Outlook iOS 8 – nastavenie email konta

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Outlook iOS 8 – nastavenie email konta

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    papundekel
    Účastník (Participant)

Zdravim,

podarilo sa niekomu nastavit IMAP email do noveho Outlooku v iOS 8? Ja neviem ci som uz uplny dement, na klasicky email klient v iOS to nastavim za par sekund… v Outlooku som maturoval snad aj 2 hodiny a nepodarilo sa mi to… (email mam cez websupport)
    Poradi niekto?
    Dakujem!

miskosvk
    Účastník (Participant)

Cus,
    V prvej verzii IMAP support nebol, pridali ho az v update 15/2 – cekni si, ci mas app up to date.

IMAP konto sa setuje normalne v zozname kont ktore mozno pridat (Gmail, Exchange, MSN..etc..)

http://officeblogswest.blob.core.windows.net/wp-content/2015/02/20150216_212859000_iOS-576×1024.png

papundekel
    Účastník (Participant)

no mam tuto verziu, ano.. cez pridanie imap konta som to skusal… ako vravim, v defaultnom ios klientovi ide vsetko ako hodinky… za par sekund funkcny mail.. a v outlooku ani za nic sa mi to nepodarilo… daval som vsetko xy krat… server, porty. urcite bez preklepov… a nic…

miskosvk
    Účastník (Participant)

neviem ako je to mozne, skusil som si nainstalit outlook z appstore (pozor, nie OWA for iphone) a nastavil websupport imap z jednej domeny co mam – zadal som len display name, email, password, description, dal OK a je to, ziadny problem, maily nacitalo. pravdupovediac screen kde sa nastavuju porty a server som ani nevidel….skus niekde zavesit video ako to setujes ;)

ked das zmenit heslo k mailu ktory potrebujes v admine WS, mas tam zaskrtunte povolene protokoly IMAP a POP3?

papundekel
    Účastník (Participant)

no ako som spominal, v defaultnom kliente v iPade to ide, aj na ntbk, mobil, vsade… aj teraz.. cize chyba na strane poskytovatela nie je. ked nastavujem email, spustim outlook- pridat imap konto
    1. obrazovka= zobr. meno, email, heslo, popis
    2. obrazovka= zadanie imap, smtp serverov a udaje…

a nakoniec vyhlasi „neda sa prihlasit“ a bud „podpora“ alebo „zavriet“

ano mam len „outlook“, verzia z 21.2.2015

papundekel
    Účastník (Participant)

prikladam obrazok z druhej (v poradi) obrazovky:

http://1drv.ms/1GyXvIQ

samozrejme, vsetky mozne varianty serverov (moja domena, ci websupport), s/bez SSL, porty.. nic
    aj vo websupporte sa vyjadrili, ze nastavenia sa javia spravne…

miskosvk
    Účastník (Participant)

To je zvlastne, mna sa po vyplneni 1. obrazovky vobec nepyta na imap, smtp, servery a pod.

cely proces som ti oscreenshotoval

http://we.tl/9P97IKIIDl

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Podla mna a z mojej skusenosti sa s tym trapis uplne zbytocne. Ten Outlook som vydrzal pouzivat cca tyzden a potom musel ist prec, lebo by som rozmlatil iPad. Ten tyzden som to pouzival len v nadeji, ze sa updatom opravia chyby, ale po troch updatoch stale nic.

Najvaznejsi problem, ktory mi fakt vadil, bola nefunkcna prava strana klavesnice pri pisani mailu… V landscape mode vobec nereagovali klavesy O, P, L ,., backspace, return, shift…. Musel som Outlook vypnut cez multitasking a znovu zapnut. Potom to chvilu fungovalo.

V portrait mode sa pri pisani mailu klavesnica objavila v hornej casti spravy a prekrivala text, ktory som pisal. Okrem toho bola roztiahnuta do formatu pre landscape, cize boli pouzitelne iba klavesy v strede klavesnice.

Neviem ci su tie chyby uz opravene, ale v podstate ten Outlook nemal ziadnu vyhodu oproti nativnemu mailu, tak ma to uz ani nezaujima.

papundekel
    Účastník (Participant)

no ja mam prvu obrazovku rovnaku… vyber z moznosti emailov, dam IMAP (najspodnejsi teda) … hned potom
    mam uz tvoju tretiu obrazovuku – zakladne nastavenie IMAP konta a nasledne detaily uctov…
    celkom ma to sere kua :)
    iPAD Mini

miskosvk
    Účastník (Participant)

vytroubleshootoval som to do stavu, ze iba v pripade, ze das zly email alebo heslo, ti da ten screen s IMAP settings, ak dam na 1 obrazovke vsetko spravne, ide to rovno do 3 – setting up account. ak dam vymysleny mail a heslo tak ma to supne do 2 IMAP setup obraazovky.

ocividne to funguje nejakym autodetect stylom ako napr. Exchange, kde si vie podla domeny zistit server. v mojom pripade je imap server imap.mojadomena.com (podla stranky websupportu), moj mail je meno@mojadomena.com tak to asi vie matchnut.

Mozes este sksuit zadat imap.zbazy.sk tzn. to iste aku mas domenu, nie imap.websupport.sk (aj ked je to jedno a je to len alias)

@Drevo- ano neni to nic moc, napr. v mojej firme tohto klienta zatrhli lebo uklada hesla v nezabezpecenom formate

papundekel
    Účastník (Participant)

no toto mi presne medzicasom napisali z Microsoftu… imho tam nie je co posrat na prvej obrazovke- Nazov, email, heslo, popis…
    ja uz fakt neviem… opakujem sa, default mail klient slape ako hodinky…

miskosvk
    Účastník (Participant)

ak chces mozes mi vytvorit nejaky testovaci mail na tvojej domene, a ja to skusim na svojom outlooku, a dam vediet ci ide/nejde…miskosvk@gmail.com

papundekel
    Účastník (Participant)

ok, velka vdaka za ochotu.. pisem ti na gmail

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.