Macbook Air 2013

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Macbook Air 2013

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    Pogo
    Účastník (Participant)

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať. Kúpil som si nový Macbook Air 2013 (môj prvý mac) a chcem vedieť postup aby mi baterka vydržala čo najdlhšie na jedno nabitie? Či ho mám vypínať alebo len uspávať. Koľko krát ho mám vybiť až do nuly a tak. Mám už nainštalovaný Mavericks.
    Veľmi pekne ďakujem za rady.

shadower
    Účastník (Participant)

ja robim tam ze ked som doma tak je na nabke ked pracujem a ked nerobim tak odpojim nabku napr na noc…
    obcas snim vlezem do postele takze nieje na nabke …ked idem niekam tak nabku nenosim …
    zatial sa mi nevybil ked som niekde bol a vydrz najdlhsie cca 13-14hod
    na nabke aj bez mam jas 2 dieliky od konca

dfx
    Účastník (Participant)

Do nuly ho nikdy nevybijaj. Tomuto typu baterii to skodi a mozes ju takto znicit za par mesiacov.

Pouzivaj ho tak ako potrebujes. Nesluz mu. Macbook ma sluzit tebe. Nabijaj ho vzdy, ked ho budes potrebovat nabity. S Mavericksom by mal vydrzat vyse 15 hodin na jedno nabitie.

Nevpinaj ho. Staci ho uspavat.

Diamantik
    Účastník (Participant)

chlapi, 15h ? mne ukazuje max 10h.. ci mate wifi off a jas na minimum ?

Pogo
    Účastník (Participant)

Veeľmi pekne vám ďakujem za rady. Len ja sa bojím vždy že hovoria viac krát vybiť aby bola baterka zahriata. Takže aspoň viem že do nuly nie.. Včera som hovybil na 3% a nechcel som ani menej klesnúť radšej ho dám na nabku. Zatial som ho s Maverickom nepoužíval v kuse takže neviem kolko vydrží.

Neviete mi poradiť ohľadom Autocadu?

shadower
    Účastník (Participant)

no ja som fical s wifi a jas skoro full cca 13hod ked som pozeram serialy tak cca 10
    tak hlavne pouzivaj ako potrebujes …na noc ho nedavaj na nabku napr a obcas ho pouzivaj tak do 20% a potom nabijat

Cibike
    Účastník (Participant)

ja ked bezne browsujem a robim bezny „stuff“, tak mam od 15-17 hodin na jedno nabitie pri auto brightness, ked je baterka okolo 30% tak ho dam vzdy nabit, extremne vybijanie skracuje zivotnost lion bateriek

Pogo
    Účastník (Participant)

Bože ľudia keď čítam koľko to vydrží na nabitie tak tomu ani neverím :D Nedáte neaké návrhy aby som sa aj ja dostal na túto hranicu? :) Ďakujem

Lixx
    Účastník (Participant)

@Cibike
    Cize v pohode by si mohol 2 dni pracovat len na baterky.

Cibike
    Účastník (Participant)

@Lixx – no uz treti den fungujem len na baterke :) akurat mi ukazuje 35% a vydrz cez 5 hodin este

J
    Účastník (Participant)

Tiez mam Air 13tku, je to krasa, hlavne ked si obcas kliknem hore na indikator baterie a vidim tam 14h 30 min alebo podobne hausnumera (max tusim 17h a daco ale to iba pri lightovnom pouzivani) tak to cloveka velice potesi :-)

27dauson
    Účastník (Participant)

neviem mozno mam nejaky problem alebo co ale mam 41% a 2:17 hod vydrz..

Cibike
    Účastník (Participant)

no tak ja neviem co s tym notebookom robite, ale teraz som asi 10 minut browsoval po zobudeni macu a takto to vyzera
    http://img842.imageshack.us/img842/2540/nxaa.png

27dauson
    Účastník (Participant)

mam ho cca mesiac a nerobil som na nom nic ine zatial iba chrome, poznamky, filmy.

27dauson
    Účastník (Participant)

100% a pise mi 8 hodin vydrze hmm

Cibike
    Účastník (Participant)

vybijal si ho niekedy do 0%, alebo podobne? mas ML, alebo Mavericks? ak Mavericks, robil si cisty install, alebo upgrade? môzes ho skusit vypnut a vyresetovat SMC cez stalcenie naraz: SHIFT+CTRl+ALT+Power button – sekundu podrzat a potom naraz pustit a tak zapnut mac
    (+ dobra rada, pouzivaj safari ak nemas nejaky konkretny citovy vztah k chromu)

Pogo
    Účastník (Participant)

Ja mam Mavericks a prechádzal som na neho cez upgrade, používam čisto len app od applu. Teraz mám 39% a ukazuje mi že 2:39 zostáva.

dfx
    Účastník (Participant)

Pogo: Nemas nahodou problem s flashom? Skus nainstalovat rozsirenia ClickToFlash, AdBlock a YouTube5 do Safari. To by mohlo pomoct.

bloko
    Účastník (Participant)

Pogo: mac sa nevypina, len ho zatvor

Pogo
    Účastník (Participant)

dfx: Mal som tam adobe flash ale práve som ho odstránil. Nahodil som tam všetky tri tak uvidím. Ďakujem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.