Otazka na iWork 09

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Otazka na iWork 09

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    olsany
    Účastník (Participant)

Ahojte viem ze pre vas machrov je to smiesna otazka ale skuste mi poradit. Zacala som pouzivat iWork ale mam taky problem. Vaccsina ludi su oknari aj moji ucitelia. Ak pisem nejaku pracu musi byt v .doc Preto sa pytam ci existuje moznost konvertovat pages na doc a podobne keynote na .ppt?
    Prosim poradte.

Dakujem
    inak paci sa mi iWork office pre mac je otras:))

Nopix
    Účastník (Participant)

Áno, dokumenty sa z iWork dajú exportovať do rôznych formátov, ak však exportuješ do .doc, alebo .ppt môže sa stať, že dokument bude na windows vyzerať trochu inak ako chceš, preto odporúčam exportovať z Pages do formátu .PDF a z Keynote do formátu .mov . Oba formáty sú čitateľné na oknách a dokumenty zostanú nezmenené. Tiež všetci moji učitelia a školské kompy na prezentácie bežia na oknách…

Urobíš to takto:
    Keď máš otvorený dokument v iWork, klikni na „Share“ v MenuBare(tá lišta hore) a potom na „Export…“ už len vyberieš formát a ideš

olsany
    Účastník (Participant)

Nopix velmi pekne dakujem

raul
    Moderátor

skus sa este porozhliadat ohladom crossover a office 2003

bawy
    Moderátor

Alebo neooffice, ktorý si neviem poslednú dobu vynachváliť a je free… :)

sie65
    Účastník (Participant)

ja mam taky mensi problem, mam iWork 09, zatial len neoficial, na vyskusanie ale nejdu mi otvorit ziaden DOC ani DOCX subor, ani PPTX, mam ich vytvarane takmer vsetky na Office:mac 2008

raul
    Moderátor

sie65: to preto, lebo mas neoficial a tym padom sa bojis dat update… Keby si iwork updateoval, islo by ti to. Skus.

sie65
    Účastník (Participant)

raul: Dakujem velmi za radu :) pomohlo a vsetko uz slape, tak po cca tyzdni az dvoch sa rozhodnem, ci ostavam na Office alebo prechadzam na iWork
    Este raz moc dakujem :) ty sa v tom naozaj vyznas ;)

kronos
    Účastník (Participant)

Keď sme pri tých formátoch tak zákon je jednoznačný:
    Podľa Výnosu Ministerstva financií Slovenskej republiky z 8. septembra 2008 č. MF/013261/2008-132 o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy a Metodického pokynu k výnosu Ministerstva financií Slovenskej republiky z 8. septembra 2008 č. MF/013261/2008-132 o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy nepatrí formát doc. k povoleným textovým súborom. Preto sa tieto dokumenty automaticky konvertujú napríklad do formátu PDF. Školy, ako súčasť štátnej správy nemôžu vyžadovať odovzdanie prác vo formáte .doc a musia prijať napríklad formát .odt alebo .pdf . Správa použila tieto zdroje: Výnos MF, Metodický pokyn MF, Portál právnych predpisov.

ČIŽE V KĽUDE POSIELAJ V PDF :D

ervin11
    Účastník (Participant)

kronos: to, co si uviedol je sice fajn, ale to plati pre VEREJNU spravu. Skolstvo nespada do verejnej spravy – bohuzial.

raul
    Moderátor

A do coho spada skolstvo, ak nie do statnej spravy? Ved aj vysoke skoly, ktore nie su sukromne, su VEREJNE… Suhlasim, doc nie, pdf ok…

sie65: odporucam kombinaciu iwork a office (ale crossover, nie mac verzia – zatial.. ta nova mac verzia officu zevraj vyzera dobre.)

Vojtin
    Účastník (Participant)
    sie65
    Účastník (Participant)

tak toto keby som povedal mojej profke, tak mi to prijme, ale vynada mi, co som jej to odovzdal, ked mi do toho nemoze zasahovat :D nedaj boze profakom informatiky toto odovzdat :D tak mi vynadaju, radsej nehovorim ako :D u nas to je vsetko posadnute Windowsom :D a dakujem raul, ale musim povedat ti, ze aj ta mac verzia je vcelku dobra, len treba sa stym chvilu pohrat a este mam otazku, neviete ci bude iWork’10 ? ci sa mi oplati ist do 09 alebo pockam na 10, diki

t6mas
    Účastník (Participant)

ak je to praca na doma, tak by som sa profesorov spytal ci mi domov kupia Office, pretoze ja si ho len kvoli nim kupovat nemienim.

ervin11
    Účastník (Participant)

raul: naivna predstava. Vsetko ma svoju skatulku. Ministerstvo vnutra ma dve skatulky – statnu spravu a verejnu spravu. Pod statnu patria hasici, policajti… pod verejnu zasa krajske urady, obvodne urady… Skoly patria pod ministerstvo skolstva – a to je zasa uuuplne iny chlievik.

raul
    Moderátor

ervin: podla mna je prave nainvne mysliet si, ze je to pekne takto prehladne a jasne zoradene :)

sie65: vydrz s trialom, pouzi co ti napisal vojtin, podla mna bude iWork2010, ja ho urcite kupovat budem!
    NJ, btw do pdfka sa zasahovat da a je to omnoho lepsie ako do doc. A prave profak z informatiky by tomu mal viac rozumiet.

Sprav revoluciu v skole, do toho :)

ervin11
    Účastník (Participant)

To nie je naivita – to je realita… :) Bohuzial.

raul
    Moderátor

realita nie je taka idealna a uhladena :) \ ale to sme mimo :)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.