iTunes Match je už dostupny aj na Slovensku

Domov Diskusné Fóra Ostatné iTunes Match je už dostupny aj na Slovensku

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 50 )
  • Autor
    stellinko
    Účastník (Participant)

funguje to perfektne

raul
    Moderátor

Hurfo, vazne funguje stream???

Benne
    Účastník (Participant)

ked ide stream, zajtra kupujem :D ale ja som cital, ze nejde, tak nevim…

dom
    Účastník (Participant)

Skusil som to zatial len zbezne vcera vecer, ale celkom ma nepotesilo, ze to coverarty doplnilo pomerne nahodne.
    Niektore albumy su komplet a niektore su pol na pol (prva polovica s doplnenym artom, druha bez neho)

bloko
    Účastník (Participant)

Vcera som zaplatil, pripojil, trvalo to skoro hodinu kym prebehli vsetky 3 kroky teraz mam hudbu vo vsetkom kde sa mozem prihlasit pod svojim apple ID, Zaroven ju cez wifi a apple tv2 ovladam z ktorehokolvek zariadenia.Velka spokojnost

rackom
    Účastník (Participant)

@raul: hej streamovat ide, len neviem ako to funguje, osobne si myslim ze to (na macu) stiahne niekam do cache foldra, lebo ked si pustim 1. pesnicku z cloudu, 2. z macu a tretiu zas tu 1. z cloudu tak uz ju nestahuje, aj ked je tam sipka na download. neskusal som zatial, ci sa da pustit cely album z cloudu

@dom
    : no jo, aj mne to robi a nie som z toho nejako nadseny … hlavne ked je to napriklad rip z originalneho CD tak preco mi polku najde a druhu nie … zaujimave … nastastie je to len pri par albumoch (dokopy mam len 2500 pesniciek) … artworky som si nevsimol, kedze mi pre cely album zobrazuje len jeden (mozno na mobile si vsimnem kde sa zobrazuju pre jednu pesnicku)

mk01
    Účastník (Participant)

mna tiez vytaca ta match uspesnost vramci albumu (grabnuteho na jeden krat). 15 skladieb na cd, 12 match, zbytok upload.

grr… efekt je o to horsi, ze pokial na pocitaci A (kde grab vznikol) su vsetky tracky tak, ako si ich kto grabol, tie prehravane z iCloudu su domiesane (niektore v apple AAC 256 a niektore tak, ako set ich vytvorili).

pri CD to az tak pocut nie je, ale pri vinyloch je to velmi neprijemne.

scareface
    Účastník (Participant)

Našiel som video ako ručne doplniť chýbajúce coverarty. Je to prácne, ale lepšie ako nič…

http://www.youtube.com/watch?v=igffr3SXtiI

scareface
    Účastník (Participant)

Narazil som na ďalšiu vec, ktorá by mohla pomôcť spárovať albumy. Čeknite, či máte v tagoch vyplnenú kolónku album artist (interpret alba), predpokladám, že väčšina má vyplnenú len kolónku artist a tam je pes zakopaný, hlavne pri kompiláciách…

Benne
    Účastník (Participant)

tak ale o tom to bolo,ze vyplni tie tagy iTunes Match za mna ne ? :D

scareface
    Účastník (Participant)

Ale najprv to musí nejako spárovať, potom doplní to čo v tagoch nemáš…

pablos
    Účastník (Participant)

Odvcera bezim na iTunes Match a tu je par mojich postrehov:

– iTunes Match ma niekedy problem identifikovat vsetky skladby. Mam tak napriklad albumy, kde su vsetky skladby spravne matchnute a ine maju zasa jednu alebo dve skladby uploadnute do iCloudu, lebo ich iTunes Match nespoznal. Podla toho, co som cital na nete, nezalezi na tom, ci mam dobre vyplene tagy, lebo iTunes si checkuje songy nejako inak. A ak je ripnuta skladba napr. v stopazi o sekundu alebo dve dlhsia ako v iTunes Store, tak ju nespozna a uploaduje,

– iTunes Match neopravuje tagy ale ponechava tie, ktore mal clovek vo svojom iTunes. To ma vyhodu v tom, ze neprepise udaje ako napriklad pocet prehrani skladby. Ked tak otvorim druhy comp, kde nemam fyzicky ulozenu ani jednu skladbu z kniznice, ale ich len stremujem, tak tam mam dostupne aj aktualne hodnoty o prehrati jednotlivych skladieb. Ma to ale aj nevyhodu, kedze niektore tagy by sa hodilo opravit, no iTunes Match to nedokaze,

– po aktivacii iTunes Match na iPode sa vymazala cela kniznica a stiahla sa z iTunes Match. Problem je, ze iTunes Match stahuje len Artwork k prvej skladbe v albume, aby ho zobrazil v prehlade. Ale ked si clovek spusti druhu, tretiu … skladbu, tak artwork chyba. Nasledne je mozne v rohu pozorovat, ze iPod nieco nacitava a pri preskoceni na dalsiu skladbu a vrateni sa naspat sa uz zrazu artwork objavi. Co znamena, ze iPod stahuje artworky pre skladby az pri prvom spusteni jednotlivych skladieb. Pre majitelov iPodov dost neprijemne, kedze aspon ja ho pouzivam hlavne mimo bytu, kde samozrejme nie je Wi-Fi. Pre majitelov iPhone to moze byt zasa dalsia zlozka pri spotrebe dat, ktoru nemusia ocakavat,

– raz spustena skladba na iPode z iTunes Match sa uz uklada do iPodu na trvalo po uvodnom streamovani,

– skladby je mozne z pocitaca len streamovat, nie je tak potrebne mat ich na disku. na jednom compe mam napriklad svoju kniznicu, na iPode je tiez a na druhom compe je dostupna cela kniznica prostrednictvom iCloudu vo forme streamu. Pripadne je mozne stiahnut z iCloudu co potrebujem,

– na zakupenie iTunes Match je potrebna platobna karta priradena k uctu, kedze sa jedna o predplatne, ktore sa bude automaticky obnovovat. Kto chce mat obnovovanie pod kontrolou, je potrebne ist do spravy iTunes uctu v iTunes Store a vypnut automaticke predlzenie predplatneho.

Z mojej strany zatial vsetko :D

scareface
    Účastník (Participant)

Dík za info, celý deň študujem na fórach info a všade píšu niečo iné. Zjavne je táto služba nedorobok a bude ešte kopa updatov pokiaľ bude fungovať presne tak ako má.
    Pablos, píšeš, že na dobre vyplnených tagoch nezáleží, ja som sa dočítal presný opak.
    Tie tagy a obaly sa ti nedajú doplniť ručne v iTunes a následne updatovať na iTunes Match?
    Je možné aj to, že servery Apple sú preťažené a chýbajúce artworky sa na ďalších skladbách budú objavovať v nasledujúcich dňoch (to mám z fóra Apple, chýbajúce artworky sa im po pár dňoch samé objavili).
    Vraj si je treba dať pozor aj na to aby obaly nemali väčší rozmer ako 500 pixelov, tak neviem asi ešte počkám pár dní s predplatným, aj tak na to posledný týždeň pred Vianocami nebudem mať čas…

pablos
    Účastník (Participant)

Cital som na fore, ze ludia mali dobre vyplnene tagy ale aj tak skladby iTunes Match neidentifikoval. Ja si davam dost zalezat na tagoch aj kvoli Last.fm takze tu problem nebude.

Je pravda ze pouzivam artworky zvacsa 600px ale v tom by problem byt nemal, kedze ako pisem po prvom pusteni skladby sa hned stiahnu do iPodu a objavia. V iTunes mam artworky vsade doplnene. Ludia co pisu o tom za sa im artworky casom objavili su zvacsa majitelia iPhone, co moze znamenat, ze ked pocuvali hudbu napr. cestou do prace, tak sa im stahovali z netu ku kazdej skladbe co pocuvali a po case sa divili ze ich konecne maju doplnene.

scareface
    Účastník (Participant)

Tak som to nevydržal a službu som si pred chvíľou predplatil.
    V knižnici som mal len 4 albumy z disku + 19 albumov Beatles, ktoré som kúpil cez iTunes store. Všetko bolo otagované aj s artworkami. Úspešnosť match = 100%, takže iTunes všetko našiel a nič neuploadoval.
    Zapol som iTunes match na iPhone a po pár sekundách sa všetky albumy objavili aj s artworkami, takže konštatujem, že zatiaľ žiadny problém.
    Cvične som pridal ďalší album do iTunes library – Store – Update iTunes Match a po par sekundách znovu všetko na 100% spárované. Zapol som iPhone a bingo nový album aj s artworkami v zozname.
    Asi je lepšie pridávam albumy postupne, aby iTunes „nezblbol“. :D
    Zatiaľ teda konštatujem spokojnosť.

pablos
    Účastník (Participant)

Pusti si skladbu z niektoreho z albumov a klikaj na next song. Mas artworky hned aj na dalsich skladbach? Lebo ja ich nemam ani na albumoch kupenych z iTunes Store a taktiez sa nahravaju dodatocne. Artworky su vsade pekne doplnene ale len k prvej skladbe z albumov. Cize ked si pozeram cower flow, tak to vyzera, ze je vsetko OK, ale dalsie skladby nemaju artwork a ten sa stahuje po spusteni skladby.

A co sa tyka albumov kupenych z iTunes Store, tak tam ich mozno ani nematchuje, kedze ich pozna, preto ti to zbehlo so 100% uspesnostou. U mna je problem s niekolkymi albumami a zacinam verit, ze je to aj dlzkou stopaze ripnutych CD. Napr. mam ripnute original CD Arctic Monkeys a jedina skladba, ktoru mi iTunes Match nenasiel je skladba, ktora sa ripla s casom 2:20 a v iTunes Store ma stopaz 2:22. CD bolo ripnute cez iTunes.

scareface
    Účastník (Participant)

Tie artworky na ďaľších skladbách veru nevidim (keď kliknem na next). Sranda je, že keď dám iPhone horizontálne (niekedy vpravo, niekedy vľavo) tak sa artwork načíta a pri ďaľšom prehrávaní sa už zobrazuje…

pablos
    Účastník (Participant)

No takze ziaden zazrak sa nekonal. Je to nastavene tak, ze stiahne artwork k prvej skladbe aby ho zobrazil v Cower Flow a vsetky dalsie taha po prvom spusteni skladby. Dost divne riesenie :/

babo
    Účastník (Participant)

podla mna je zrovna to s tym priebznym dotahovanim CowerFlow na dalsie skladby naopak genialny :)

pablos
    Účastník (Participant)

Keby si mal iPod a nie iPhone, tak by sa ti urcite nepacilo pozeranie na sedy znak noty, ak vies ze mas ku vsetkym skladbam pracne pridane artworky. A tie sa samozrejme nikdy nestiahnu, kedze iPod pocuvam mimo bytu = mimo wi-fi :(

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 50 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.