Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › Oplatí sa mi kúpiť iPad 2 ?
- Toto téma obsahuje 21 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 13 rokmi, 7 mesiacmi od
ult1k.
-
AutorPríspevky
-
24. júna 2012 o 14:20 #86812
ult1kÚčastníkDobrý deň, chcel by som požiadať o radu majiteľov iPadov o nejaké rady. Študujem 2. rok na bilingválom gymku a pred rokom a niečo som si kúpil do školy notebook. Bral som už niečo výkonnejšie, pretože som to chcel ako aj náhradu za starý stolový PC čo mám doma tak som si zaobstaral herné Lenovo IdeaPad. Má uhlopriečku 15,6″. V tom som na začiatku problém nevidel, ale teraz po roku a niečo mi už začína vadiť vyššia hmotnosť (cez 2,5kg). Tak som sa rozhodol zaobstarať si iPad 2. Uvažujem o 16gb Wi-Fi + 3G. Chcel by som sa opýtať, či mi bude iPad stačiť na také typické školské veci ako občasné písanie poznámok, prezeranie poznámok v doc (docx), ppt (pptx) a pod. Poprípade niekedy aj vytvorenie nejakého dokumentu do školy či prezentácie, ktorá by išla aj na Windowse. Vopred ďakujem :)
24. júna 2012 o 14:45 #315685
suleyÚčastníkiPad nie je idealny nastroj na tvorbu obsahu, apriory sluzi na jeho konzumaciu. Pochybujem ze na nom vytvoris prezentaciu, ktoru bezproblemovo spustis na wine.
24. júna 2012 o 14:45 #315686
iginoÚčastníkiPad 2 je celkom rozumnna volba. Nizka hmotnost, kvalitny displej, velka vydrz baterie. Kancelarske subory otvoris bez cohokolvek, na pisanie, editaciu a vytvaranie novych suborov typu ti postaci madam kupit „Documents to Go“. Asi si len premysli potrebu 3G. Ja osobne by som dal prednost kapacite 32GB pred 16GB+3G.
Ale to uz je na tebe.24. júna 2012 o 14:48 #315687
odklizecÚčastníkKdyz si poridis nejaky office editor, proc ne? Ale rozhodne necekej stejne moznosti, jako ma desktop office. A taky si myslim, ze bez hw klavesnice budes brzo nadavat. Na psani delsich textu to zkratka neni. Osobne bych si poridil radeji air 11″. iPad je fajn hracka na sedeni vecer v kresle. Na praci ani moc ne.
24. júna 2012 o 15:02 #315688
ult1kÚčastníkO 3G som presvedčený na 90% keďže celý týždeň som na intráku, kde bohužiaľ nemáme Wi-Fi takže ostáva len 3G + skoro celé letné prázdniny som mimo dosahu WiFi takže to 3G sa mi hodí ;). Ale ináč dik za rady, teraz sa mi rozhodovanie ešte sťažilo :( :D. MacBook Air o tom so neuvažoval keďže nechcem do toho vrážať viac ako 500€ keďže len pred rokom som si kúpil notebook. No s tými prezentáciami a dokumentami to je ťažšie. Niekto mi vraví, že v pohode na tom píše celé zošity, vytvára prezentácia v iWork a pod. a vraj to ide prekonvertovať na .doc a .ppt. .. Takže teraz neviem, lebo sem tam potrebujem tie prezentácie vytvoriť.
24. júna 2012 o 15:30 #315689
suleyÚčastníktak som to pozrel v Numbers pre iPad a je tam moznost to sejvnut aj v inych formatoch.

takze sa pripajam k nazoru, ze ano oplati si ti to, uz len kvoli tej vahe, chrbticu mas iba jednu ;)
co sa tyka tej sw klavesnice, ktoru spominal odklizec, tak ak by ti nevyhovovala vzdy si mozes kupit hw verziu a pripojit ju k tabletu cez BT.
byt tebou idem do 32GB verzie, samozrejme to 3G, teda za predpokladu ze nemas iPhone 4 pripadne 4s.24. júna 2012 o 15:34 #315690
ult1kÚčastníkTak potom paráda, ďakujem veľmi pekne :). o 32GB ešte pouvažujem, ale keďže mám v telefóne 8GB pamäťovku a tam mám všetku hudbu, tak myslím že 16GB bude snáď stačiť, ale rád privítam nejaké názory na to :) … Bohužiaľ ešte som nemal nič od Apple, toto je 1. vec ktorú budem mať tak preto sa toľko pýtam :) …
24. júna 2012 o 15:52 #315693
cthulhuÚčastník.
24. júna 2012 o 16:03 #315694
Tomas128Účastníkult1k napis mi na tomas893@gmail.com mozno by som mal pre teba jeden ipad2 32GB
24. júna 2012 o 20:19 #315709
ult1kÚčastníkDiki moc všetkým za rady a ešte by som sa chcel opýtať .. na Novom iPade, ktorý podporuje 4G, dá sa používať aj 3G sieť že ? :) .. A Tomas128 napísal som ti už :)
25. júna 2012 o 17:44 #315804
ult1kÚčastníkA ešte otázočka …. čo by ste brali skôr ak by ste sa mali rozhodnúť…. iPad 2 32GB + 3G .. alebo Nový iPad 16GB + 3G?? :) .. mám takú možnosť … cena je + – 10€ rovnaká
25. júna 2012 o 17:55 #315806
tbackÚčastníkurcite oplati..odkedy mam ipad, uz nemusim do skoly tahat tazky macbook, pise sa na tom rychlo a bezproblemovo..v pohode zvladnem na sw klavesnici za hodinu napisat aj 2-3 A4 prednasok a to bezchybne..co sa tyka kompatibility, mozes si v pages otvarat ako .doc tak aj .pages dokumenty, rovnako si ich mozes aj neskor cez icloud ukladat ci uz v .doc alebo .pages do compu..s prezentaciami tiez nemam ziaden problem a 3g by som taktiez dal prednost..ja osobne som bral wifi only a teraz to lutujem
25. júna 2012 o 18:00 #315807
ult1kÚčastníkTo už som rozhodnutý že to beriem :) .. ale teraz sa neviem rozhodnúť medzi 2 a 3 (pozri môj posledný komentár) :)
25. júna 2012 o 18:03 #315808
suleyÚčastníkurcite 32GB aj ked starsi model, ale s 2-nasobnou kapacitou pre data
25. júna 2012 o 18:20 #315810
murriikÚčastníkIšiel by som skôr do nového iPadu a aspoň do tej 32 GB verzie. Neviem ako je na tom s cenou oproti tvojemu rozpočtu pri 4G, ale ak chceš ušetriť, porozmýšľaj nad tým, že internet si môžeš aj na intráku nazdieľať z ktoréhokoľvek notebooku cez Wi-Fi – ja som tak fičal oba semestre :)
25. júna 2012 o 18:47 #315811
majdyÚčastníkNo, určite by som šiel do nového, ten displej je krásny a má zopar vylepšení, naviac, nikdy nevieš, kedy skončí SW podpora u ipadu 2, keď jednotku už ani s iOS 6 nepodporili, takže sa to oplatí viac do budúcna.
3G je u teba jasné.
16GB vs 32GB, ak budeš mať stále pri sebe ten notebook a v iPade budeš mať len to čo potrebuješ a budeš mať možnosť synchrnonizácie kedykoľvek, stačila by ti vzhľadom na ušetrenie nejakých sto eur a toho, že hudbu budeš mať len v telefóne aj 16GB si myslím, (aj keď prehrávač na iPade je krásny a myslím, že by bolo komfortnejšie počúvať hudbu a pracovať na jednom, nie viacerých zaraideiach, ale to je tvoja vec a záleži od teba ako ti t ovyhovuje) no je pravda, že čím viac tým lepšie, ako už písali vyššie, aby si sa tak netlačil.
Na nových 2-kových iPadoch batéria vydrží tuším o hodinu až dve dlhšie ako na trojke, takže ak si v škole dlho, možno by sa viac oplatila dvojka.
Záleží to všetko od teba čo preferuješ. A pracovať na iPade vieš, vieš spraviť všetko čo si písal, aj napísať niekoľko strán v Pages, ako už písali iní, ale nie tak komfortne ako na počítači napríklad, v tom je ten rozdiel a to tu mnohým vadí. Tiež už ako bolo spomenuté, k iPadu sa dá dokúpiť klávesnica za pár €.
25. júna 2012 o 19:04 #315813
ult1kÚčastníkUvidím no, budem musieť pouvažovať ešte vzhľadom k môjmu rozpočtu na nový 32GB nemám :( … síce notebook pri sebe mať nebudem, práve že o to mi ide aby som ho nevláčil hore dole ale myslím si (a dúffam) že tých 16gb mi bude stačiť keďžee hudby mám tak cca 3GB aj to by sa dalo preriediť :) .. A tá baterka na tom novm iPade ma trochu odrádza .. vraj sa to aj dlhšie nabíja a pravdaže ten Retina Displej žerie trochu viac energie, ale to čo chcem predsa uvidím na oboch, len na retine trošku krajšie … dúfam že sa do štvrtku nejak rozhodnem tak aby som sa zbytočne o niečo neobabral :) .. ale dik :)
25. júna 2012 o 22:48 #315839
tbackÚčastníkono zavisi aj od toho, ci budes chciet hrat hry..ja mam vo svojom len 9gb plus nieco na hry a aj to som musel vacsinu prejdenych vymazat..hovorim o maxovi paynovi, ktoreho som dal na dead man on arrival..a potom to troska zamrzi, ked stravis nad tou hrou nejaku tu hodinku a potom zrazu delete :D vyriesit by to mohli tym, ze by sa dala ulozena pozicia odoslat do icloudu:P
no ale k veci :D ak teda si casty hrac a aj si chces nechat svoje prejdene hry v ipade na neskor, tych 16gb ti bude aj malo..ale v opacnom pripade chod kludne aj do new ipad, pripadne 32 gb..je to uz na tebe a ake preferencie mas ty samotny :)26. júna 2012 o 1:13 #315859
majdyÚčastníkTak to si si odpovedal sám, retina je krásna, ale uvidíš v podstate to isté, takže choď do dvojky a skús 32GB ak zoženieš a ešte skús kúpiť čo najnovšiu dvojku, nie nejakú, ktorú tam majú vystavenú pár mesiacov ak sa bude dať, pretože tie nové sú vybavené novými Apple A5 procesormi, ktoré sú už ale vyrábané 32nm technológiou a o znamená, že ušetria baterku o 16% cca, čo môže hodiť takú hodinu, hodinu a pol na výdrží batérie naviac. Toto takmer nikto nevie, tak to ber, tak, že ti dávam veľmi dobrú radu :)
Nový iPad sa nabíja myslím až 6 hodín. (niesom si celkom istý číslom, ale bude to určite okolo 6).
S tým notebookom som to myslel tak, že či ho budeš mať na intráku stále pri sebe. Určite sa v škole bez neho zaobídeš, prídeš na intrák spravíš sync, keď je treba, to je okej, ale keď by som si zobral, že vydržať na intráku týždeň len s ipadom a 16GB to je dosť málo na dnes už a ak chceš na tom iPade aj pracovať.
Čiže, ak by si mal na intráku stále notebook, nebola by to taká tragédia mať len 16GB.PS: kde chodíš do školy ak môžem vedieť?
26. júna 2012 o 7:19 #315864
LixxÚčastníkCo robi taky student v skole ze potrebuje ipad a notebook? Ja som si vystacil s perom a papierom a programoval som na skolskom pc :-D prednasky som tlacil vo fax copy a pouzival papierove skripta :-D
Nechced radsej mba 11(zakladny model 2010)? Moj v tip top stave mozno predam za 480e. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.