office

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    69quiksilver
    Účastník

prosim vas aky office by ste mi poradili? doteraz som mal OpenOffice len mi tam chybaju nejake funkcie. Hlavnym nedostatkom mi tam bolo ze som nevel prepnut palcovu mierku okolo listu (vhodnejsie pomenovanie ma momentale nenapadlo) Proste nieco co sa najviac podoba Windowsovej verzii. Pomocna by bola aj bud slovencina alebo cestina. Aky program by ste mi odporucili? Najlepsie nieco co sa da volne stiahnut pripadne by som aj nieco zaplatil ale nie zase 200E :) dakujem

monicqa
    Účastník

office 2011 je pouzitelny. ale nie je po slovensky, nainstalovat sa da len kontrola pravopisu, no nie je to ziadna slava

majokap
    Účastník

NeoOffice si neskúšal. UI je po slovensky, zadarmo, dokonca aj kontrola pravopisu je v slovenčine……a podľa hodnotení (tu na fóre), nie je síce dokonalá, ale lepšia ako tá oficiálna po microsoft office for mac

69quiksilver
    Účastník

este som neskusal…cital som aj ja nieco ale niekto hovori ze NeoOffice niekto iWork iny office 2011 a neviem ci mam do nieco zainvestovat alebo sa mam uspokojit s niecim „horsim“

renad
    Účastník

Práve si vymenoval všetky možnosti :)
    NeoOffice je free – odskúšaj …

petiar
    Účastník

69quiksilver: To je tým, že každému vyhovuje niečo iné, takže na tvoju otázku dostaneš toľko odpovedí, koľko chutí. Ideálne je vyskúšať si najpoužívanejšie alternatívy, akurát neviem či je na MS Office nejaký trial. Mimochodom, o MS Office sa hovorí, že verzia pre Mac OS X je lepšia ako verzia pre Windows. Niekomu môže vadiť že to nie je zdarma – je jasné že ak niekto potrebuje vytvoriť dva .doc dokumenty za polroka bude mať úplne iné preferencie ako niekto kto používa Word osem hodín denne.

Neviem či som presne pochopil čo ti nejde v OpenOffice, ale v Preferences->OpenOffice.org Writer->View si môžeš nastaviť jednotky ktoré má používať Ruler.

PS: A skús nabudúce, pre blaho návštevníkov tohto fóra, popracovať na názve témy. Budúce generácie ti budú vďačné. ;-)

majokap
    Účastník

NeoOffice je zadarmo. čiže stiahneš, nainštaluješ, vyskúšaš, vymažeš….. ja som s ním spokojný, skúšal som aj openoffice, ale ten veľmi rýchlo pošiel, neviem, ako je to sním teraz, lebo to už sú nejaké 3 roky dozadu.
    A iWork….Pages, Numbers…..to je kapitola sama osebe, sú v pohode….ibaže nemajú ten oficovský dizajn.
    Tiež existuje trial…ja som ho doastal k macbooku, neviem ako teraz, či ho ešte dávajú k bookom,—tiež stojí za vyskúšanie.
    No a nakoniec, aby si nemusel skúšaním zabiť polku života, tak prehodnoť, čo robíš v office. Ak je to jadro tvojej činnosti, tak MS Office for mac, ak píšeš iba niekoľko stránkové dokumenty, bez zložitého formátovania, tak spokojne NeoOffice

69quiksilver
    Účastník

tak buduci rok pisem diplomvku cize budem potrebovat nieco kvalitnejsie co sa tyka aj upravy..len som chcel pocut co pouzivate…zatial som najviac nakloneny asi k Office 2011…alebo 2008 len ten neviem ci sa da vyskusat

renad
    Účastník

Tak keď diplomovku tak potom skús toto:

http://www.bean-osx.com/Bean.html

Candy
    Účastník

Office for mac 2011 má 30-dňovú skúšobnú verziu zdarma na ofic.stránke. Tu sa dá stiahnuť:

http://www.microsoft.com/mac/products

Ale je len v AJ. Kúpiť sa dá v každej apple predajni za 99,-€. Ak si odmyslím slabý slovník SJ (takže pri kontrole pravopisu ponúka na opravu blbosti), som s ním spokojná. Proste Office balík + má kopu nových funkcií navyše, pozri videá na ich oficiálnej stránke.

SJ k nemu sme riešili vo viacerých témach, napr.:

https://www.macblog.sk/forum/discussion/15400/7/kontrola-gramatiky-v-ms-office-2011/

rob.m
    Účastník

Moja skúsenosť je taká: Neo office bol pre mňa intuitívnejší ako open office. Mal som skúšobne celý i work a nekúpil som ho. I work má skvelé keynotes na prezentácie (podľa mňa lepšie ako PP). Na excel nemá nič. Word a Pages je tiež rozdiel. Takže fungujem tak na preskačku niečo office 2011 niečo z iwork. A včuľ buď múdry……… :-)

69quiksilver
    Účastník

diki za rady…najviac sa mi zalubil office 2011 len este uvazujem ci zan dam 99eur alebo si nainstalujem aj windows a ktomu kalsika office :)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.