MB Pro Retina 13″ cena

Domov Diskusné Fóra Ostatné MB Pro Retina 13″ cena

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    mapplec
    Účastník (Participant)

Zdravim,

neviete mi prosim niekto vysvetlit ako je mozne, ze je tak obrovsky cenovy rozdiel na MB Pro Retina 13″ medzi Apple Store obchodom a slovenskymi resellermi?

Kedysi sa povinna 2rocna zaruka ukazala len na tom, ze sa cena v dolaroch a eurach nelisila aj napriek kurzu, teraz je v eurach dokonca vyssia (podobne aj u inych Macbookoch).

Je to sucasna situacia v EU? Alebo nejake nove regulacie?

Maťo_11
    Účastník (Participant)

Pozri ver tomu , že tu hra rolu strašne veľa aspektov cez kurz , daň a logistické náklady.To čo vidíš na nete Apple je cena bez DPH a možno nejakých dalších poplatkov , to sa líši od štátu a u nás máš v podstate dvakrát takú dlhu záručnú dobu.Aj keď teraz tieto najnovšie MB majú už celkom ustrelenú cenovku, ja som kupoval rok dozadu retinu 13″ 256gb za 1400€ cez isic a teraz by ma stal asi 1600.

ivaiva
    Účastník (Participant)

Minulý rok bol kurz EUR/USD na úrovni 1,30-1,35 ( do augusta )
    Tento rok je kurz na úrovni cca 1,10.
    Apple na pokles hodnoty eura reagoval a zmenil ceny v EUR nielen fyzického tovaru ale aj ceny v appstore.

sairik
    Účastník (Participant)

dan v USA pri zakladnom modely 1300$ je cca 120$ :) takze ta cena nieje moc prestrelena kedze dolar je uz skoro 1:1 :)
    teraz je akcia back to school, zaklad za 1200$ + cca 100$ dan a 200$larove sluchadla gratis :) takze to sa oplati ak sluchadla predas :) ja to tak idem spravit :)
    cize ak by niekto chcel beats 2 cierne tak piste, pridu o tyzden :-D

mojemeno
    Účastník (Participant)

@sairik Mám pocit, aj sa tu k tomu niekto vyjadril, že na sk/cz žiadna zľava + slúchadla nebudú…cz Apple store ponuka slúchadla bez zľavy na sk by mala byt zľava bez sluchatok…čiže berieš odkiaľ?
    k tej cenne, žiaľ na sk su platy ako na Ukrajine, ale ceny ako v USA…čakať na zlepšenie kurzu nemá zmysel ECB bude ešte dlho držať kurz nízko + ako rýchlo Apple upravil cenu pri poklese kurzu tak pomaly to bude robiť pri náraste…tiež nezabúdaj, že slovenský resellery nie su Apple a tiež chcú svoju maržu a mohol by som pokračovať do aleluja -> cena najbližie mesiace nebude klesať, čo sa fakt čudujem, ale zjavne je stále dosť ľudí čo ma 1400+€ na vyhodenie za basic retinu

Gren093
    Účastník (Participant)

daň, kurz USD – EUR, pridavok resellera, logistika. Plus vyrobky byvali a su v US lacnejsie.

sairik
    Účastník (Participant)

brat je na vylete v NY tak mi poriesi jeden so sluchadlami :)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.