Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › OSX YOSEMITE
- Toto téma obsahuje 34 odpovedí, 21 hlasov, a bola naposledny upravená pred 10 years, 5 months od
iTuxx.
-
AutorPríspevky
-
27. októbra 2014 o 22:15 #394250
howoarang
Účastník (Participant)A nejaky update 10.10.1 sa v blizkej buducnosti nechysta? Uz by bolo na case….
28. októbra 2014 o 9:40 #394281mcgiany
Účastník (Participant)@slavozv – tiez sa cudujem, co vsetko tu ludia pisu za problemy. Mam MB White MID 2010 a funguje vsetko (poklepem si na drevo). Je pravda, ze TM som este nestihol omrknut, ale aj keby mi stare zalohy zmizli, tak za tym neplacem.
A to iste je s kazdou verziou. Vsetci nadavaju a ja nemam jediny problem. Asi som lama, ktora nerobi nic nestandardne s OS a nema sa tam co pokazit.28. októbra 2014 o 10:14 #394285howoarang
Účastník (Participant)@mcgiany – to si pekne a trefne napisal „kto nic nerobi, nic nepokazi“
Lenze tu je kopa „špekulantov“ vratane mna :) Skusam vselico mozne, ci to slape ako na predoslom OSX, niekedy na nieco pridem, inokedy pridem na problem bez toho, aby som nieco skusal, normalne pracujem a hla, problem sa vyskytol.Problem c. 1: dnes som si napr. vsimol, ze mi z Finderu z bocneho panelu zmizol AirDrop. Skusal som to pridat cez Finder->Preferences->Sidebar, no ani tam nie je, zaujimave.
Problem c. 2: po nainstalovani Yosemite (cista instalacia) mi neslo prihlasit do iMessages, ani FaceTime. Vyskocila mi hlaska, aby som kontaktoval podporu Apple a vygenerovalo mi to akýsi kod. Na zahranicnom fore som sa docital, ze tam staci zavolat, nadiktovat ten kod, a iMessages aktivuju. Tak som aj spravil, ale nakolko SK Apple podpora nie je v SK jazyku, volal som do ceskej Apple podpory a tam chlapik vedel hned co je za problem, ale najskor chcel tieto udaje:
Seriove cislo, cele meno, meno konta. Nadiktoval som, potom sa ma pytal na bezpecnostne otazky: Oblubene auto, oblubeny profesor a posledne zamestnanie, ktore som ja nikdy osobne nevyplnal, no overenie Apple si to vyzaduje. Tak som zadal len oblubene auto-moje jedine co mam. Potom pytal platnost kreditnej karty, ktoru pri Apple pouzivam, dalej prvych 6 a posledne 4 cisla tej karty. No nakoniec to overenie preslo a tie iMessages mi teraz aktivoval. Hovor na 30 minut. Este dodoam, ze pri overovani chcel, aby som sa so svojim prihlasovacim menom prihlasil na stranku appleid.apple.com a tam nastal dalsi problem. Kedze mam svoje konto asi od r. 2008, vtedy boli ine naroky na heslo. Teraz som sa na tu stranku prihlasil a hned to pozadovalo, aby som si heslo zmenil, vraj je kratke a slabe -> zmenil som. Potom tam boli prave tie 2 otazky: auto a profesor. Tie som zatial nevyplnal, no pracovnik v Apple podpore takto mohol overit, ze to som skutocne ja, a az potom mohol tie iMessage a FaceTime na mojom Macbooku aktivovat.Takze odporucam tu stranku appleid.apple.com navstivit, a zodpovedat tie otazky, lebo nikdy neviete, kedy budete volat do Apple podpory a toto bude prve, co sa vas budu pytat. Popripade aj zmenit heslo, ak je slabe.
28. októbra 2014 o 12:38 #394292mcgiany
Účastník (Participant)@howoarang – tak netvrdim, ze nic nerobim :) ale asi nic nestandarnde. Pokial mi funguju appky na vyvoj a tie, ktore bezne pouzivam, tak nemam dovod nejak spekulovat a tweakovat system. Na take veci si mozem dat linux a zabavat sa.
28. marca 2015 o 0:16 #403297peto01
Účastník (Participant)ked mate v messages na yosemite nalinkovany facebook, zobrazuje vam to aj fotky kontaktov? mne nie a neviem zistit prečo, prechadzajuce systemy s tym nemali problem.
28. marca 2015 o 3:26 #403303majdy
Účastník (Participant)peto01:
Messages čerpajú info o kontakte s Contacts. Čiže sa to celé odvíja od tejto appky, môžeš ich tam manuálne meniť.
Ďalej môžeš v nastaveniach skúsiť update profilových fotiek ale mne to updatne tak 3 a zmeny nikde. Celkovo tento FB sync nefunguje dobre, respektíve vôbec, možno tak na 15% profilov, neviem, kde je chyba, možno je to nastavením profilov priamo užívateľmi na FB, fakt neviem, osobne, riešil som to pred dvoma rokmi, kedy to prestalo fungovať ako malo a nefunguje dodnes, fotky pre ľudí v messages mám nahodené manuálne…
28. marca 2015 o 8:34 #403305peto01
Účastník (Participant)no takže s os x to fakt ide dole vodou od snow leoparda :) no nic, asi to nebudem dalej riesit kedže evidentne nie som sam s rovnakym problemom.
28. marca 2015 o 10:56 #403314JFK.
Účastník (Participant)Ja Vám poviem kde je problem.
Ľudia, hlavne baby, nie sú vôbec nalogované do FB v nastaveniach iPhonu.Musí byť povolené v Settings >> Facebook >> (Allow these Apps to use your account ) Contacts
https://www.dropbox.com/s/a5kkdfzb7f75ms3/majdyjepan.png?dl=0
(Dal som tam šípku na Calendars lebo som dement ale chcel som na Contacts :DDDD)Zoberte frajerke alebo kamarátke iPhone a uvidíte, že to tam zjavne nema. Preto FB nema prístup do Contacts, a tak si Messages nemajú odkiaľ vyžiadať tú fotku ku kontaktu.
28. marca 2015 o 11:35 #403315majdy
Účastník (Participant)JFK: určite? Kde si bol pred dvoma rokmi, keď som to húževnate riešil? :D
BTW: pekný link :D
28. marca 2015 o 13:40 #403319iTuxx
ModerátorJFK: myslis si ze ked zaciernis svoje priezvisko, tak ostanes v anonymite? Si na omyle Rišinko…
btw ten link je naozaj pravdivy.
28. marca 2015 o 13:49 #403322Lukáš Raynor Majer
Účastník (Participant)iTuxx: však aj tu na profile v macblogu má Richard :-)
28. marca 2015 o 13:52 #403323iTuxx
Moderátorja viem, ale na majdyjepan.png ho zaciernil a ked beriem do uvahy, ze to nema uvedene ani v profile, tak urcite kryje nejake nekale aktivity. Lenze ake… nieco spojene s About This Mac, to je jasne. Dajte mi este trochu casu, ja na to pridem.
28. marca 2015 o 14:14 #403324JFK.
Účastník (Participant)ale, ale … veď ale ja sa len skrývam, aby si ma nepridávali všetky dlhonohé kočice z MacBlogu potom na Fejsbúku :)))) „ňesťe sa mi rušievať tie ríkvesty potom“ .. ako hovoria v Nitre :D
29. marca 2015 o 4:18 #403358majdy
Účastník (Participant):D :D opäť som sa super pobavil, JFK v panike o prezradenie jeho identity začal skúmať moju a hodil ma iTuxovi ako bieleho koňa nech ma rozoberie vo vedľajšom topicu :D
iTuxx myslím, že okrem About This Mac má prax aj s bielymi koníkmi, ja by som sa v tom radšej nerýpal…
29. marca 2015 o 11:06 #403364iTuxx
ModerátorAbout This Mac je JFKova schrankova firma na kajmanskych ostrovoch, ktora sa zaobera skryvanim, odhalovanim identit osob a takisto je to svetova jednotka v prenajme bielych koni. Disponuje najvacsou databazou bielych koni na svete a ty, biely kon Majdy, si ocividne na zozname.
Tak… Ako som slubil, tak som aj ucinil. JFKova aktivita ako priamo z obchodneho registra :-) -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.