Parallels Desktop 6: HW Virtualization Support disabled

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Parallels Desktop 6: HW Virtualization Support disabled

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    petiar
    Účastník

Ahojte,

pred asi dvoma týždňami som si kúpil Parallels Desktop 6, vytvoril som si WinXP a Ubuntu Linux a všetko bežalo úplne bez problémov. Včera som sa potreboval kvôli čomusi pozrieť na WinXP tak som ho naštartoval a vyhodilo mi túto hlášku:

„The virtual machine performance may be degraded because the hardware virtualization support is disabled on the host computer.“

Povedal som si že no a čo, však ja tu nie som na to aby som riešil takéto veci, aplikácia musí vedieť najlepšie. Klikol som na OK a spýtalo sa ma to či som si istý že chcem naštartovať virtuálny stroj. Som si povedal že áno, však kto to má vedieť lepšie ako ja, že? No a po kliknutí na „Start virtual machine“ sa objavilo okno s chybou

„PRL_ERR_OPERATION_FAILED“

a stroj sa nespustil. Robí to aj pri WinXP aj pri Ubuntu presne tak isto.

Hľadal som vo fórach, odporúčali update systému, reštart – to všetko som spravil. Neviete čím to môže byť? Pred dvoma týždňami to fungovalo v pohode, HW som nemenil, pokiaľ si dobre pamätám ani nové aplikácie som neinštaloval.

sleepwalk3r
    Účastník

skusal si pisat na support ? Tam by ti asi vedeli najlepsie poradit.

petiar
    Účastník

Práve som tam čosi našiel – vraj to môže súvisieť s predchádzajúcimi verziami Parallels. Vyskúšam poriadny reinstall a dám vedieť.

Aj tak mi ale nejde do hlavy že mi to šlo a zrazu nejde, no. :-(

petiar
    Účastník

Here we go! Vyhádzal som ešte nejaké veci čo ostali po Parallels 4, preinštaloval Parallels 6 a už je to ok. Táto nová verzia Parallels týmto pádom vlastne na Mac prináša The Ultimate Windows Experience! Reinstall! :-)))

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.