- Toto téma obsahuje 24 odpovedí, 4 hlasy, a bola naposledny upravená pred 13 years, 1 months od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Podsvietenie klavesnice
Prosim o pomoc s podsvietenim klavesnice. Z neakého dôvodu, ked mi macbook vratili zo servisu mi nesvietia diody ( vsetky ) pod klavesnicou. Neviem, kde by mohol byt problem, no skusal som ci reaguje na svetlo a tmu a reaguje, skusal som v nastaveniach a su v poriadku. Este z inych dôvodov som potreboval preinstalovat os, dufal som ze sa problem vyriesi a klavesnica stale nesvieti. Avsak funkcne klavesy funguju a ukazuju intenzitu svietenia diod aj ked nesvietia.
Za pomoc vopred dakujem.
Skús reset PRAM a SMC.
Zlepšete nejen výdrž vaší baterie, ale také stav vašeho Maca – Reset PRAM a SMC
Skusil som to, ale nic sa nezmenilo ale aspon mi PRAM obnovil zivotnost baterie. Ale aj tak dakujem.
SMC by práve malo vyriešiť problém s podsvietením:
…
Funkce SMS (Sudden Motion Sensor)
Senzor snímání okolního světla
Podsvícení klávesnice
Indikátor stavu světla (SIL) management
…
Takže ak si použil aj reset SMC a nevyriešilo sa to, tak mi to vyzerá skôr na inú chybu a možno aj reklamáciu.
Skusim to este zopakovat. Mozno som nepouzil spravny postup, pouzil som ten za pomoci Shift + Alt + Ctrl + turn on.
Áno, samozrejme záleží akú máš batériu, je to tam pekne popísané.
Mam macbook pro 15 palcovy unibody, ale musel by som dat dole cely spodny kryt aby som ju vybral.
Ešte sa takto spýtam, ak ideš do System Preferences, potom Keyboard a na kartičke Keyboard vidíš niekde text Illuminate keyboard… Teda vidí systém že tá funkcia tam je?
OK, pretože ako je tam písané reset SMC je odlišný pokiaľ je nevyberateľná a vyberateľná batéria.
Ale predpokladám že máš teda nevyberateľnú batériu.
Hej, ako normalne je zaskrtnuta.
Takze mam vybrat baterku ?
Napíš aký presný tym MBP máš.
MacBook Pro 15 palcovy 2,8 Intel Dual 2 core, 4 gb ram, 500 gb HDD a dve grafiky od NVIDIA
Jasné, takže máš typ z roku 2009, kde ne nevymeniteľná batéria – v podstate sa vymeniť dá rôznymi postupmi ktoré by si na internete našiel.
Takže skús znova resetnúť SMC podľa návoru pre nevyberateľnú batériu.
Teda:
Reset SMC se liší v závislosti na typu vašeho stroje, pokud máte počítač bez nebo s nevyměnitelnou baterií postupujte následovně:
Vypněte počítač.
Zapojte jej do zásuvky a nechte jej nabíjet.
Na klávesnici stiskněte na levé straně klávesy Shift + Ctrl + Alt a zároveň klávesu Power (Zapnutí stroje), tedy všechny 4 zároveň.
Držte klávesy 2-3 vteřiny a všechny najednou uvolněte.
Zapněte počítač normálním způsobem
Vše je hotovo
Okej za chvilu napisem co sa zmenilo.
Zasa som nechal prebehnut reset, no znova sa klavesnica nerozsvietila.
Mozem ho poslat do obchodu na reklamaciu ?
Skús ešte túto utilitu:
Je to na manuálnu zmenu podsvietenia.
Stiahol som to, pouzil ale zasa sa nic nezmenilo.