- Toto téma obsahuje 28 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 13 years, 10 months od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › Navigon 2.0
ved je to tam napisane, fresh maps je na dva roky. Zacinam mat nutkanie prejst na TomTom. Len clovek za europe za vycaluje 90€ a za 1/2 roka dojdu na podobny skvely napad ako hlavny konkurent pre iPhone :)
tych 14,99 EUR je na 2 roky… aj ked Navigon uvadza ONE-TIME FEE tak plati to na 2 roky. A zevraj tych 14,99EUR je teraz akciova cena a neskor v tomto mesiaci stupne. Ja predpokladam, ze na 29.99EUR.
babo: Tiez zvazujem, ze co dalej na jednej strane si ale myslim ze na tento model aktualizacii prejdu aj ostatni vyrobcovia, skor ci neskor.
Kartelova dohoda
u navigacii moze moze byt ta dohoda komplikovanejsia. TomTom a Navigon su jednoznacne dvaja dodavatelia najkvalitnejsich turn-by-turn navigacii pre iPhone a najvacsi hraci. Navigon ma tu nevyhodu, ze dodavatelom ich map je prave Navteq a ten im mapy nedava zadarmo. Zatial com TomTom v 2007 kupil hlavneho konkurenta Navtequ, Tele Atlas a tym padom platit nemusi za update nikomu.
Ja som zial z tych, co si kupili Navigon Europe za 90€. Tusil som, ze je zle, ked par mesiacov na to zlacnili na 60€. Teraz je to totiz spravodilve „Navigon za 60€ a platit za casty update map“ vs. „TomTom za 90€, s trochu menej castym update, ale dozivotne zadarmo“.
Stale vsak je mozne, ze TomTom napriek tomu, ze dodava mapy sam sebe, prejde na rovnaky model. Casom ako sa nebude trh z iPhone az tak dynamicky rozrastat, a vtedy by prakticky uplne prisli o prijmy z tohto doleziteho odvetvia. To sa da riesit vymyslanim novych fetaures (3d mapy, live traffic etc.), alebo to este podporit platenim za update map :) :)
Este mam otazku preco ma ta navigacia len 45.5MB ???
Lebo to je iba zaklad Navigonu,dalsie MB si stiahne zadanim map statov ktore si das stiahnut,staci?Cema zo 41 statmi ma 1,83GB
Zaujimave ze doteraz zo strany Navigonu boli aktualizacie zadarmo. Odkedy ich kupil Garmin su aktualizacie platene. Ja v tom vidim politiku majoritneho vlastnika teda Garminu. Bolo jednoduchsie kupit firmu ktora ma na poli navigacneho SW pre iphone popredne miesto ako vyvijat vlastny SW a hned diktovat obchodnu politiku pod ruskom zmeneneho UI co su v podstate stare mapy z poslednej verzie v novom pozlatku.
Vlastnim jednu navigaciu od Garminu kde bola aktualizacia 2 krat za rok s minimalnymi zmenami v cene 80 dolarov. Ked som si uvedomil co ta aktualizacia za tu cenu ponuka, skoncila v supliku takze asi tak.
Vobec sa mi nepaci ze to prebral Garmin
Ok takze navrhujem ako pekny a velmi uspesny clanok. Napisat do navigonu nech k tomu zaujmu stanovisko. Ale skor sa obavam ze budu zahmlievat. Navigon u mna nateraz konci doteraz som cakal na lepsiu cenu ale za takychto podmienok nemam zaujem. Aspon do doby kym sa cela vec neobjasni.