Náhrávanie

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Náhrávanie

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Sosi
    Účastník

Ahojte!

Mám takýto problém! Chcem si nahrať nejaké covery pesničiek s gitarou a dať ich hore na youtube. Používam externú zvukovku M-Audio a doteraz som nahrával cez iMovie skrz zabudovaný mikrofón, tak že sa niečo na videou dalo počuť, musím podotknúť, že v takýchto prípadoch som nebol napojený cez M-Audio, ale napojil som si gitaru na gitarové kombo. Lenže ak chcem nahrať cez M-Audio (program GuitarRig 4) tak mi nahrá iba čistý zvuk gitary (bez efektu) a nenahrá mi hudbu, ktorú si k pesničke púšťam cez iTunes. Inými slovami, potrebujem si nahrať video so skresleným zvukom gitary a originálnou pesničkou, ktorá hrá pod ňou.
    Ďakujem!

eFkoOo
    Účastník

co tak pouzit garageband? pre gitaru tam mas mnozstvo presetov s roznymi nastaveniami comba a x-poctom efektov…a nie som si isty ci by to garageband zvladal v tom mastering mode.ale skus tam vlozit tvoj podklad a pridat k tomu nahranu stopu elektrickej gitary…s tym ze podklad das tichsie..ci?

Sosi
    Účastník

Hej diky to je dobry napad, len s garagebandom som este stale nevyriesil,ako z toho zpravit video:-/

eFkoOo
    Účastník

chces video na teba abo video na obrazovku?

renad
    Účastník

Sosi:
    Ak to s gitarou myslíš vážne, a skutočne chceš „mixovať“ – potom jednoducho musíš investovať !!! Minimálne aspoň do mikrofónu (nemusí byť hneď kondezátorový s fantómovým napjaním), stačí obyčajný mikrofón za 20-30 éčiek … Philips alebo niečo podobné …
    Ako ti poradil eFkoOo – začni s GarageBandom, ja by som však odporúčil stiahnúť si trial verziu napr. programu Logic Express a zistíš, že tvoje nahrávanie cez iMovie so zabudovaným mikrofónom stojí za prd a nikdy neprinesie ten efekt, po ktorom túžiž.
    Základ už máš – tým myslím externú zvukovku M-Audio (sám mám dve) – tak sa toho neboj !

raul
    Moderátor

Ved sa nahravaj (photo booth) pocas totho, ako budes napojeny cez zvukovku v garagebande. Potom otvor garageband, vloz dalsiu stopu, hudbu, ktoru chces ako doprovod (resp to urob naopak, aby si to pocul presne pri nahravani a potom nemal problem so synchhrom.)
    Takze teraz mas hudbu (guitar + doprovod) a video. Otvoris imovie, hodis to tam, das na video mute, ak treba, hudbu exportnes z garagebandu a je to.
    Upload na youtube a potom sem poslel link :)

sleepwalk3r
    Účastník

GuitarRig je tak trochu zvlastny program co sa nahravania tyka. Kazdopadne je mozne nahrat gitaru aj s efektami. V programe mas totiz DVA tapedecky urcene na nahravanie. Prvy ti nahra clean gitaru bez aplikovanych efektov a cez ten druhy potom treba nahrat uz nahrate (na prvom das play a na druhom record) a to bude aj s efektami. Mozno sa to da aj jednoduchsie ale zatial som na to neprisiel :) …resp presiel som na Ableton Live a donho si vkladam VSTi pluginy z GuitarRigu

Sosi
    Účastník

Ahojte!
    Veľmi pekne vám ďakujem za návrhy, takto som to vedel spraviť:
    Spustím si iMovie, začnem nahrávať video
    Spustím si Guitar Rig 4 a spustím nahrávanie na Tapedeck 2 (spodný)
    Keď som si nahral video aj gitaru, otvorím si GarageBand s novým KLAVÍROVÝM projektom (ten totiž berie iba importovaný zvuk, tak ako je, a nesnaží sa ho spustiť cez „zabudované“ efekty ako bicie, kombá, pedále,…
    Importujem si nahraný zvuk do Garageband a pridám si k tomu vytúženú podmasť (či sú to už len bicie stiahnuté z webu, ale celá pesnička)
    Zosynchronizujem si tieto dva tracky, aby boli v rytme a exportujem ich do iTunes ako mp3
    V iMovie z nahratého videa si spravím projekt a pridám k tomu zvukovú stopu, ktorú som si práve importoval do iTunes.
    Nastavím zvuk, tak aby pasoval k videu a exportujem.

Možno to je trochu komplikované, každopádne nie je to žiadny Cubase, ale čo už =) Takže ešte raz ďakujem!

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.