POMOC: Priprava iMacu 27 na predaj

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software POMOC: Priprava iMacu 27 na predaj

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    bijeli85
    Účastník (Participant)

Dobry den,
    v juni tohto roku som zakupil svoj prvy iMac. Cca pred mesiacom som na nom zacal robit a zistil som ze pre moju pracu som si vybral konfiguraciu s pre mna nedostacujucim procesorom, konk. model 27 Late 2013 s procesorom i5, preto by som ho chcel predat a kupit momentalne najvyssi model. Nakolko som zatial v pocitacoch Apple uplny laik, prosim o radu ako iMac pripravit na predaj, resp. ako ho nacisto preinstalovat. Takisto sa chcem spytat, ci sa mi program, ktory som zakupil v Mac Store nevymaze z uctu aj so zalohou z iPhonu, ktory som cez iMac synchronizoval.. Novy mac zatial nemam a tak si nemam kam Mac app store nainstalovat.. App store pre iphone mam na windowsovom PC, takze k tym udajom sa dostanem. Ak by si niekto nasiel chvilku casu mi poradit, budem velmi vdacny a ospravedlnujem sa za nevedomost v tychto veciach..

madaraszko
    Účastník (Participant)

Ahoj,
    Co sa tyka tych aplikacii tak tie sa viazu k tvojmu uctu tzn., ze si ich mozes opat zadarmo stiahnut na novom macu ked sa prihlasis so svojim uctom. To iste plati aj o iphone.
    Samozrejme zalohu ktoru si robil do icloud sa ti nevymaze, zalohu ktoru si robil do imacu ktory preinstalujes tak tam sa ti zaloha zmaze.

Co sa tyka toho predaja tak preinstalovat nacisto system a to nasledovne:
    pri starte drzat option a nabootovat do recovery particie v nej spustit disk utility a sformatovat HDD a nasledne nainstalovat cisty OS, v cistom OS sa uz neprihlasuj svojim uctom.

Aspon ja to robim takto niekto ti odporuci ze zmazat len udaje a odhlasit sa, ale ja to robim radsej cistou instalaciou.

Ak by si mal otazky kludne mi napis madaraszko@gmail.com

bijeli85
    Účastník (Participant)

Dakujem ti za odpoved, hned ako budem doma z prace, ti mozno este napisem mail, kazdopadne si mi velmi pomohol!

jigga1411
    Účastník (Participant)

Mas este celokom zaujimavu moznost, predtym ako mac zmazes zober externy HDD a sprav si nan zalohu celeho systemu cez timemachine. Ked budes mat novy pocitac tuto zalohu nan prenes a mas vystarane. Vsetko bude tak ako bolo na povodnom.

bijeli85
    Účastník (Participant)

Dodatocne dakujem :)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.