OSX 10.6 AirPort/Wifi switcher sietovych profilov

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software OSX 10.6 AirPort/Wifi switcher sietovych profilov

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    antontokar
    Účastník

Ahoj,

neviete nahodou o nejakej malej utilite, ktora dokaze menit profily nastaveni wifi siete?
    V skole pouzivam nastavenia DHCP, doma ale potrebujem pevnu ip + pevnu ip na dns, co stale musim prepisovat.

Nemyslim to riesenie, ze zduplikujem v Network settings airport ale skor nieco take, ako je na iphonoch, ze pre kazdu wifi siet si zapamata vlastne nastavenia, ktore sa mozu v zavislosti od jednotlivych wifi sieti lisit.

Tiez vhodnou alternativou by bolo nieco, cim si viem menit profily, idealne ako ikonku v hornej liste. Mohol by som si zvolit napr. profil DHCP, alebo profil Doma.

Dik za tipy a rady

raul
    Moderátor

skus pozriet toto, aj ked ak si dobre pamatam, robilo to nieco ine…http://centrix.ca/NetworkLocation/

v kazdom pripade, tuto vec vies nasavit priamov systeme – nie zduplikovanim airport, ale hore mas v syst pref v network: location a je tam automatic. vytvor si tam napr profil (lcoation) Doma a tam to zadas – ip a podobne. potom prejdes inde vytvoris iny profil, tam das dhcp. atd…

antontokar
    Účastník

pozeral som to. Network location mam vytvorene ale stale musim otvarat system preferences, klikat na network atd …

idealne by bolo tlacitko hore v menu bare, resp v submenu airportu alebo aby sa to menilo automaticky.

Kedtak tu som nasiel nejaky shell-skript, ktory by nieco take mohol zvladnut:
    http://hints.macworld.com/article.php?story=2005010613401823

raul
    Moderátor

kliknes na ikonku wifi a open network preferences, prekliknes z roletky a je to. To myslim, nie je az take strasne, boze…
    Ale ten skript ti to dost ulahci:D

iwans
    Účastník
    antontokar
    Účastník

Diky, to marcopolo vyzera dobre ale nejak mi to skapalo … vytazi 100%cpu a nejde ovladat.
    Kazdopadne to Jablcko->Locations->vybrat polohu mi maximalne staci,
    dik.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.