Mrznutie OS X 10.5.8. (týždnový MB)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mrznutie OS X 10.5.8. (týždnový MB)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    special_mj
    Účastník (Participant)

Zdravím všetkých!!!

pred niekoľkými dňami som si kúpil nový MB (2,4 GHz, 2 GB…etc), ale mám divný problém…..

myslel som si, že mac vyrieši moje problémy, ktoré som mal s Win. furt mi to mrzlo dva roky sa mi načítaval sys. atd…

na moje obrovské sklamanie, pri prvom zapnutí MB mi hned zamrzol….chcel som si zapnúť system pref. a zmrzol…min. na 20 sec. sa objavila ta farebna sranda signalizujuca pracu systemu…ked som si zapol iTunes a zaroven safari, prehravana skladba mi zamrzla….safari tiež…takže NEVIEM či mám preinštalovať soft, aj ked ma môj MB iba necelý týžden….navyše ked pracujem s iPhoto, neskutočne to tiež seká, ked chcem použiť exposé, nič…a takto by som mohol pokračovať….ale asi ma chápete, preto Vás žiadam o radu, ako vyriešiť tento problém….a či je to len softvérom, alebo nebodaj aj hardvérom….

Dakujem…

Ps. chcem to vyriešiť, lebo win. už nehcem ani vidieť..iba v praci ;-)

ivan.m
    Účastník (Participant)

chod do obchodu, kup snow leoparda, nahod cistu instalaciu a potom uz nebude

special_mj
    Účastník (Participant)

takže myslíš, že to nema nič spoločné s HW ? super, ako snow leo. chcem tak či tak, takže super..

Anonymný
    Neaktívny

a kde si ho kupil? kupil si ho ako novy? lebo ttieto modely uz asi niesu v predaji. ak si ho kupil z druhej ruky, tak sa stazuj tam

monicqa
    Účastník (Participant)

novy ho asi nekupil, inak by mu isto hned na zaciatku nemrzol. nechcem malovat certa na stenu, ale mozno ti ho predajca predal s nejakou chybou. no mozno je to naozaj len opotrebovany system a po reinstale bude vsetko ok. predpokladam, ze si dostal k macbooku aj instalacne dvd, skus preinstalovat na cisto normalne leoparda. az ked bude vsetko ok, potom si chodi kupit snowa.

ivan.m
    Účastník (Participant)

tiez som usudil ze je z druhej ruky, podla parametrov

raul
    Moderátor

takl ako vravi monicqa…. aby si nevyhodil prachy.

Anonymný
    Neaktívny

Mas aj nejaky kernel panic a spol? Moze to byt RAM. Moja velmi cerstva nedavna skusenost. Len som pohol mysou a uz zamrzol..

zero0x
    Účastník (Participant)

Inac mne toto robil uplne novy MB Pro, ze sa na par sekund zasekol obcas, ale uz to nerobi, neviem preco, mozno dajaky softver tam nesiel dobre .. :/ ..

special_mj
    Účastník (Participant)

čo sa tyka môjho maca, kupoval som ho „nový“ v nemenovanom shope. ale mam pocit, že tento kusok bol vystaveny dovtedy na predajni ako vystavny, na „pochytanie“ pre zakaznikov…
    preto neivem presne či to bol korektný obchod.

dufam že ten reinstall tomu pomôže…

uvidíme, zatial nebol čas na tuto „operaciu“ ale ked to spravím, budem informovať ako to dopadlo….

stranger
    Účastník (Participant)

Dostal si zlavu? Ked si ho otvaral, mal si neporusenu foliu s nalepkou na macbooku? Aky nepomenovany shop? Urcite chceme vediet, kto robi „nekorektne obchody“. Ak budes mat zaujem, mam dobre kontakty na SOI. Rad pomozem.

special_mj
    Účastník (Participant)

zlavu? nie…kupoval som ho za normalnu cenu. Čo sa týka nálepky a fólie, bola pretrhnutá, ale toto mi predajca obhájil tým, že vraj tam hodili posledný update leoparda (10.5.8) ja v euforii, že už ten mac bude skutočne môj, som to nejak nebral na vedomie….ani uvítacie videjko som samozjreme nevidel tým pádom….

co sa týka shopu, ide o zero(BB). ale nechcem nejak kritizovať, predajca fajn ochotný všetko…len toto mi príde kus ako vý.rb…. (po vychladnutí a začiatočnej euforii)

stranger: myslíš že sa s tým dá niečo robiť? ak áno, budem veľmi rád, ak mi nejak pomôžeš. Samozjreme to bude asi posledný krok, ale ak bude nutný inej možnosti asi nebude….

monicqa
    Účastník (Participant)

naozaj to najskor preinstaluj, budes mudrejsi. mozno je to len vela kriku pre nic.

XcoRpi
    Účastník (Participant)

special_mj no pokiaľ to bol výstavný kúsok, tak máš mať právo na zlavu! A duplovane, preformátuj systém Snow Leopardom na čisto!

igi-s
    Účastník (Participant)

x

Anonymný
    Neaktívny

tiez by ma zaujimalo ktore zero. ale predpokaldam ze to v europe. tie macbooky som tam videl.

a to si chcel teraz kupovat ten „stary“ model ci si ani nevedel ze v juny vysli nove modely?

special_mj
    Účastník (Participant)

jasné, že som vedel že vyšli nové modely, ale tak ten rozdiel je dosť minimálny v cene, navyše tento má lepšie parametre ktoré boli pre mna rozdujúce.

zero v europe.

jasné, ja pevne verím, že to je presne to čo povedala monicqa, že to je len vela kriku pre nič :)

komfort
    Účastník (Participant)

ja teda neviem osobne by som vystaveny kus nechcel pokial by to nebola rozumna ponuka-teda cena,vsedci dobre vieme ze si ich tam moze vyskusat kto chce myslim ze si kupil opotrebovany kus a kazdopadne by som to riesil cez predajnu!je otazne ako sa ku tomu postavia

Pepo03
    Účastník (Participant)

Tiež som kupoval MacBook v Zero v ESC. Majiteľ mi volal, že už prišiel tak som celý natešený išiel po neho a tiež bol vybalený – odvovodnil to tým, že skúšal či ide všetko ako má. Kupoval som ho z dôvodu skoršieho dodania ako v apple store v BB. Ale nemám zatiaľ žiadne negatívne skúsenosti.

igi-s
    Účastník (Participant)

x

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.