Macbook air 13″ vs. Office 2011 – poradte prosim

Domov Diskusné Fóra Ostatné Macbook air 13″ vs. Office 2011 – poradte prosim

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Viktoria26
    Účastník (Participant)

Zdravim, potrebujem poradit, lebo mam problem rozhodnut sa. Mam iMac a ultrabook s win (uz ma velmi netaha). Zvazujem ci kupit macbook air, ktory samozrejme bude s iMac fungovat super, alebo kupit office pre iMac kvoli kompatibilite dokumentov s tym ultrabookom. Macbook by bol doplnkovy a nosila by som ho len do skoly a na cestovanie, na „hranie“ mam este iPad. Oplati sa mi ist do toho Macbooku? Ci len poriesit office pre iMac. Riesil uz niekto nieco take? Dakujem za kazdu radu ;)

joer
    Účastník (Participant)

Kazdopadne ak mas prasule, kup si ten MBA, kup do neho poslednu verziu MS Office for MAc, celkom je kompatibilna s Win platformou, na 99 percent vsetko sedi. A nainstalius si ju aj na iMac aj na MBA aby si mohla v skole pracovat s MS Office, pokial viem tak mnoho skôl striktne vyzaduje subory v MS Office/Word, Excel/. Ze existuje nejake PDf ako svetovy standart schvalený uz X rokov dozadu, niektorí profesori/ucitelia na Slovensku doteraz nechapu. Asi preto ze Win nema v sebe standartne zabudovany export do PDf, pripadne tlac do PDF ako OSX. Poznaju len CTRL + S, nejake Save As ich netankuje.

shadower
    Účastník (Participant)

pokial viem tak office ma export do pdf …

ved ona nechce kupovat mba a nanho office kvoli tomu ma ultrabook s win…ked tak predpokladam ze air kvoli tomu aby mala iwork i cloudom bola synchronizovana …

tak office je lacnejsi nez air :D a ak ho nebudes ten air plne vyuzivat nema to pre teba vyznam a chod to office na imac, ja mam tiez air ale keby som mal doma iMac tak by som hlavne vacsinu casu vyuzival ten a notas len obcas v skole, lebo vacsina prace sa odohrava doma :)

igino
    Účastník (Participant)

V OS X vieš všetko čo je tlačiteľné exportovať do PDF. MS Office 2011 behá na Macoch pekne, plynulo. A kompatibilita je úúúúplne niekde inde ako predchodca – 2008. S týmto (2011) som zatiaľ problém s nekompatibilitou na Win strojoch. Spokojnosť. Ja osobne by som najviac prijal MS Office pre iPad, kľudne aj za €20. Skúšam používať iFiles, Documents to go a kopec podobných, no skutočný Office od Microsoftu by som privítal. Skúšal som sa hrať s office-ovskými dokumentami na dcérinej Nokii Lumia 925 a bola to paráda.

Viktoria26
    Účastník (Participant)

Dakujem za komenty. Tak som sa rozhodla pre MBA :) doma u rodicov ho vyuzijem naplno, kedze imac mam u seba na byte..a do skoly jasne, skola je mojou pracou :) Ja studentom nebranim posielat dokumenty v inych softoch a teraz uz vobec nebudem, ale je pravda, ze u nas na skole maju niektore studentky problem vobec s office pracovat a vytvorit prezentaciu, co ja od nich vacsinou vyzadujem, aby sa s tym naucili pracovat..lebo je to bieda u 20 a vyssie rocnych ludi..
    do officu nepojdem, chcem pracovat s iwork. Celkom sa mi pozdava a ano budem urcite vyuzivat icloud na dokumenty.
    Mam tiez nokiu 925, a word s obrazkami mi orig.office v mobile (obrazok vobec) nedokazal tak pekne zobrazit ako ipad, tak uz neviem, ale mobil na dokumenty nevyuzivam:)

igino
    Účastník (Participant)

Viky: dík za info o tom worde v Nokii. iWork je fajn a po novom upgrade začal podporovať formátovania a funkcie z excelu, ktoré doteraz nešli korektne. Každopádne mám nainštalovaný iWork aj Office 2011. Toľko miesta to navyše nezaberie a pri niektorých tabuľkách ja osobne excel potrebujem. Ale ty najlepšie poznáš svoje potreby. iWork by si na základe kúpy nového booku mala mať myslím zadarmiko a MS Office Home & Student 2011 stojí nejakých €129 napr. v mzone. Tak veľa šťastia s Airom.
    Ešte ma napadá: skús si pozrieť 13 retinu. Skvelý displej, ktorý sa časom stane závislosťou. Rozdiel vo váhe voči Air je nejakých 220g. V 13 retine budeš mať výkon i5 2.6GHZ vs Air i5 1.3GHz, cenový rozdiel pri rovnakom disku a RAM-ke je 100€. Air zas naopak ponúka výdrž 12h vs 9h v 13 retine. Porozmýšľaj a hlavne si ich pozri na vlastné očko. Mám vyše roka 15″ retinu a už by som do „klasického“ rozlíšenia prechádzal veľmi ťažko.

Harris606
    Účastník (Participant)
    igino
    Účastník (Participant)

Harris606: čítaj: https://www.macblog.sk/forum/discussion/3339/pravidla-pouzivania-macblog-fora/#Item_1
    Ja toto asi nikdy nepochopím. Noťas od jabĺčka je cca €1599 hore-dolu. €129 za legálny office s pravidelnými aktualizáciami je moc?
    EDIT: pozrel som si oba torrenty. Jeden je z roku 2012 a druhý máj 2013. Skutočne aktuálne. Ak to chce niekto len pre pocit typu: „Mám a nič ma to nestálo“, OK, nech sa páči. Ak chce niekto s tým pracovať a mať PC v akom takom bezpečí (z pohľadu bezpečnostných dier), radšej do normálnej verzie. Mimochodom od toho mája vyšlo značné množstvo aktualizácií pre office, vrátne podpory retina displejov.

joer
    Účastník (Participant)

To Shadower: Office for Win uz ma v sebe export do PDF pri instalacii? Pokial je to tak tak sa ospravedlnujem.
    Pokial sledujem fora Win user tak kazdy hlada nieco ako ukladat do PDF s Office.

joer
    Účastník (Participant)

To Viktoria26: iWork ako taky je skutocne spica na Apple platforme. Bohuzial ak s neho vyexportujes nieco v .doc, excel formate tak Word, Excel, PowerPoint pod windows budu mat problem. Aj import Word suborov s nejakymi zlozitejsimi macrami nemusi iWork korktne zvladat.

Viktoria26
    Účastník (Participant)

Tak som si zbehla do mesta a kupila ten Air :) do officu pojdem az ked bude surne potrebny,no mam pocit,ze v skole ak poprosim technika,budem mat zadarmo orig.office na fakultnu licenciu, ale zavrecnu pracu exportujem do pdf a kazdy musi byt spokojny..a imac sa mi pekne s airom synchronizuju a budem mat pokojny zivot :) po x rokoch s win prijemna zmena..

jano68
    Účastník (Participant)

Dnes sa da uz licencia Office kúpit aj na jeden mesiac za 10€… Ja pouzivam nprr. Libre Office.. pokial potrebujes nieco z excelu exportovat do csv vo formate utf=8 v MS Exceli je to dost problem aby udrzal standard pre ine programy.. npr MySQL atd.. Z Libre to ide v pohode.. nacitas .xls a exportnes .csv.
    Vzdy zalezi od pouzitia.

Jozefl55
    Účastník (Participant)

Dobrý deň,
    vidím, že tu rozoberáte kompatibilitu s office. Poprosil by som vás o radu, lebo sám neviem odhadnúť ako veľmi mi to skomplikuje prácu pretože čas od času robím korektúry textov. Nakoľko spoľahlivé by bolo otvorenie wordu alebo excelu v macbooku a opačne. Či už to bude iwork alebo ak by som si dokúpil office pre apple? A na druhej strane samotný office pre apple funguje úplne bezchybne? Niekde som zachytil, že nepodčiarkuje preklepy alebo také niečo…Vopred veľmi pekne ďakujem.

joer
    Účastník (Participant)

Reagujes na staru diskusiu- posledny prispevok s 1. 2. Ale dobre. Posledny Office na Maca je uplne kompatibilny s tym na Win, mozno nejake zlozite macra nebudu fungovat korektne. Export s iWork do excel a doc nie je korektny, MS na Win ma problem. IWork importuje s Office na 98 percent OK zase zalezi od makier. Inac rozne verzie Office pre Win nie su kompatibilne medzi sebou, co som pocul tak aj subor vytvoreny na PC v Office a otvoreny na druhom PC v tej istej verzii Office ma problem. Ale neviem, bolo to spomenute tuna na nejakej diskusii skus dohladat.

Jozefl55
    Účastník (Participant)

Áno všimol som si, že to je staršia diskusia ale túto mi našlo tak som písal sem. Je to pravda ten office – office, stretol som sa s tým konkrétne vynechalo medzery nie všade ale niektoré áno a pospájalo tým pádom slová. A čo to podčiarkovanie preklepov s tým si sa nestretol?! Ďakujem.

joer
    Účastník (Participant)

Neviem, Office pouzivam malo, len na otvorenie, precitanie doslych veci, nejak v tom nepracujem bezne. Aj ked asi budem musiet . od 1. 7. nastupujem do roboty kde balik Office je treba zvladat dost dobre. Ale malo by to podciarkovat pokial tam mas Sk slovnik.

7kubo
    Účastník (Participant)

Pokial viem tak sk office na mac neexistuje…, takze kontrolu granatiky tam mat nebudes

Jozefl55
    Účastník (Participant)

Podľa toho čo som našiel tak tam slovenský slovník nie je…to je dosť blbé keďže potrebujem robiť korektúry :) ale dajú sa dokúpiť nejaké slovenské doplnky na to. A videl som aj nejakú správu, že má prísť tento rok nový office pre mac…nemá niekto info kedy to bude a či tam už bude aj kontrola slovenského pravopisu? Ďakujem.

Lixx
    Účastník (Participant)
    Jozefl55
    Účastník (Participant)

Práve na to pozerám a hľadám či to tam nie je…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.