Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › navrh
- Toto téma obsahuje 16 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 4 months od
komfort.
-
AutorPríspevky
-
20. decembra 2009 o 13:41 #66316
macblogger
Účastník (Participant)macblog patri medzi najlepsie stranky apple v SR, na tom sa urcite vsetci zhodneme.
jedna z najlepsich veci na http://www.www.macblog.sk je diskusne forum – krasne, prehladne, jednoduche – proste apple :)
ale par veci by sa dalo zlepsit (nie len zo strany redakcie)google experti
Aj ja som bol proti ludskej lenivosti googlenia, ale uvedomil som si ze takymto sposobom bude forum upadat.
nie je tema ktora by bola nevygooglitelna (to dobre vsetci vieme). admin moze rovno hodit link a locknut temu tak ako sa to deje stale s temami typu jailbreak. to iste plati aj pre uzivatelov (aj ja som bol mudrlant :) ale treba si uvedomit ze je to diskusne forum a zvlast si treba vsimnut slovicko DISKUSNE.
(diskusne neznamena hodit link a sarkasticku pripomienku :)20. decembra 2009 o 13:46 #186008rickman
Účastník (Participant)hmm, a ten navrh? :)
20. decembra 2009 o 13:49 #186009macblogger
Účastník (Participant)zabudnut na linky z google, proste diskutujme :)
20. decembra 2009 o 14:01 #186010rickman
Účastník (Participant)jaj taaak, takze sa nemas s kym porozpravat, uz mi je to jasne :)). ale nie, necuduj sa.. jednoducho ak niekomu nieco treba, tak je to pravdepodobne dost specificke, s cim sa tunajsi uzivatelia mozno este nestretli, a preto by bolo trochu cudne bavit sa onicom..
ja rad diskutujem a poradim, ked viem alebo myslim, ze moj post moze byt napomocny.. ale vsimni si tie vecne temy mac vs. pc, vzdy sa najde niekto, kto nechape ale pise jak divy. btw dobry clanok napisala monicqa na svojej stranke tykajuci sa tejto temy..20. decembra 2009 o 14:49 #186013monicqa
Účastník (Participant)ooo dakujem ja len citam citam a zrazu moj nick :D
tiez si nemyslim ze by to malo byt nejake apriori pravidlo, niekedy sa to da vyriesit postnutim jedneho linku, inokedy nie. ja si myslim ze forum by isiel hore ak by sa naozaj konecne trochu prebudovalo, uz sme tu viaceri zalozili temy, ktore k tomu vyzyvali, a zo stany vedenia „furt“ nic.
20. decembra 2009 o 14:59 #186015Bysto
Účastník (Participant)skorej by som navrhoval prerobit stranku aby ju dokazal aj iphone spracovat ako tak rychlo, lebo asi 80% navstevnikov tohto blogu ho ma a asi kazdeho stve to dlhe cakanie na nacitanie sa uvodnej stranky
sorry za OT, viem, ze sa to tu uz riesilo, ale pri tejto prilezitosti ma to napadlo :D
20. decembra 2009 o 15:15 #186016ygy
Účastník (Participant)to bola kedysi doba iphonov keď som v roku 2007 mal este pc tak som radsej surfoval na nete na iphone ako Sediet pri tej rhorzne hlucnej a pomalej masine ale teraz na net v iphone vobec nechodim .. ja by som tu skor zalozil moznost sukromnych sprav alebo nieco ako na iphone fore nejaky chat alebo aspon nejaku temu kde sa mozme lepsie zoznamit a tak :D
20. decembra 2009 o 15:30 #186018Anonymný
Neaktívnytvoj navrh je zuajimavy ale trochu proti logike a vyvoju. ja som za aby sa diskutovalo, ale pod diskusiou si nepredstavujem riesenie jednoduchych problemov xkrat dookola. napriklad ake matee skusneosti s niakym hardwareom, to je diskusia. ale ako zobrazim skryte subory to by som napisal napisal daky clanok kde to bude zhrnute a take temy rovno mazal… ono je to o hladani komprosiu.
A ten co sa na nieco pyta, by sa mal skorej snazit najst riesenie a az potom sa spytat. To je hlavny problem tohto fora.20. decembra 2009 o 18:22 #186035Bysto
Účastník (Participant)Inac nieco ako minichat by nebol od veci, keby niekto nieco trivialne potreboval poradit stacilo by mu napisat tam a nemusel by zakladat novu temu a este by sa mu dostalo asi aj skorsej odpovede. A urcite by sa to lubilo ludom, ktori si radi pisu.
20. decembra 2009 o 19:34 #186039mrzo
Účastník (Participant)Sorry ale podporovat pocitacovu negramotnost nemienim. Ak by to tu vyzeralo tak ako si predstavujes to tu radsej chodit nebudem. 90% otazok sa tu skutocne da poriesit spravou otazkou na google (aj v anglictine, ktora snad nie je pre pouzivatelou Mac OS problemom zasadnym ale vacsina z toho aj v slovencine alebo cestine). Alebo precitanim manualu. Ale sak tak vyzera aj tvoja posledna tema o MBA – radsej si najpr kupis k nemu mechaniku kvoli preinstalovaniu OS, citujem „dnes som k nemu isiel dokupit superdrive (108 eur kvoli preinstalovaniu OS!!!)“, ako by si si nasiel na nete ako sa to da inak (http://www.google.com/search?name=f&hl=en&q=macbook+air+installing+mac+os) alebo si precital manual k MBA (http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=apple+macbook+air+manual&aq=f&oq=&aqi=). Fajn ak mate potrebu kecat dni o niecom co uz je davno vyriesene prosim… ale bezo mna, kludne si tie temy jasne oznacte, ze linky s riesenim postovat nechcete, ze sa chcete o tom len porozpravat a riesenie vas nezaujima.
Nesuhlasim ani s tym – znovu citujem – ze „nie je tema ktora by bola nevygooglitelna“. Je tu vela takych tem, ale bohuzial su v mensine. Mali by tu byt len take alebo aspon vacsina.
A ked si nadskrtol aj tuto temu – forum na MacBlog-u nie je prehladne, potrebuje prerobit, najme vyhladavanie.
solzenic – absolutny suhlas
20. decembra 2009 o 20:37 #186049macblogger
Účastník (Participant)Riesenie nas zaujima, len obmedzit paste. O com by to tu potom predsa bolo ? Neexistuje tema ktora by nebola riesena niekde inde – za tymto si plne stojim, apple komunita na slovensku a apple komunita na svete je ako kvapka v mori.
Na temy pre mensinu (pod tym si predstavujem nieco typu programovanie pre iphone) by zase nepritiahli tak vela ludi ako je tu teraz, bola by tu skupinka 6-7 nerdov (nic v zlom) a to je vsetko, lebo nikto iny by nevedel vyriesit.
Podla mna je nas tu dost aby sa dali temy riesit bez linkov.20. decembra 2009 o 20:57 #186053raul
ModerátorAch jo, ale ty praveze pomozes tomu dotycnemu tak, ze mu posles link…
20. decembra 2009 o 21:16 #186056macblogger
Účastník (Participant)Ako som pisal, aspon obmedzit.
20. decembra 2009 o 21:32 #186060mrzo
Účastník (Participant)2 macblogger – vygoogli jasnu odpoved na toto – http://forum.www.www.macblog.sk/discussion/11980/ ked si za tym stojis.
Alebo na toto na inom fore – http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2261375&stqc=trueSu temy prilis specificke, pripad od pripadu trosku ine alebo proste temy, ktore sa este nikde nediskutovali alebo aj ked sa diskutovali tak sa nevyriesili alebo riesenie sa neda aplikovat na novu situaciu. Google nepozna odpoved na vsetko ale na 90% otazok co tu padaju ano. Ak potrebujes take forum kde sa dookola bude o niecom vyriesenom diskutovat prosim… Ja take forum nemusim mat a nebudem mat ak sa to stane na MacBlogu. Bol by som ochotny s tebou diskutovat o pastovani liniek na nie slovenske/ceske stranky, o tom, ze proste ludia nevedia po anglicky a chcu to aspon zhruba prelozit. Ale tu by som zas argumentoval tym, ze cely Mac OS X je v anglictine (neviem v akej miere sa pouzivaju tie pseudo preklady neoficialne ale asi to bude hodne malo) a velke percento pouzivaneho softwaru je v anglictine.
Pre mna proste nie je pocitacovo gramotny clovek ktory si v dnesnej dobe nevie najst odpoved na internete cez vyhladavac (vyhnime sa teraz aspon na chvilu Googlovaniu :-) ktora proste na tom webe niekde existuje. Je to ten najrychlejsi sposob. Ked to dokazu male deti ked si pripravuju nejaku ulohu do skoly tak to snad dokaze kazdy. Uz roky sa ludia lenivy alebo neznali na roznych komunikacnych kanaloch odbijaju hlaskou UTFG! (Pouzi ten ******** google!). Ludia uz su proste unaveni odpovedami na stale tie iste otazky do kola – uz roky. Existuju kvanta stranok podobnych tejto – http://www.utfg.net/?s=UTFG Preco asi…
Ak sa chces tvarit, ze odpoved tam niekde proste nie je, tvar sa, ale nie je to tak a je potom nezmyselne sa tak chovat.
20. decembra 2009 o 21:49 #186066macblogger
Účastník (Participant)Na macblog chodim rad lebo je tu vzdy co riesit a vzdy sa posuniem malymi krokmi dopredu k lepsej osx gramotnosti, dozviem sa nieco nove a to len vdaka diskusii. Suhlasim ze sa daju niektore otazky zabit na jednu ranu linkom ale potom by tu nebolo co riesit. (pod slovom riesit myslim triky na macu, marketing v sr,get a mac, reklama apcomu, otvaranie predajni, atd.) to su priklady ktore sa rozvinuli z beznych otazok a vzplanula z toho burliva diskusia.
20. decembra 2009 o 22:54 #186087lego
Účastník (Participant)google je dobry najvacsiu sluzbu aku mozes niekomu na fore spravit je zo ho naucis hladat informacie a riesit problemy
21. decembra 2009 o 1:45 #186091komfort
Účastník (Participant)no ja neviem co to je ako problem s linkami?to ako ak uz nema kto co napisat tak zacne co mu vadi co by zmenil?pise sa tu ako to upada neviem co no nie som taky skuseny mam sa este co ucit ale myslim ze taketo temi tu asi nikomu nepomozu teda su zbytocne a len zahlcuju databazu a potom googli a hladaj jak blbec v kope zbytocneho odpadu bodka.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.