klávesnica – nefunkčná numerická časť – pomóc!!!

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software klávesnica – nefunkčná numerická časť – pomóc!!!

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Mac-Atsch
    Účastník (Participant)

Zrazu mi nefunguje numerická časť klávesnice. Myslel som najprv, že klávesnica odišla, ale keď som pripojil inú, tiež nefungovala numerická časť. Tlačidlo na klávesnici NumLock som samozrejme skúšal tiež, ale nejde to ani tak. V systémových nastaveniach som nič také čím by sa dala numerická časť zapnúť, alebo vypnúť nenašiel. Je to dosť na nervy, keďže mám teraz robiť výplaty a číselnú časť potrebujem najviac. Prosím, nepoznáte náhodou najakú zázračnú klávesovú skratku, ktorou systém zapína/vypína numerickú časť?
    Vďaka.

Mac-Atsch
    Účastník (Participant)

inak, je dosť možné, že mi dačo postláčala moja malá dcérka, ked sem tam pobúcha po klávesnici… :) Len teraz prísť na tú kombináciu kláves… :)

iTuxx
    Moderátor

Nasiel som nieco taketo:
    Klik na logo jablcka > System Prefs > Universal Access > Mouse a skus pozriet ci mas Mouse keys zapnute

Mac-Atsch
    Účastník (Participant)

Už som na to prišiel. Systém umožňuje prepnúť používanie klávesnice aj na ovládanie kurzora myši. Ak je táto možnosť zapnutá, tak sa automaticky vyradí numerická klávesnica a numerickú časť používate na posun kurzora myši. Ak túto možnosť zase zakážete, bude sa opäť numerická klávesnica správať tak ako sa má, teda na písanie čísel … :)

Mac-Atsch
    Účastník (Participant)

inak, dik za tip… medzi tým som si to vygúglil… a až keď som odoslal ďalší koment, tak mi refreshlo stránku aj s tvojím komentom. ;)

iTuxx
    Moderátor

v pohode. Dolezite je, ze ti to funguje a ze riesenie tu mame spomenute :-)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.