Mac Os 8.6 Český

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Mac Os 8.6 Český

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    somorastik
    Účastník (Participant)

Ahoj,

Nenašiel by niekdo Mac Os 8.6 v Češtine? Chcem preinštalovať starý Powerbook 5300 a všetky CD som stratil a na internete je to nemožné nájsť.
    Prosím niekdo uploadnite.

Dakujem

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

isla tam az 9.1, ta by sa tu snad nasla (aha ho, kukol som do skrine, ceska 9.0.4).

Chces, nechces? Pouzitelne to uz nie je tak ci tak, este ako internetovy terminal horko tazko s Linuxom a X-terminalom pre X11 forwarding prehliadaca, to by sa pouzit este dalo ako nejaky nudzovy browser :)

renad
    Účastník (Participant)

čau,
    na 100% viem, že mám zazálohovanú aj 8.6 CZ, ako aj 9.0.4 CZ, aj 9.2.2 CZ len to musím nájsť …

Napíš sem tvoj mail, keď to nájdem, sotím ti link, kam to zavesím …

Na rozdiel od príspevku vyššie nado mnou, mám trocha iný názor na použiteľnosť :) ide o to, kto čo potrebuje, resp. komu čo stačí alebo vyhovuje …

EDIT: našiel som to …

somorastik
    Účastník (Participant)

Ahoj, „renad“ ja sa s tymito starými Mac-mi zabávam, chcem pre otca urobiť počítač aby mohol ráno čítať pri káve sme.sk, existuje zaujímavý browser „wanabee“ ten zobrazí len textovu formu stranky. Inak je jasné že už sa ten počítač v tejto dobe nedá použiť s bežným „full-featured“ prehliadačom. Použil som PCMCIA 16bit kartu Orinoco GOLD. Fičí to celkom fajn ešte nastavím program Eudora nech mu preberá mail s G-mail-u a už ani nebude musieť chodiť na pevný komp kde je WIN 7 :-)
    Mail: somorastik@yahoo.com

Prosím pošli, ďakujem veľmi veľmi pekne.

renad
    Účastník (Participant)

Máš to v maili …

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

ono sa to da pouzit aj s fullfeatured browserom, samozrejme bez flashu. Len to chce Linux distro alebo NetBSD, jednoduchy desktop (winemaker, gnustep) a rychly browser (to uz moze byt problem, ale nejaky firefox 3.6 by sa snad nasiel).

Mac OS 9 fakt nevynikal stabilitou a to browsenie s 10 restartmi za den je fakt skor o nervy.

duro2
    Účastník (Participant)

Ja si veru nespomínam, že by som mal niekedy nejaké problémy s 9-ovým a staršími systémami, čo sa stability týka. Asi preto, že som používal výlučne anglické verzie. A na browsenie som vtedy používal Netscape Navigator 2.0 …. to bol dobrý softík :-)

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

hej, akurat s Netscape uz dnes moc nepobrowsujes :)

Este tak OS 9 anglicky a Mozilla 1 (velky balik), tam by som to videl ako relativne pouzitelne.
    Pripadne iCab pre OS 9.

Ale co sa komfortu, rychlosti a moznosti tyka, cele to stoji za h.vno a lepsie browsovanie je na iPode touch za par susnov ci na iPade 1, ktory stoji tiez par susnov :)

Cele by som sa na to vyprdol a zohnal ked uz tak nejaky iMac G3, kde pojde aj OS X a ktory hocikto daruje aj za odvoz.

diadorac
    Účastník (Participant)

Jozef Remen, podarilo sa ti na nejakom starom PowerMacu rozbehať Linux/*BSD? Ja som sa pokúšal na PM 7200 cez MkLinux BootLoader, ale neúspešne.. Najhoršie je že nikde neviem zohnať staršie verzie YellowDog Linuxu ani staré Debiany.. (pre PowerPC).. ak si sa s tým hral, tak čo si tam dával pls?

alfa.jano
    Účastník (Participant)

Dobrý deň. Mám na mojom iMac G3 350Mh CPU 64Mb Ram upravených na 512+64 Mb Ram ktorý som kúpil včera nainštalovaný MAC OS 9.0.4 český a HDD vydáva divné zvuky. Poprosil by som Pána Jozefa Remena o os MAC 9.0.4 český nech sa mi ozve na adrese alfa.jano@centrum.sk Veľmi pekne ďakujem

jano

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.