si stiahol…Preco si dopredu nepozres ake titulky su na stiahnutie (napr. na http://www.titulky.com) a potom stiahnes release od nejakej grupy…:)A nebudes nic posuvat, nic prapinat. Das titulky do rovnakej zlozky ako film, das im rovnaky nazov ako film, dopises koncovku .srt a kukas:)
16. marca 2009 o 14:49 #152348
gorkyÚčastníktoto ma na mojom macu najviac sere.neexistuje na mac poriadny soft na prehravanie filmov,tituliek…nieco ako bsplayer.jednoduchymi klav. skratkami zvacsim/zmensim pismo,posuniem umiestnenie,synchro.mam vlc,ale to je velmi slaby odvar.
16. marca 2009 o 15:34 #152359monicqa
Účastníkvo vlc sa to da nastavit aj tak, ze si das vo vlc otvorit subor, tam sa ta opyta co chces otvorit, titulky atd a da sa tam nastavit aj to posunutie
16. marca 2009 o 15:45 #152360
gorkyÚčastníkto viem.mna serie,ze to je maximalne neprakticke a komplikovane.
16. marca 2009 o 21:12 #152385
raulModerátorgorky: bsplayer ti chyba, lebo bolo treba vsetko nastavovat… na macu bezi vsetko ako ma :-D staci si stiahnut dobre titulky, alebo ich cez sears posunut… a je to.. aj tak nevidim dovod zakazdym titulky posuvat, ved ich posuniem na trvalo, nie???
16. marca 2009 o 22:47 #152395
gorkyÚčastníko stahovani tituliek mi nemusis hovorit:)
bolo treba tak isto nastavovat ako teraz.samozrejme,ze si stiahnem titulky na danu verziu ,len niekedy ani nie su.vcera sa mi stalo napriklad,ze od urciteho momentu sa video a titulky rozbili. kym to dostanes do synchro (konkretne vcera sa to z nicoho nic posunulo o 40 sek.),tak ocenis jednoduchost ovladania.okrem toho je tam kopec inych veci ako posuvanie titulkov na obraze,zmena velkosti fontu.bsplayer si tiez vedel potiahnut titulky v zlozke aj ked nemali rovnaky nazov. pre mna napriklad je lepsie si to vediet posunut v prehravaci ako v inom programe. 99% filmov pozeram iba raz,takze menit to natrvalo v inom softe je strata casu a program navyse.
…nespochybnujem tvoje skusenosti s tymito vecami.ale viem,ze mam dost skusenosti aby som vedel povedat,ze tak komplexny a zaroven jednoduchy prehravac ako bsplayer pre mac nie je.
16. marca 2009 o 23:05 #152397
raulModerátormam z tvojho prispevku pocit, ze vies o com hovoris… tak ti teda prajem, aby si nasiel nejaky schopnejsi prehravac, pod jednou podmienkou : ze potom das vediet :-)
meee
16. marca 2009 o 23:16 #152398
gorkyÚčastníkuz som pisal aj do webteh,ci neplanuju bsplayer verziu pre osx :)
kazdopadne ma to teraz az tak nepali,mam laciu multimedialny drive takze vsetko pozeram na TV.…ked najdem,tak dam vediet.
10. decembra 2010 o 17:03 #237784
ProxyÚčastníkZdravím,
nevie mi niekto poradiť ako upraviť CZ titulky na Macbooku vo VLC, pretože slovenské znaky sú v poriadku ale všetky české znaky napr. ě , ř, ů nevie proste rozoznať, a miesto toho mi to dáva znaky ako “ í “ a nápodobne, či neviete čo sa s tým dá robiť ?Ďakujem
10. decembra 2010 o 17:31 #237785
danocoysÚčastníkzmen kodovanie.. na Windows 1250..
11. decembra 2010 o 20:23 #237939
ProxyÚčastníkNeviete mi niekto poradiť, ako sa zbavím takých zelených (niekedy farebných – kockatých) pásov, hrubé su asi 3 mm a keď sa mi zobrazia titulky tak presne s nimi mi nabehnú, jeden pás pod titulkami a jeden nad titulkami, neviem vôbec v čom to je.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.